Malmö - Nobel / Östra Sorgenfri

Bodekullsgatan 35B

Visa på karta

Genomgående - Renoverat badrum och kök - Stor balkong i söderläge

En och en halvtrappa upp i trevlig 40-talsfastighet finner vi denna optimalt planerade och genomgående bostad om 56kvm. Här gör sig byggåret påmint genom välbevarade brädgolv, generös takhöjd och bra sociala ytor. Bostaden bjuder dessutom på kvalitéer som påkostat badrum renoverat 2019 med vackra detaljer. Praktiskt och välutrustat kök renoverat 2017. Stor balkong i soligt söderläge med grön och fri utsikt samt lättmöblerade och ljusa rum. Bodekullsgatan är en lugn sidogata till Nobeltorget som kännetecknas av grönskande innergårdar. Här bor man med närhet till flertalet busshållplatser samt tågstation. Gott om restauranger, matbutik samt kort gångavstånd till Möllevångstorget, S:t Knut och Folkets Park. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 595 000 kr
Månadsavg. 3 514 kr
Rum 2
Boarea 56.3 Kvm
Våning 2
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1946
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Love Fält

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 073-314 53 71

Ansvarig mäklare: Love Fält
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder på fina sociala ytor som lätt möbleras med såväl soffgrupp som matsalsmöblemang. Ett ljust och härligt rum med väl tilltagen takhöjd, fint parkettgolv och vita väggar. Härifrån når vi dessutom den stora balkongen i soligt  söderläge som blickar ut över föreningens välskötta innergård och grönskande omgivningar.

Alla bilder

Balkong

Stor balkong i soligt söderläge med underbar och fri utsikt över grönskande omgivningar. Optimalt att möblera med cafe-set och solstol, njut av solens strålar från morgon till kväll!

Alla bilder

Kök

Modernt kök renoverat 2017 som utformats på ett praktiskt vis med gott om förvaring. Köksinredningen är i rostfritt stål som matchats snyggt med vit bänkskiva och trendig öppen förvaring ovan. Maskinparken är utrustad med kyl/frys, ugn, induktionshäll, fläkt, diskmaskin, torktumlare samt tvättmaskin. Ljuset strömmar rikligt in från stort fönsterparti och mellan kök och hall finner vi extra charm och förvaring i mindre serveringsgång. Vitmålade väggar och vackert mörkt brädgolv.

Alla bilder

Sovrum

Stort sovrum med väl tilltagen takhöjd och behagligt ljusinsläpp från stort fönsterparti. Här möbleras enkelt med såväl dubbelsäng som större förvaringsmöbel. Väggar målade i harmonisk beige nyans och fint mörkt brädgolv.

Alla bilder

Badrum

Bakom unik glasdörr finner vi påkostat badrum med väl genomtänkta detaljer renoverat 2019. Halvkaklade väggar i sober ljusgrå nyans som matchas snyggt med mosaik på golv. Badrummet är utrustat med, lyxig takdusch, vägghängd wc, handdukstork, golvvärme och vackert marockansk inspirerat handfat. Ett utrymme som verkligen sätter lite extra guldkant på tillvaron!

Alla bilder

Hall

Bakom säkerhetsdörren möts vi av ett härligt ljusflöde från välplanerad hall med goda avhängnings möjligheter till höger och lyxigt badrum till vänster. Gott om förvaring i stor klädkammare. Väl tilltagen takhöjd, väggar målade i trevlig ljusgrå nyans som matchas snyggt med mörkt parkettgolv. 

Alla bilder

Övrigt

Vinds- & Källarförråd tillhörande lägenheten.

Tomten är friköpt!

Motionsrum i källaren som får nyttjas av föreningens medlemmar.

Alla bilder

Område

Östra Sorgenfri/Nobel är ett område i Södra innerstaden som till största del består av bostadsrättshus. Här finns gott om grönområden, trevliga restauranger, caféer och butiker. Goda kommunikationsmöjligheter från Nobeltorget och Triangelns tågstation. Triangeln bjuder dessutom på stort shoppingutbud och härifrån når vi gågatan som slingrar sig genom Malmös stadskärna. Är man sugen på att prova mat från världens alla hörn tar man en kort promenad till Möllevångstorget och vill man delta i dagens kulturella evenemang ligger färgsprakande Folkets Park alldeles invid.

Alla bilder

Föreningsinformation

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Ellenborg, som består av 19 lägenheter samt 2 uthyrningslokaler, bildades 1945. Byggnaderna är uppförda 1946, föreningen innehar marken med äganderätt. Riksbyggensköter den ekonomiska förvaltningen som tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr samt en pantsättningsavgift om 476 kr/pant.

AVGIFT:
Inga planerade avgiftshöjningar, senaste avgiftshöjningen 2021 då den höjdes med 7%. Föreningen anser sig ha en god ekonomi (kontrollerat m. ordf 21-09-03).I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme, vatten, bredband och Kabel-TV.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL:
2003: Elrenovering
2004: Fasadputsning
2005: Gårdsanläggning
2008: Relining, sophus, ren. källare
2015: Takrenovering, bostäder, säkerhetsdörrar.
2018: Trappmålning
2019: Stentrappa

PLANERAT UNDERHÅLL:
2021: Byte tvättmaskin & torktumlare, taksprång, stamspolning
2022-2024: Målning trapphus, våtrum, tvättstuga. Fasadytor och byte fasadskivor. Värmecentral & fjärrvärme

TV & INTERNET:
Kabel-TV (grundutbud) finns via Canal Digital och bredband via Ownit som ingår i månadsavgiften.

PARKERING:
Föreningen har inga egna parkeringsplatser, i området råder kommunal boendeparkering.

GEMENSAMT:
Det finns cykelförråd, hobbyrum/motionsrum utrustat med löpband, motionscykel och multi gymmaskin. Gemensam tvättstuga i källaren med 2st tvättmaskiner, 1st torktumlare, torkrum samt mangel. Föreningen har även en mysig innergård med möbler som de boende får nyttja.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 1 595 000 kr
Månadsavg. 3 514 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg
Adress Bodekullsgatan 35B
Kommun Malmö
Område Nobel / Östra Sorgenfri
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 56.3 Kvm (Föreningens information)
Våning 2
Balkong Ja
Byggår 1946
Förening Brf Ellenborg
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
TV/Internet Canal Digital / Ownit
Driftskostnad 3 480 kr/år varav:
El: 2 400 kr
Försäkring: 1 080 kr
Driftkostnad är för el och försäkring. Detta anpassas individuellt efter val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 1 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning