Malmö - Oxie - Kristineberg

Porsplan 5

Visa på karta

Friköpt och skyddad tomt i söderläge - Härligt uterum - Gediget hus med fin potential

Gedigen enplansvilla i vinkel med friköpt hörntomt i insynsskyddat och solsäkert söderläge. Renoveringsbehov med mycket fina möjligheter att utforma sitt boende efter sin egen smak - här finner man öppen planlösning i stora sociala ytor, härligt uterum, tre sovrum, garage samt två stora förråd. Närhet till naturområden, golfbanor, skolor och affärer och samtidigt bara ett stenkast till storstadens puls! Säljes med friskrivningsklausul. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 595 000 kr
Rum 5
Boarea 132 Kvm
Tomtarea 488 Kvm
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1964
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Porsplan 5!

Alla bilder

Trädgård

Trädgården ligger insynsskyddad i soligt söderläge. Fin stenläggning med plats för utemöblemang och gångar runt mjuk gräsmatta - blomstrande planteringar mot långsidan där trädgården skyddas av mur och fasad utan fönster mot grannen. Uppvuxna träd och buskar och gräsmatta som fortsätter runt gaveln.

Fin stenläggning längs fasaden på framsidan och murade trappsteg upp till ytterdörren. En mur med välvd träport skyddar trädgården på baksidan mot insyn.

Garage med garageport i plåt och två mycket praktiska och rymliga vidhängande förråd med dörrar ut mot trädgården. Båda är inredda och fungerar utmärkt som både hemmakontor och gästrum. 

Alla bilder

Uterum

Härligt uterum som vetter ut mot trädgården på helt insynsskyddat läge - förlänger utesäsongen och är perfekt för kyliga kvällar. Här finns stora skjutbara fönsterpartier och markiser som kan fällas ner de dagar då solen lyser starkt. Matta på golvet och infravärme att användas vid behov.

Alla bilder

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum som ligger i fil med matsalen - ett brett valv öppnar upp och ger rymdkänsla. Inbjudande sällskapsytor där man gärna umgås med vänner och familj. Fint parkettgolv som i ett stycke följer med ut i matrummet, väggarna är ljusa och ett fönster vetter ut mot trädgården på husets baksida.

Alla bilder

Matsal

Matsalen är generöst tilltagen och har ett stort fönsterparti samt dörr mot uterummet. Här ryms matsalsmöblemang för de större middagarna, eller som idag då man har valt att ha både matbord och soffgrupp. Panelklädda väggar och fint parkettgolv.

Alla bilder

Kök

Trivsamt kök med köksinredning i vitt ger gott om skåpsutrymme. Stor matplats med utsikt mot husets framsida genom köksfönstret. Spotlights under överskåpen skiner ner på arbetsbänk i laminat. Kyl/frys -18, spis med häll och spisfläkt. Praktisk rostfri diskbänk och vitt kakel ovanför arbetsbänken. Fina tapetserade väggar i ljus nyans, spotlights i taket, laminatgolv och dörr både mot hall och vardagsrum.

Alla bilder

Sovrum 1

Rymligt sovrum med fönsterparti och dörr mot uterummet. En stor garderobsvägg med spegelskjutdörrar ger gott om förvaringsmöjligheter, ljust laminatgolv och tapetserade väggar.

Alla bilder

Sovrum 2

Ett andra sovrum är idag i bruk som bibliotek/arbetsrum - ljust laminatgolv och tapetserade väggar.

Alla bilder

Sovrum 3

Ett hörnrum med laminatgolv och vita väggar utgör ett tredje sovrum.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum i originalmodell med klinkergolv och duschplats som avskärmas av skjutbara duschväggar. Dagsljusinsläpp i ett högt sittande fönster med insynsskyddande frostad glasruta, wc, handfat, badrumsskåp med spegel och tvättmaskin.

Alla bilder

Gästtoalett

Gästtoalett med wc, handfat och fönster med hamrad glasruta som släpper in dagsljuset. Laminatgolv och väggar i blått.

