Lund - Södra Sandby

Bokvägen 7

Visa på karta

Bilfritt & familjevänligt område - fyra sovrum - Trädgård

Här kan ni bo i ett barnvänligt och bilfritt område med mycket grönska. Huset uppfördes 1973 och har härlig tomt i söderläge med allt från bärbuskar till odlingslådor. Till huset har ni ett härligt uterum om ca 20 kvm som förlänger utesäsongen och gör det möjligt att njuta av utemiljön från tidig vår till sen höst. På entréplan kommer ni in i en rymlig hall med gott om förvaringsmöjligheter. Ni kommer vidare till kök, grovkök, helkaklat badrum och ett mycket rymligt vardagsrum. På övre plan kommer ni upp till en luftig hall och leds vidare till fyra sovrum och ett badrum. Från två av sovrummen har ni tillgång till balkong. Ni har låga driftkostnader då man gjort energieffektivisering i form av 4-glasfönster, extra isolering och värmeåtervinning. Här bor ni med nära gångavstånd till både förskola (ca 200 m) och skola (ca 400 m). Ni har nära till både grönområden, naturområdet Skrylle och centrum med bland annat välsorterad matbutik. Här finns goda bussförbindelser. Välkommen!

I korthet

Utgångspris 3 550 000 kr
Rum 5
Boarea 140 Kvm
Biarea 20 Kvm
Tomtarea 481 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1973
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 5 000 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Till huset har ni ett tillhörande garage i en länga, bara några meter från huset. Ni har möjlighet att parkera en bil i garaget och en bil precis utanför. I övrigt är det fri parkering i området. När ni kommer fram till huset möts ni av välskötta rabatter där det bland annat växer magnolia, rhododendron och klätterhortensia. Från framsidan når ni husets huvudentré och runt hörnet vid gaveln finns ytterligare en ingång genom grovköket.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården är belägen i underbart söderläge där ni kan njuta av många härliga soltimmar från morgon till kväll. Trädgården skärmas av med en tät häck och läget är bra i området då ni har det luftigt till grannarna. Här finns idag härliga gräsytor som ger gott om plats till aktiviteter och ni har även en liten lekstuga till barnen. Intill huskroppen har ni stensatt uteplats med utrymme till både utemöblemang och till grillen. Stensättningen fortsätter runt till husets gavel där man har byggt flera odlingslådor. Tänk att smidigt kunna gå ut från köket och hämta färska örter till middagen! Här har ni ett isolerat förråd om ca 15 kvm som rymmer allt från dynor till trädgårdsredskap.

Alla bilder

Sommarbilder

Trädgården blir till en grönskande oas under sommarhalvåret. Här har man lyckats kombinera både lättskötta ytor samtidigt som ni har en trevlig variation och träd och buskar som även bringar ätbara godsaker. Här växer det bland annat: äppleträd, fläder, körsbär, syrén, krusbär, röda- och svarta vinbär, hybrid av vinbär och krusbär (krusvinbär), hallon, amerikanska blåbär och smultron

Alla bilder

Hall

Ni kommer in i en ljus och luftig hall som får in fint ljusflöde genom fönster i flera väderstreck. Ni har plats att hänga av era ytterplagg på väggen och det finns även garderob med skjutdörrar som rymmer gott om förvaring. Under trappan har man nyttjat utrymmet väl till generösa förvaringsytor. Vid ingången är golvet klätt med praktisk klinker och övergår till ekparkett. Väggarna är ljusa.

Alla bilder

Kök

Till höger om hallen finner ni köket som har trevlig placering i huset med matplats vid fönstren ut mot framsidan. Köket har vit inredning, bänkskiva av vit laminat samt rostfritt stål. Luckorna lackerades om 2021. Väggarna är vita och golvet är klätt med plastmatta. I rummet bredvid finner ni grovköket som blir som en förlängning av köket med extra plats till förvaring och som förutom tvättpelare även rymmer en frys.

Utrustning:

Spishäll- Husqvarna

Ugn – Husqvarna

Fläkt – Franke, 2015

Diskmaskin – Asko, 2012

Kyl – Electrolux, 2015

Frys – AEG

Alla bilder

Badrum - entréplan

Helkaklat badrum som renoverades 2003. Golvet är klätt med grå klinker på golvet, vitt kakel på väggarna samt en dekorativ mosaikbård i duschen. Golvet är försett med golvvärme och taket har dimbara spotlights. Badrummet är utrustat med WC, dusch, förvaringsskåp, handdukstork, spegel och handfat.

