Burlöv - Arlöv

Fiskaregatan 7

Visa på karta

Generationsboende - Trädgårdsdröm - Gäststuga/kontor

Friköpt 1,5-plansvilla om hela 190 kvm med välanlagd trädgård/hörntomt. Idag är villan avdelad till 2 bostäder - perfekt för generationsboende eller om ni vill hyra ut den mindre bostaden (2 r.o.k). Dessutom finns det ett gästhus som passar alldeles utmärkt som hemmakontor. Trädgården är som en dröm, en lisa för själen, och här finns också orangeri, vingård, flera förrådsbyggnader samt laddstolpe. Måste upplevas för att komma till sin fulla rätt! Mycket goda kommunikationer till Malmö/Lund. Varmt välkomna att boka tid för visning!

I korthet

Utgångspris 4 750 000 kr
Rum 6
Boarea 190 Kvm
Biarea 40 Kvm
Tomtarea 728 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1901
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ing-Marie Bengtsson

Direkt:
Mobil: 070-253 63 73

Ansvarig mäklare: Ing-Marie Bengtsson
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Varmt välkomna att boka tid för visning till denna vackra 1½-plansvilla med ljuvlig trädgårdstomt, belägen på hörna. Idag består huset av 2 bostäder, men möjlighet finns att öppna upp mellan bostäderna - se alternativa planskisser för botten- och ovanvåning (säljarens skisser). På tomten finns gäststuga/attefallshus om 12 kvm, orangeri, vingård, isolerat förråd/lager om 25 kvm, trädgårdsförråd, vedbod och förråd ca 25 kvm. Här bor du med din familj i ett gediget stenhus med öppen spis och en helt underbar trädgård på ett lugnt och barnvänligt område med promenadavstånd till skola och förskola. Varmt välkomna till Fiskaregatan 7, som tidigare har varit arbetarbostäder till Sockerbruket. Från början, år 1890, var det 3 små lägenheter med oinredd vind. Var och en hade en egen täppa för potatis och andra nyttoväxter, dass och gemensam tvättstuga i trädgården. Päronträdet finns kvar från den tiden. 

Klicka på "ALLA BILDER" för att se samtliga bilder!

 

Alla bilder

Kök

Stort, helrenoverat/ombyggt kök (Ikea, 2003) med trägolv och lucka till vin-/matkällare. Här finns gott om plats för dig/er som älskar att laga mat/baka och tack vare grovköket kan hela familjen hjälpas åt med matlagning utan att någon behöver känna att man är i vägen. Utrustning: Kyl (2010), kyl/frys (2013), spis med häll (2004), spisfläkt (2003) och diskmaskin (2015). 

Alla bilder

Grovkök

Grovköket, med egen diskho, har också trägolv. Kyl och kyl/frys finns i grovköket samt VVB. Behöver du/ni fler sovrum finns möjlighet att bygga en vägg mellan kök och grovkök och får då enkelt ett rymligt sovrum med ingång från arbetsrummet. 

Alla bilder

Matplats

Matplatsen som är i delvis öppen planlösning med köket, finns i vardagsrummet och har trägolv. Fönster i två väderstreck ger ett fint ljusinsläpp. 

Alla bilder

Vardagsrum

Stort vardagsrum med trägolv och öppen spis. Här finns gott om plats för både soff- och matsalsgrupp. 

Alla bilder

Sovrum 1

Det stora, det s.k. föräldrasovrummet, finns på ovanvåningen och har trägolv, 2 takfönster samt klädkammare. 

Alla bilder

Månadskostnad

Om priset är 4.750.000 kr och vi utgår från att köparen har 15 % i egen insats och att räntan är 2 %, så betyder det en kostnad på 4.710 kr/månad efter ränteavdraget på 30 % (och exklusive amortering). Lägg därtill husets driftskostnad (3.175 kr/mån) och den årliga fastighetsavgiften (8.524 kr/år = 710 kr/mån) så får ni fram er nettoboendekostnad per månad: 8.595 kr. 

Alla bilder

Gästrum

Det mindre gästrummet, som är ett genomgångsrum, har trägolv, fönster och 2 garderober. 

Alla bilder

Arbetsrum

Arbetsrummet med trägolv har 2 fönster mot Fiskaregatan och trappa till ovanvåningen. Under trappan finns ett bra utrymme för hyllor/byråer som är perfekt för praktisk förvaring av pärmar, kläder, leksaker etc. 

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Snyggt, helkaklat badrum (2008) med takfönster - ov. Utrustning: Dusch med duschväggar, WC, handfat med kommod, handdukstork samt tvättmaskin (2016) och torktumlare (2020). Här finns också en stor klädkammare. Obs! Badrumsspegeln ingår inte i köpet. 

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Helkaklat badrum (1990-tal) på bottenvåningen med inredning från 2017. Utrustning: Badkar, WC och handfat med kommod.

Alla bilder

Hall

Hall med klinkergolv som man kommer in i om man går in genom entrédörren på framsidan av huset. Det finns även en entrédörr från trädgårdssidan och det är den ingången vi använder på visningen nästa söndag, den 13 juni. 

Alla bilder

Bostad 2 - Hall

Bostad 2: Välkommen in i den mindre bostaden, som jag kallar bostad 2. Ingång sker från trädgårdssidan. Hallen är ljus, har trägolv, fönster, trappa till ovanvåningen och är i delvis öppen planlösning med vardagsrummet. 
I den lilla hallen med fönster på ovanvåningen finns 3 garderober och det här utrymmet är perfekt som hemmakontor.  

Alla bilder

Bostad 2 - Kök

Bostad 2: Helrenoverat, hemtrevligt kök (Ikea, 2011) med trägolv och matplats för 4-5 personer. De stora fönstren ger ett fint ljusinsläpp i hela köket. Utrustning: Kyl/frys (2018), spis (2017), spisfläkt (kolfilter, 2017) och diskmaskin (2017). 

Alla bilder

Bostad 2 - Vardagsrum

Vardagsrum med trägolv, i delvis öppen planlösning med hall. Här finns plats för både TV-soffa och bokhylla/byrå.

Alla bilder

Bostad 2 - Sovrum 1

Sovrummet på ovanvåningen har trägolv, fönster, synliga takbjälkar och garderober. Bakom garderoberna finns ett praktiskt utrymme för resväskor etc. Det finns en separat toalett på ovanvåningen som nås från sovrummet. Se mer info om det under rubriken "Bostad 2 - Badrum 1"

Alla bilder

Bostad 2 - Badrum 1

Helkaklat badrum (1990-tal) med golvvärme - bv. Utrustning: Dusch, WC, handfat med kommod, handdukstork samt tvättmaskin (2018) och torktumlare (2018). Inredningen i badrummet är från 2020. 
Det finns dessutom en separat toalett på ovanvåningen med WC, handfat och här finns även varmvattenberedaren. 

Alla bilder

Mäklaren i Burlöv

Kul att ni visar intresse för denna fastighet!

Mitt namn är Ing-Marie Bengtsson och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Burlöv sedan 2003, då jag tog min högskoleexamen som fastighetsmäklare. Jag har bott med min familj i Åkarp i 15 år och därför har Burlövs kommun på ett naturligt sätt blivit mitt gebit. Som person är jag driven, målinriktad och social. Ska jag göra något – ska det göras ordentligt – gärna med ett leende på läpparna. År efter år är jag den mäklare som förmedlar flest bostäder och får flest rekommendationer i Burlövs kommun (källa: Hitta mäklare). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via:
i-m.bengtsson@bulowlind.se.

Är ni i behov av hjälp med lånelöfte eller en värdering/samtal kring eget nuvarande boende så står jag gärna till tjänst, och all förhandsrådgivning är självklart gratis.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på >> www.hittamaklare.se/ingmarie.bengtsson

Alla bilder

Gästhus

Det finns ett isolerat gäst-/attefallshus med indragen el, fönsteroch laminatgolv. Passar alldeles utmärkt som gästrum, hemmakontor, ateljé eller varför inte låta det bli sovrum till barnet i övre tonåren? 

Alla bilder

Orangeri

Tänk att få ha ett vackert orangeri i samma stil som huset. Här sitter man med fördel och dricker kaffe från tidiga våren till sena hösten och bara njuter av allt i den här vackra, uppväxta och helt insynsskyddade trädgården.

Alla bilder

Uteplatser

Här finns flera uteplatser på baksidan, helt insynsskyddade. Vilken skulle du välja idag? Vingården med porlande vatten, mitt på gräsmattan eller den cirkelformade, stenlagda uteplatsen på västra sidan av tomten? 