Alla bilder

Hall

Luftig hall med två entréer - den första har ytterdörr med glaspartier mot trädgården på gaveln och öppnar upp i en yta där det finns en stor garderob med spegeldörrar och man har plats för hallmöblemang. Hallen leder vidare mot huvudentrén på husets framsida. Ytterdörr med sidoljus här, ingång till gästtoalett, en stor garderob med spegelskjutdörrar samt ytterligare en garderob ett steg längre in. Laminatgolv och ljusa väggar.

Alla bilder

Övrigt

2020 målades fasaden, sockeln samt fönsterna.

2011 plåttak på garage.

2003 omläggning av papptak.

1967 tillbyggnad. 

Robotgräsklippare och kassaskåp ingår. 

Skymningsrelä runt huset.

Frysbox ingår ej.

 

Huset säljes med friskrivningsklausul mot dolda fel. 

Alla bilder

Område

Kristineberg är mycket populärt, lugnt och rofyllt och tryggt. Nära till promenadstråk och
grönområden, lekplatser, förskolor och skolor. Här bor man tryggt och barnvänligt!

Oxie är nära storstan men ändå på landet! Här finns skolor och dagis på gångavstånd, utmärkta kommunikationer med bussar och tåg som går fram och tillbaka till Malmö var 10:e minut. Många golfbanor i närheten, natursköna rekreationsområden, ridhus m.m gör Oxie/Käglinge till ett paradis för den som gillar att röra på sig. Här bor man med bekväm närhet till allt.

Endast några få minuters bilväg in till Malmö - på 5 minuter är man på Jägersros köpcentrum, 40 minuter till centrala Köpenhamn och under 10 minuter till Hyllie tågstation. Med buss tar det ca. 25 minuter in till Malmö.

I Oxie finns tillgång till allt man kan önska sig; simhall, pågatågsstation, sportanläggning, gym, apotek, affärer, bageri, bibliotek, barnavårdscentral, vårdcentral och matställen.

Utflyktstips:
Närbelägna Käglinge naturområde är ett härligt utflyktsmål för alla åldrar. Till ytan är det lika stort som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken tillsammans - naturområdet är uppbyggt enligt sk naturlika principer. Av en gammal grustäkt har ett stycke skånsk natur återskapats med mjuka kullar, skog, vattenytor, ängs- och hagmarker.

Här finns bland annat den sällsynta och fridlysta orkidén kärrknipprot. Botanikern finner en mångfald växter att studera och zoologen kan bl.a. glädja sig åt att inte mindre än nio av Sveriges totalt fjorton grodarter finns representerade. Ornitologen kan studera backsvala, kärrhök, glada, sånglärka, näktergal, lövsångare och koltrast under sommaren. På vintern ser man ormvråk, tornfalk, sparvhök och diverse arter av gäss.

I Käglinge naturområde kan du ha picknick i det gröna, njuta av lugnet, promenera i ett variationsrikt stigsystem, upptäcka naturen och låta barnen leka i backarna. Att rida och cykla går också bra.

I denna gröna oas, som är hemvist för en stor mängd växter och djur, är det viktigt att vara rädd om naturen och visa hänsyn till varandra.

Läs mer på: http://www.kaglinge.com/

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 595 000 kr
Adress Porsplan 5
Kommun Malmö
Område Oxie - Kristineberg
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 132 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 488 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1964
Grundläggning Betongplatta och krypgrund
Stomme Betong och trä
Tak Papp
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme. Värmeväxlare från 2008.
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas och 3-glas
TV/Internet Öppen fiber
Driftskostnad 38 624 kr/år varav:
Värme: 20 000 kr
El: 6 284 kr
Vatten/Avlopp: 4 150 kr
Renhållning: 1 490 kr
Försäkring: 6 700 kr
Beräknat på 1 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 875 000 kr
Summa pantbrev 94 100 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning