Lund - Mårtens Fälad

Kollegievägen 222

Visa på karta

Ett plan - Bilfritt & barnvänligt - Låga driftkostnader

I ett lugnt, bilfritt och barnvänligt område finner det välplanerade parhuset på Kollegievägen 222. Husets 109 kvm är fördelade på ett plan. Ni kommer in i en luftig hall och leds vidare till ett nyrenoverat kök, rymligt vardagsrum, fyra bra sovrum, två helkaklade badrum (renoverade av fackman) samt tvättrum med förvaring. Trädgården är lättskött och ni kan njuta av solen under stora delar av dagen. Intill huskroppen finns en trivsam uteplats under tak. Huset är del av en samfällighet där bland annat en garageplats, TV/Internet och renhållning ingår. Låga driftkostnader! Härifrån har ni promenadavstånd till flera skolor, förskolor och kollektivtrafik. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 995 000 kr
Rum 5
Boarea 109 Kvm
Tomtarea 332 Kvm
Typ Parhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1991
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 5 020 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Ni kan smidigt parkera er bil i den tillhörande garageplatsen för att sedan gå en kort sträcka till huset. Området är bilfritt vilket gör det perfekt för barnfamiljen och blir även lugnt och trivsamt. Väl vid huset möts ni av en Oxelhäck som skärmar av tomten från omgivningen. Entrégången är stensatt och rymmer plats för blomsterkrukor, utemöblemang och cyklar. Ni kommer runt gaveln till trädgården.

Alla bilder

Trädgård

Trivsam trädgård som är lättskött och har variation av gräsyta och blomsterrabatter. Här kan ni möjlighet att forma utemiljön efter tycke och smak. Ni har ett rymligt trädäck intill huskroppen som har ett transparent tak. Det finns en utgång till trädäcket från vardagsrummet. I trädgården finns det även två förråd, ett varm- och ett kallförråd.

Alla bilder

Hall

Rymlig hall som har gott om utrymmet till förvarings av skor och ytterplagg. Golvet är klätt med praktisk, mörkgrå klinker och väggarna är vitmålade. Hallen knyter samman samtliga rum i bostaden.

Alla bilder

Kök

Till vänster om hallen tar ni er till köket som renoverades 2018. Köksinredningen kommer från IKEA där vita spegelluckor matchas av bänkskiva i massivt trä. Utrustning: kyl, frys, inbyggnadsmikro, fläkt, spis med ugn samt diskmaskin. Köket har ett trevligt burspråk med flera fönster som släpper in fint ljusflöde och ger gott om utrymme till ett längre matbord. Golvet är klätt med ekparkett och väggarna är vitmålade.

Alla bilder

Vardagsrum

I vardagsrummet har ni generös yta till större soffa, TV-möbel och förvaringsmöbel. En trevlig yta där ni har gott om plats till familj och vänner att samlas för en spelkväll eller seriemaraton. Vardagsrummets väggar är vita och golvet är klätt med ekparkett. Härifrån har ni en utgång till det väl tilltagna trädäcket.

Alla bilder

Arbetsrum

Huset har fyra sovrum med bra yta som ni kan disponera efter behov. I hallen har ni en större skjutdörrsgarderob. Det första rummet används idag som arbetsrum och har gott om yta till säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Rummets väggar är vita och golvet är klätt med ekparkett.

Alla bilder

Sovrum 1

Även i det andra rummet får ni plats att möblera med säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Väggarna är vita och golvet är klätt med ekparkett.

Alla bilder

Sovrum 2

Här har ni det största sovrummet till ytan. Det finns gott om utrymme för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Vid ena väggen har ni skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Sovrummets väggar är vita och golvet är klätt med ekparkett.

Alla bilder

Badrum 1

Badrummet ligger när till hands från sovrummet och renoverades under 2009. Väggarna är klädda med vitt kakel och golvet är klätt med mörkgrå klinker. Här finns vägghängd WC, kommod med handfat, spegel, badkar av båtlackad ek och förvaringsskåp. Taket är försett med spotlights och golvet har golvvärme.

Alla bilder

Sovrum 3

Även detta sovrum är rymligt till ytan och har gott om utrymme för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med ekparkett.

Alla bilder

Badrum 2

Helkaklat badrum som renoverades 2009. Golvet är klätt med blågrå klinker och väggarna är klädda med vitt kakel. Badrummet är utrustat med vägghängd WC, kommod med handfat, spegel, dusch och handdukstork (vattenburen). Taket är försett med spotlights, golvet har golvvärme och ni får in naturligt ljus genom ett litet fönster.

Alla bilder

Tvättrum

Praktiskt tvättrum där ni finner husets gaspanna, tvättho, förvaringskorgar och hyllor. Tvättrummet har en tvättmaskin från 2020 (Electrolux) och det finns utrymme till att installera torktumlare för den som önskar. Golv och väggar är klädda med plastmatta.

Alla bilder

Övrigt

Samfällighet

Huset är del av en samfällighet. Kostnaden är 1400 kr/månad.

I avgiften ingår en garageplats samt underhåll av garagen, renhållning, kallvatten, snöröjning, skötsel av vägar samt basutbud av TV-kanaler och internet från Tele2.

Renoveringar

2020

Nytt golv i hallen

Ny tvättmaskin från Electrolux.

2018

Renovering av köket. Ny köksinredning från IKEA, nya vitvaror, nytt golv samt målning av väggarna.

Ny el i samband med renoveringen.

2016

Nytt parkettgolv i sovrum 3

2009

Renovering av båda badrummen. Kvalitetsdokument finns och renoveringarna är gjorda av fackman.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 995 000 kr
Adress Kollegievägen 222
Kommun Lund
Område Mårtens Fälad
Typ Parhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 109 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 332 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1991
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel
Tak Betongpannor
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Gas
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Tele 2 (via samfällighet)
Driftskostnad 37 200 kr/år varav:
El: 7 200 kr
Samfällighet: 16 800 kr
Gas: 13 200 kr
Driftkostnad är för el, samfällighet och gasuppvärmning. Detta kommer att variera beroende på förbrukning. Årsförbrukning el: 3372 kwh. Årsförbrukning gas: 1165 m3 I avgiften ingår en garageplats samt underhåll av garagen, renhållning, kallvatten, snöröjning, skötsel av vägar samt basutbud av TV-kanaler och internet från Tele2.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 112 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 488 000 kr
Summa pantbrev 2 619 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning LUND GREKISKAN GA:3
Ledningsratt gas

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 5 020 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
5 020 000 kr Budgivare 2 2021-10-18 19:11
5 000 000 kr Budgivare 1 2021-10-18 09:33