Alla bilder

Vardagsrum

Till huset har ni ett vardagsrum med underbar yta att möblera efter tycke och smak. Här finns gott om utrymme till både större soffgrupp och matplats. Ni får in fint ljusflöde genom fönsterpartierna ut mot trädgården och uterummet. Vardagsrummet har ljusa väggar och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Uterum

Väl tilltaget uterum med utgång från vardagsrummet. Här finns glaspartier ut mot trädgården som smidigt kan skjutas åt sidorna och suddar ut linjerna mellan ute och inne. Ni kan sita i uterummet och njuta av utemiljön från tidig vår till sen höst och även komplettera med infravärme.  Uterummets ca 20 kvm ger er härliga ytor till både matplats och läshörnor. Golvet är klätt med träplank.

Alla bilder

Grovkök

I anslutning till köket finner ni det praktiska grovköket. Här är väggarna vita och golvet klätt med plastmatta. Ni har en ingång från trädgården och passar utmärkt att använda när barn och djur kommer in från utelek eller när man varit ute och arbetat i trädgården. I grovköket finns det en tvättho, frånluftsvärmepump, tvättmaskin, torktumlare samt frys.

 

Tvättmaskin – Bosch, 2015

Torktumlare – Bosch, 2014

Alla bilder

Övre plan

På övre plan kommer ni upp till en rymlig hall som knyter samman rummen. Härifrån har ni luckan upp till vinden där det finns golv och möjlighet till förvaring. Hallens golv är klädda med parkett och väggarna är vita. Ni får in fint ljusflöde genom ett takfönster.

Alla bilder

Sovrum 1

Till vänster om hallen finner ni det första av fyra sovrum. Det har tidigare varit ett allrum men passar utmärkt som ett sovrum. Här finns gott om utrymme till säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Härifrån har ni utgång till balkongen med utsikt över trädgården. Sovrummets golv är klätt med parkett och väggarna är ljusa.

Alla bilder

Sovrum 2

Även detta sovrum har utgång till balkongen. Varför inte starta dagen med en kopp kaffe på balkongen? Sovrummet har utrymme till dubbelsäng och förvaringsmöbler samt vid den ena väggen har ni platsbyggda garderober. Väggarna är ljusa och golvet klätt med laminat.

Alla bilder

Badrum - övre plan

Ljust och rymligt badrum som får in naturligt ljus genom ett takfönster. Väggarna är klädda med ljus våtrumstapet och golvet klätt med rosa våtrumsmatta. Badrummet är utrustat med WC, badkar, kommod med handfat samt spegelskåp.

Alla bilder

Sovrum 3

Till höger om hallen finner ni de två mindre sovrummen som har fönster ut mot framsidan. Detta sovrum har vita väggar och golv klätt med trämönstrat laminat. Vid ena väggen har ni en inbyggd garderob och här finns gott om yta till säng, skrivbord och förvaringsmöbel.

Alla bilder

Sovrum 4

Här har ni yta till säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Vid den ena väggen finns det en inbyggd garderob. Sovrummets väggar är ljusa och golvet klätt med laminat.

Alla bilder

Övrigt

2021

Lackering av köksluckor

2017

Installation av jordfelsbrytare

Ny varmvattenberedare. IVT Vent 202. 280 liter.

2016

Installation av ny frånluftsvärmepump

2013

Installation av ny luft/luft värmepump

2003

Renovering av badrum på entréplan

1996

Byggnation av uterum

1992

Byte av fönster till 3+1-glas (3-glas isolerglas med extra glasruta).

Huset energieffektiviserades med nya fönster, tilläggsisolering av vindsbjälklag samt installation av frånluftsvärmepump med till/frånluft med återvinning.

Samfällighet

Fastigheten är del av en samfällighet. Avgiften är 6000kr/år och ingår skötsel av gångbanor, garage samt TV & Internet via Com Hem.

Radon

Radonmätning har gjorts av bostaden 2013. Årsmedelvärde 50 bq/kubikmeter.

Alla bilder

Område

Södra Sandby är en tätort ca en mil öster om Lund och det finns ca 6000 invånare i samhället. För naturälskaren finns naturreservatet Fågelsångsdalen och inom cykelavstånd finns populära Skryllegården och Rögle dammar. I orten finns ett brett idrottsliv där du kan utöva bland annat fotboll, innebandy, tennis, cykel och jujitsu.

Kommunikationer

Väldigt bra bussförbindelser för den som arbetar i Lund eller Malmö. Med Lundalänken, som går var 10:e minut under rusningtid, når du enkelt Ericsson, Ideon, Lunds Universitet och Tekniska Högskola samt Lunds tågstation. Det finns även bussförbindelser till orter som Flyinge, Revinge, Harlösa och Eslöv.

Förr gick det en järnväg mellan Lund till Revingeby, genom Södra Sandby. Numera kallas sträckan för Hardebergaspåret och är idag en cykelväg mellan Lund och Södra Sandby.

Skolor och förskolor

Det finns flera skolor i Södra Sandby: Österskolan (Åk F-3), Killebäckskolan (Åk 4-9), Byskolan (Åk F-6) och Uggleskolan (Åk F-6). Det finns även flertalet olika förskolor att välja mellan. Se kommunens hemsida för mer information.

Närservice

I Södra Sandby finns bland annat välsorterad ICA-butik med eget hemcharkuteri, bageri, pizzeria, Sandbybadet, bibliotek, vårdcentral och tandläkare. Det finns även Byahuset, vilket är en ideell förening som tillhandahåller aktiviteter för alla åldrar.

I orten finns det ett sprudlande företags- och föreningsliv. I Södra Sandby arbetar man aktivt för att skapa samarbete med föreningarna, kommunen och företagen. Detta för att kunna skapa ett socialt företagande som vitaliserar bygden mer.

Mer information om bygdens arbete: www.södrasandby.com

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 550 000 kr
Adress Bokvägen 7
Kommun Lund
Område Södra Sandby
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 140 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 20 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 481 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1973
Grundläggning Betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel & trä
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning (IVT Vent)
Uppvärmning Frånluftsvärmepump (IVT, 2017), direktverkande el & luft/luft värmepump (Fujitsu, 2013)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3+1-glas (3-glas isolerglas med extra glasruta), från 1992
TV/Internet Com Hem (via samfällighet)
Driftskostnad 31 906 kr/år varav:
El: 17 143 kr
Vatten/Avlopp: 5 805 kr
Samfällighet: 6 000 kr
Renhållning: 2 958 kr
Driftkostnaden är kostnad för el (värme & hushållsel), vatten, samfällighet och renhållning. Driftkostnaden kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning. Årsförbrukning el: 11337 kWh. Fastighetsavgift 2021: 8 524 kr/år. Försäkring är ej medräknat i driftkostnaderna.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 106 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 878 000 kr
Summa pantbrev 1 785 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning LUND SANDBY GA:4
Samfällighet LUND SANDBY S:5

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 5 000 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
5 000 000 kr Budgivare 2 2021-05-04 16:26
4 950 000 kr Budgivare 7 2021-05-04 16:02
4 925 000 kr Budgivare 2 2021-05-04 15:30
4 900 000 kr Budgivare 7 2021-05-04 14:40
4 875 000 kr Budgivare 2 2021-05-04 13:28
4 850 000 kr Budgivare 5 2021-05-04 13:19
4 825 000 kr Budgivare 2 2021-05-04 13:06
4 800 000 kr Budgivare 5 2021-05-04 12:43
4 750 000 kr Budgivare 2 2021-05-04 12:17
4 725 000 kr Budgivare 7 2021-05-04 12:07
4 700 000 kr Budgivare 2 2021-05-04 11:55
4 675 000 kr Budgivare 7 2021-05-04 11:50
4 650 000 kr Budgivare 2 2021-05-04 11:01
4 600 000 kr Budgivare 7 2021-05-04 10:08
4 580 000 kr Budgivare 2 2021-05-04 10:01
4 530 000 kr Budgivare 4 2021-05-04 09:49
4 525 000 kr Budgivare 7 2021-05-04 09:22
4 500 000 kr Budgivare 4 2021-05-04 09:18
4 475 000 kr Budgivare 2 2021-05-04 08:52
4 425 000 kr Budgivare 8 2021-05-04 08:14
4 350 000 kr Budgivare 2 2021-05-04 08:05
4 300 000 kr Budgivare 5 2021-05-03 20:47
4 150 000 kr Budgivare 2 2021-05-03 20:41
4 075 000 kr Budgivare 7 2021-05-03 20:37
4 050 000 kr Budgivare 2 2021-05-03 20:34
4 000 000 kr Budgivare 6 2021-05-03 20:33
3 950 000 kr Budgivare 5 2021-05-03 16:30
3 900 000 kr Budgivare 4 2021-05-03 15:25
3 850 000 kr Budgivare 2 2021-05-03 13:16
3 750 000 kr Budgivare 4 2021-05-03 12:57
3 700 000 kr Budgivare 3 2021-05-03 11:16
3 600 000 kr Budgivare 2 2021-05-03 10:33
3 500 000 kr Budgivare 1 2021-05-03 10:12