Alla bilder

Trädgård

Säljarnas egna ord: "Uppvuxen, vacker trädgård med blomning över hela säsongen. Ovanliga träd & buskar. Se särskild ritning och beskrivning." (Bläddra bland alla fina bilder så hittar du både trädgårdsritningen och "I min farmors trädgård").

Alla bilder

Säljarens bilder

Säljaren bjuder här på en skymningsbild, trädgårdskarta samt lite historia om Fiskaregatan 7: "I min farmors trädgård". 

Alla bilder

Instagram

Den som vill vara först med att få reda på kommande bostadsförsäljningar i Åkarp och Arlöv följer lämpligen mitt konto på Instagram som heter: Maklaren_i_Burlov. Nya uppdrag visas alltid där allra först, oftast flera veckor före det syns på öppna internetsidor.

Alla bilder

Renoveringar m.m.

2020: Laddstolpe
2020: Nya entrédörrar framsida
2020: Hallinredning och målning
2019: Isolering lager/förråd 25 kvm 
2015: Luft-/vatten värmepump
2013: Luft-/luft värmepump - bostad 2
2013: Orangeri
2011: Nytt kök - bostad 2
2009: El i alla uthus samt trädgårdsbelysning
2009: Gäst-/attefallshus
2008: Helrenovering badrum - ov
2007: Nytt papptak, huvudbyggnad
2004: Nya plåttak + panel + puts samtliga uthus
2003: Helrenoverat kök/grovkök
2003: Ny elcentral
1990-tal: 2-/3-glasfönster
1989: Ny el
Obs årtal på vitvarorna framgår i den löpande texten om respektive kök/rum. 

Övrigt:
Jordfelsbrytare finns
Fiber via Burlövs öppna stadsnät
Larm finns, Sector Alarm, ingår i köpet om så önskas (kostnad 540 kr/mån)
En av plattorna på spisen är ur funktion
Slitna trägolv som är i behov av slipning eller målning

Fråga till säljarna: Vad har ni mest gillat med er hus?
- "Huset är byggt kring förra sekelskiftet och en underbar atmosfär. Att anlägga vår drömträdgård har varit mycket tilltredsställande och stimulerande. Trevliga grannar, närhet till havet och Alnarps trädgårdar samt nära till Lund och Malmö är oslagbart!"

Alla bilder

Område

Fiskare- och Järnvägsgatan är ett lugnt och trevligt område vid Sockerbruket i Arlöv, där det än idag finns arbetarbebyggelse från sent 1800-tal. 

Arlöv ligger på utmärkt pendlingsläge med goda kommunikationer med såväl buss som tåg och dessutom är det en jättefin cykelbana till såväl Malmö/Lund som till Lomma. Man promenerar snabbt och lätt till både busshållplatser och tågstationen i Arlöv. Till Sockerbitstorget som är Arlöv centrum är det gångavstånd och här finns jourbutik, bibliotek, restauranger, frisör mm. Gång-/cykelavstånd är det också till både Burlöv Center och Burlövsbadet. Burlöv Center erbjuder allt du behöver inom shopping och på Burlövsbadet finns förutom badet även ett omtyckt gym. 

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss Fiskaregatan 7 - bv

Med reservation för avvikelser

Planskiss Fiskaregatan 7 - ov

Med reservation för avvikelser

Planskiss bostad 2 - bv

Med reservation för avvikelser

Planskiss bostad 2 - ov

Med reservation för avvikelser

Alternativ planskiss - bv

Med reservation för avvikelser

Alternativ planskiss - ov

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 750 000 kr
Adress Fiskaregatan 7
Kommun Burlöv
Område Arlöv
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 190 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 40 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 728 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1901
Grundläggning Krypgrund
Stomme Tegel
Fasad Tegel
Tak Papp (2007). Gästhuset m.fl: Plåttak (2004).
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft-/vatten värmepump; Luft-/luft värmepump
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om.Kommunalt avlopp.
Fönster 3-/2-glasfönster (1990-tal)
TV/Internet Fiber (Burlövs öppna stadsnät)
Driftskostnad 38 100 kr/år varav:
El: 30 000 kr
Vatten/Avlopp: 6 600 kr
Renhållning: 1 500 kr
I kostnaden för el ingår uppvärmning.
Beräknat på 2 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 433 000 kr
Summa pantbrev 2 465 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.