Malmö - Högaholm

Serenadgatan 39

Visa på karta

Uteplats - Trädgård - Inglasad balkong - Sovalkov

Välrenoverad och kvadratsmart 1:a i mycket gott skick som erbjuder sovalkov, pentry, helkaklat badrum, stor inglasad balkong och dessutom en privat uteplats/trädgård om ca 27 kvm, bättre kan det knappast bli! Låg avgift på 1.819 kr/mån i stabil och välskött förening. Välkomna!

I korthet

Utgångspris 750 000 kr
Månadsavg. 1 819 kr
Rum 1
Boarea 28 Kvm
Våning 1 av 5
Hiss Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
  • Söndag 19 september 11:30 - 12:00
Visa alla

Välkommen

Välkomna på visning av denna 1:a i markplan med trädgård/uteplats och inglasad balkong i söderläge!

Alla bilder

Trädgård & Uteplats

Lummig och insynsskyddad trädgård om ca 27 m² med gräsmatta, rabatter med mestadels perenner, stor vinbärsbuske, tillgång till vatten från egen kran samt ett litet förråd till trädgårdsverktygen m.m. Här njuter man mer än gärna av solens strålar i goda vänners lag eller i sällskap av en god bok. Tilltalande utsikt över föreningens välskötta grönytor som blir en förlängning av uteplatsen. Från lägenheten nås trädgården via den stora inglasade balkongen. (Marken tillhörande uteplatsen i anslutning till lägenheten är upplåten med nyttjanderätt.)

Alla bilder

Inglasad balkong

Stor inglasad balkong om ca 10 m² i söderläge med utgång till trädgården. Balkongens storlek ger utrymme till både soffgrupp och matmöblemang om så önskas. Helt ny matta är inlagd på balkonggolvet vilket ger en behaglig känsla även de kallare dagarna. 

Alla bilder

Vardagsrum

Rummet är väl tilltaget till ytan och får massor av ljus tack vare det stora fönsterpartiet mot balkongen samt glasdörren som ger tillgång till densamma. Här ryms rejäl soffgrupp och även ett matbord om så önskas.

Alla bilder

Sovalkov

Sovalkoven ger en separat yta där man kan ha sitt avskilda minisovrum och gör samtidigt vardagsrumsdelen mer lättmöblerad och praktisk. Inred exempelvis alkoven med en loftsäng så har man vips möjlighet till arbetsplats eller förvaring under och har direkt "dubblerat" ytan.

Alla bilder

Pentry

Pentryt är nyrenoverat under 2021 med ny inredning, nya vitvaror samt nyinstallerad kolfilterfläkt. I utrustningsväg finns allt man behöver såsom kyl med frysfack samt portabel spishäll och ugn.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum som renoverades 2015 och uppdaterades med ny wc och handfat 2020. Mörka granitplattor på golvet harmoniserar med vitkaklade väggar och bryts av mot en fondvägg med snygg livfull mosaik i duschutrymmet. Övrig inredning med duschvägg, förvaring m.m. kommer från Hafa.

Alla bilder

Entréhall

Välkomnande entréhall med goda avhängningsmöjligheter och utrymme till extra garderober om behovet finns. Snygg 3-stavs ekparkett som löper vidare in i vardagsrummet ger ett enhetlig intryck.

Alla bilder

Övrigt

Marken tillhörande uteplatsen i anslutning till lägenheten är upplåten med nyttjanderätt enligt föreningens information.

Jordfelsbrytare är installerad i lägenheten.

Totala månadsavgiften är 1.819 kr och är fördelad enligt följande:
Grundavgift bostad: 1.575 kr, Uteplats 54 kr, Värmeleverans 150 kr, Internetuppkoppling ComHem och TV 40 kr.

Föreningen tillämpar individuell mätning av varm- och kallvaten samt el. Detta debiteras utöver ovan angivna månadsavgift men kommer på samlad faktura. Kostnaden för detta debiteras i efterskott var tredje månad till bostadsrättsinnehavaren. Fördelningsmätning för vatten och el har installerats vilket innebär att du betalar för det som du själv förbrukar. Mätare är installerade i lägenheterna och läses av digitalt av föreningen. Du kommer att kunna följa din förbrukning på nätet och därigenom kunna påverka din kostnad.

