Svalöv - Teckomatorp

Mejerigatan 13

Visa på karta

Helt nybyggd 1-plansvilla med stomme i lättbetong - Bekvämt & Lättskött - Barnvänligt

Här bor man bekvämt och modernt i en helt nybyggd 1-plansvilla i lugnt och trevligt villaområde med bekväm närhet och bara en kort promenad till både utmärkta kommunikationer, skola och förskola. Villan har ett stilrent uttryck och är gediget byggd med stomme helt i sten, vitputsad fasad och vackert glaserat tegel på taket. Planlösningen är lyckad med mycket ljus och luft och smart utnyttjade utrymmen. Kök och vardagsrum i öppen planlösning med glaspartier ut mot terrass och trädgård. Fyra sovrum i olika storlekar, varav ett med separat utgång till egen terrass i trädgården. Praktiskt grovkök med separat utgång, helkaklat badrum, gästtoalett. Vattenburen golvvärme, mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning. Friliggande vitputsad garagebyggnad med separat förrådsdel. Byggnationen är precis färdigställd, snabbt tillträde är möjligt. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 495 000 kr
Rum 5
Boarea 112 Kvm
Biarea 34 Kvm
Tomtarea 721 Kvm
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 2021
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Fredrik Engwall

Direkt:
Mobil: 070-353 90 96

Ansvarig mäklare: Fredrik Engwall
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 500 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Välkommen till denna stilrena, välplanerade och helt nybyggda 1-plansvilla med trevligt och barnvänligt läge i lugnt område med blandad nyare villabebyggelse, med kort gångavstånd till mycket bra kommunikationer med både buss och tåg. 

Man bor här barnvänligt, bekvämt och modernt i ett plan. Allt är helt nytt och villan är mycket gediget byggd och har en genomtänkt planlösning med väl utnyttjade ytor där varje kvadratmeter tagits väl tillvara. Samtliga handlingar finns att tillgå, planritningar, konstruktionsritningar, m.m. Se bifogade pdf-filer.

Teckomatorp är en idyllisk liten by som präglas av sin järnvägshistoria, man bor tryggt och lugnt och man har bara några minuter med bil, ca 6 km, till centralorten Svalöv. Vidare är det bara ca 1,8 mil till Landskrona, ca 2 mil till Lund, ca 4 mil till Helsingborg och kommunikationerna är utmärkta så det är lätt att pendla.  

Alla bilder

Hall

Entré till en yttre, rymlig hall med parkettgolv och plats för avhängning. Entréhallen övergår till en inre hall med access till samtliga utrymmen i huset. 

Alla bilder

Kök

När man kliver in i bostaden och entrén så möts man av en ljus och luftig atmosfär, rakt fram och till höger har man köket och vardagsrum i öppen planlösning med öppet i tak upp till nock. Köket är stilrent med vit inredning från Ikea och och med ett välplacerat liggande fönster vid köksvasken. Gott om förvaringsutrymmen och arbetsytor. Bänkskivor i ek och vitt kakel som stänkskydd och svarta vitvaror som kontrasterar snyggt mot den vita inredningen.

Den öppna planlösningen och ryggåstaket gör att de här sällskapsutrymmena känns stora, ljusa och luftiga. 

Parkettgolv och vattenburen golvvärme överallt.

Utrustning: 

Inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, integrerad diskmaskin, glaskeramikhäll, spisfläkt. Kombinerad kyl/frys som syns på bilderna kommer att bytas ut mot en ny fullhöjdskyl och en ny fullhöjdsfrys. 

 

Alla bilder

Matplats

Mellan köksdelen och vardagsrummet finns ett perfekt utrymme för matplats - väl tilltaget och invid fönster.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrum och kök med matplats i öppen planlösning med ryggåstak och stora glaspartier som ger en härligt ljus och luftig känsla. Utgång till terrassen och trädgården på baksidan. 

Vattenburen golvvärme och parkett på golvet. 

Alla bilder

Terrass

Från vardagsrummet access ut till den ena av de två terrasserna på husets västra långsida. Här njuter man gärna av eftermiddags- och kvällssolen! 

Den andra terrassen har egen utgång från husets master bedroom.

Alla bilder

Badrum

Det ljusa och trevliga badrummet är också stilrent i utförandet, helkaklat i vitt med inbyggt badkar och vägghängd wc. Trämönstrat klinkergolv med vattenburen golvvärme som ger en varm känsla och behagligt att gå på.
Våtrumsintyg finns naturligtvis. 

Utrustning:

Vägghängd wc, badrumskommod, inbyggt badkar, spegelskåp.

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrum 1 är det största sovrummet, parkettgolv och vattenburen golvvärme. Husets masterbedroom har både fönster på väggen mot norr och ett stort glasparti och separat utgång till en egen terrass på västersidan. 

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 är ett mellanstort sovrum med dubbla fönster åt öster och parkettgolv med vattenburen golvvärme. 

Alla bilder

Sovrum 3 & 4

Sovrum 3 och 4, även de med vattenburen golvvärme och parkettgolv, är de två minsta sovrummen och passar som barnrum eller arbetsrum. Fönster mot väster.


Möjligt att ta ned väggen mellan dem och disponera om till ett rum om man bara har behov av tre sovrum. 

Alla bilder

Gästtoalett

Helkaklad gästtoalett med mörkgrått klinkergolv med vattenburen golvvärme. 

Utrustning:

Vägghängd wc, badrumskommod, förvaringsskåp. 

Alla bilder

Grovkök

Rymligt grovkök med mörkt klinkergolv och separat utgång. Stor arbetsbänk och tvättvask. Liksom i köket finns här ett stort liggande fönster som ger ett härligt ljus vid arbetsbänken - perfekt!

Utrustning:

Tvättmaskin, torktumlare. Här finns även värmepannan Nibe VVM S320 som sörjer för värme och varmvatten (möjlig att docka till luft-vattenvärmepump om så önskas). 

Här återfinns även husets, golvvärmecentral, vattenmätare och säkringsskåp.

Alla bilder

Trädgård

I trädgården läggs gräsmatta och stenlagda gångar till entrén. Dessutom stenläggs framsidan samt garageuppfarten (inte helt färdigställt på bilderna).

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Svalöv TECKOMATORP 7:26 

 

Taxeringsuppgifter:

Taxeringsvärde ännu ej fastställt. 

Servitut/gemensamhetsanläggningar:

Avtalsservitut, Last
1, 2016-12-07

Avtalsservitut ledning, Last
D201600560634:1 - 1

 

Uttagna pantbrev:

1 000 000 kr

Alla bilder

Område

Lilla idylliska Teckomatorp ligger längst söderut i Svalövs kommun och har ca 2400 invånare. Teckomatorp är kommunens knutpunkt för kommunikation med gamla anor sedan järnvägen kom till på 1800-talet och har ett ovanligt gott kommunikationsläge med korta restider till samtliga större städer vid Öresundskusten.

Skolor och barnomsorg

Det finns två kommunala förskolor för barn i åldern 1-5 år. Dessutom finns det en fristående förskola som drivs via föräldrakooperativ.
Parkskolan har idag undervisning för elever till och med skolår 6. Här erbjuds även fritidshem för
de barn som är i behov av detta. Skola för skolår 7-9 finns i Svalöv dit eleverna åker med linjebuss.

Naturen och fritid

I Teckomatorp finns idrottsplats, idrottshall, kombiplan, beachvolleybollplan, boulebana, elbelyst motionsslinga och minigolf för den sportintresserade. Här finns också filialbibliotek och ett trevligt
parkområde. Föreningslokaler finns på Torgskolan vid Bantorget. Här håller t.ex. Teckomatorps scoutkår, dart-och bouleklubben och Teckomatorps byalag till. De arrangerar gemensamma aktiviteter i byn som t.ex.

julfest, volleyboll-turnering och byavandringar. Teckomatorp Folkets hus drivs ideellt, med visst bidrag från kommunen och är med sina olika typer av verksamhet en tillgång för kultur- och fritidslivet. På Folkets hus anordnar Spelmanspojkarna återkommande söndagscafé med underhållning. Även folkdansföreningen Friska Viljor och pensionärsföreningen bedriver sin verksamhet där.

I Teckomatorp finns också bra lekplatser och en lockande utemiljö som uppmuntrar till fysiska aktiviteter utomhus.

Affärer och restauranger

I byn finns det livsmedelsbutik och några andra små butiker och pizzerior. Det finns ett nyöppnat stationscafé som erbjuder både plats för sittande gäster och Take Away.

Kommunikationer

Effektiva kommunikationer är en förutsättning för att nå det som erbjuds i kommunen och Öresundsregionen. Teckomatorp har utmärkta kollektivtrafikförbindelser o. Orten har tågförbindelser med timmestrafik till Helsingborg, Lund och Malmö/Köpenhamn och det är på gång att tågtrafiken utökar sina avgångar 2021 till dubbla mängden avgångar per timme.

Från Teckomatorp till Lund tar det 16 minuter med tåg. Det finns också dagliga bussförbindelser med Svalöv som går i anslutning till tågen. Mot Eslöv går Marieholmsbanan som har både person- och godstrafik. Idag används linjerna mot Malmö och mot Helsingborg (Rååbanan) för persontrafik (Pågatåg). Mot Svalöv, Landskrona och Eslöv går busstrafik Skånetrafikens busslinje 230.

Kommunikationer finns till Landskrona och Eslöv samt till Helsingborg via Svalöv, Kågeröd, Bjuv, Hyllinge och Väla.

Teckomatorp har ett utmärkt läge intill vägarna 17 och 108. Härifrån är det 6 km till Svalöv, 18 km till
Landskrona, 20 km till Lund och 41 km till Helsingborg.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. När det gäller dolda bud så är det säljaren som bestämmer hur dessa ska hanteras. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Plansskiss

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 495 000 kr
Adress Mejerigatan 13
Kommun Svalöv
Område Teckomatorp
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 112 Kvm (Ritning)
Biarea 34 Kvm (Ritning)
Tomtarea 721 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggarea bostad 127 kvm, garagebyggnad 45 kvm
Byggår 2021
Grundläggning Gjuten isolerad betongplatta
Stomme Lättbetongblock
Fasad Puts
Tak Tegelpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation FTX mekanisk till- och frånluftsventilation med värmeåtervinning.
Uppvärmning Vattenburen golvvärme, el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten och avlopp
Fönster Underhållsfria isolerglasfönster PWC
TV/Internet Fiberbredband finns i gatan
Driftskostnad 30 390 kr/år varav:
El: 25 000 kr
Vatten/Avlopp: 3 900 kr
Renhållning: 1 490 kr
Uppskattade driftskostnader. Beräknad energiförbrukning inklusive hushållsel 19500 kwh/år.
Energiprestanda 69, kWh/kvm/år
Servitut/GA Avtalsservitut ledning
Avtalsservitut

Boka en kostnadsfri värdering här!

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 500 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
3 500 000 kr Budgivare 1 2021-06-10 09:29