Alla bilder

Månadskostnad

Om priset är 750.000 kr och vi utgår från att köparen har 15 % i egen insats och att räntan är 2 %, så betyder det en räntekostnad på 737 kr i månaden, efter ränteavdraget på 30% (och exklusive amortering). Lägg därtill månadsavgiften på  (1.819 kr/mån) så får ni fram er nettokostnad per månad till 2.556 kr, billigare kan man knappast bo!

Alla bilder

Förening

HSB Brf Högaholm har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

HSB Brf Högaholm består 17 bostadshus med 994 st bostäder på adresserna Balladgatan och Serenadgatan. Föreningens byggnader färdigställdes 1971.
Marken är upplåten med tomträtt och nuvarande avtal löper tom 2022-12-31.

AVGIFT
Årsavgifterna höjdes med 3,75 % den 1/1 2021. Avgiften planeras att höjas med ytterligare 3,75% 2022-01-01 för att bekosta pågående och kommande underhåll. Bostadsrättstillägget ingår i avgiften.

Föreningen tillämpar individuell mätning av värme, el och vattenförbrukning, avstämning görs i efterhand på årsbasis. Vid överlåtelse sker avstämning mellan säljare och köpare.

TV & INTERNET
Kabel-TV och bredband 100/100 via ComHem ingår i avgiften.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Utförda renoveringar/underhåll:
2001 Balkonger inglasade
2004 Vatten och avloppsstammar spolades
Vatten och avloppsstammar spolades
2009 tillämpade föreningen individuell mätning av värme-och vatten förbrukning
2011 Omläggning av tak och plåtdetaljerna målades
2013 Ny asfaltbeläggning på p-plats och garageuppfarter (Setrenadgatan), installation av postboxar, nyanläggning av gårdarn hus 5 och 17, Ovk-besiktning samt sotning, rensning och rengöring av samtliga ventilationskanaler och don.
2013-2014 Ny asfaltbeläggning på garagedäck (Balladgatan).
2015 Omläggning gångbanor. Fjärravlästa elmätare. Nybyggnad av 3 st miljöhus. Elektroniskt bokningssystem till tvättstugor. Sanering av varmvattensystem (Neuthox tar bort biofilm och eventuella legionella-bakterier i vattnet). Inkoppling av UV-ljus samt filter på inkommande vatten för att säkra vattenkvaliten
2015/16 Hårdgjorda ytor, VVS, hissar
2016/17 Hårdgjorda ytor, målning invändigt, VVS
2019/20 Samtliga värmeväxlare och undercentraler byttes.
2020 Spolplattor i garagen renoverades enligt nya miljökrav samt renoverades fastighetskontoret.
2021 Festlokalen renoverades.

Pågående underhåll är relinging av avloppsledningarna (vilket beräknas vara klar 2022), helrenovering av samtliga hissar samt byggs miljöstationer på gårdarna så att sopnedkasten kan stängas.

Planerat underhåll framöver är att byta ut vattenledningarna så snart reliningen av avloppsledningarna är klar.

PARKERING
Föreningen har 385 p-platser, en plats kostar 125 kr/månad. Det finns även 392 garageplatser. Pris för en plats i kallgarage är 300 kr/mån och i varmgarage 400 kr/mån. Separat kö till parkering- och garageplats.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källaren i respektive trapphus finns tvättstuga. Dessutom finns det två stycken stortvättstugor. Dessa är belägna på gaveln Balladgatan 33 samt Serenadgatan 60. Föreningen har en gemensam festlokal som man kan hyra för 500 kr. Medlemmarna i föreningen har tillgång till bastu och gym till en kostnad om 350 kr per år och medlem.
Det finns cykelrum, hobbyrum och barnvagnsrum. Varje bostad har ett källarförråd.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.hsb.se/malmo/hogaholm

 

Alla bilder

Område

I Högaholm finner ni stora grönområden och fria ytor mellan husen. Det är direkt närhet till busshållplatser, förskolor och grundskolor upp till årskurs 9. Finns också ett litet centra med Willys, pizzeria, bibliotek, bankomat, apotek och fruktaffär. 

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Serenadgatan 39

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 750 000 kr
Månadsavg. 1 819 kr
Ingår i avgift Värme, Kabel-TV, Bredband, Bostadsrättstillägg, Uteplats
Adress Serenadgatan 39
Kommun Malmö
Område Högaholm
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 1
Boarea 28 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 av 5
Hiss Ja
Förening HSB:s Brf Högaholm
Pantsatt Ja

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning