Lund - Centralt

Stora Tvärgatan 38 A

Visa på karta

Egen ingång - Unik planlösning - Nära centrum

På Stora Tvärgatan 38 bor ni med promenadavstånd till det mesta. Området omges av karaktäristiska gathus och kullerstensgator. Ni har nära till centrums utbud av välsorterade mataffärer, restauranger, nöjen och busskommunikationer från Bankgatan och Botulfsplatsen. Lägenheten finns i ett hus som uppfördes 1905 och ni har egen ingång från föreningens utemiljö. Lägenheten präglas av karaktäristiska detaljer så som högt i tak, spegeldörrar, takrosetter och plankgolv. De 56 kvm är fördelade på hall, stort vardagsrum, helkaklat badrum, rymligt kök samt arbetsrum med ett tornrum som används till sovrum. Här har ni en bostad med spännande planlösning som är något utöver det vanliga. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 975 000 kr
Månadsavg. 3 725 kr
Rum 2.5
Boarea 56 Kvm
Våning 1 (halv trappa upp) av 3
Hiss Nej
Balkong Gemensam innergård med grill och utemöbler
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1905
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

In genom den låsta ytterporten kommer ni till föreningens område. Ni har en tunnel som leder er till den gemensamma innergården och härifrån har ni även er egna ingång till lägenheten. Till lägenheten finns det en röd säkerhetsdörr. Ni kommer först in i ett trapputrymme där ni har mycket plats att ställa undan skor och utrymme till att hänga av ytterplaggen på väggarna. Hallen fortsätter upp för trappan och binder samman vardagsrum, badrum och kök.

Alla bilder

Kök

Till vänster i lägenheten finner ni köket som har trevligt läge med fönster ut mot innergården. Ni har inredning längs med två av väggarna som rymmer gott om förvaring. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, fläkt, inbyggnadsmikro, inbyggnadsugn, kyl och frys. Här finns matplats till 4 personer. Väggarna är målade ljusa och golvet är av träplank. Från köket kommer ni vidare till arbetsrum med sovrum.

Alla bilder

Arbetsrum

Här har ni en bra yta att möblera som arbetsrum. Ni har gott om plats till skrivbord och förvaring. Vid ena vägen finns det skjutdörrsgarderob med speglar vilket bidrar till att rummet känns ljust och luftigt. Golvet är av vackra träplankor och väggarna är målade ljusa. Intill arbetsrummet har ni ett häftigt tornrum som sovrum.

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet finns beläget i det gamla tornrummet där ni kan sova som i en saga. Sovutrymmet är upphöjt vilket ger plats till förvaring undertill. Ni har utrymme till dubbelsäng i runt format.

Alla bilder

Badrum

I mitten av lägenheten finner ni badrummet. Väggarna är kaklade i vitt och mörkgrått och golvet är klätt med mörkgrå klinker. Här finns ett inbyggt badkar, WC, kommod och spegelskåp.

Takbelysningen i badrummet är bristfällig enligt säljaren.

Alla bilder

Vardagsrum

När man kommer in i vardagsrummet lägger man märke till den fantastiska takhöjden. Taket är dekorerat med takrosett och stuckaturer. Kombinationen av hög takhöjd och höga fönster gör att rummet upplevs som mycket ljust och luftigt. Lägg märke till de dekorativa spegeldörrarna. Väggarna är målade i blå och lila kulörer som går snyggt tillsammans med parkettgolvet.

Alla bilder

Förening

Brf Kattugglan

Föreningens hus byggdes 1905. Arkitekt var Henrik Sjöström som bland annat varit elev hos Helgo Zettervall.

Brf Kattugglan består av 8 lägenheter i fastigheten på Stora Tvärgatan 38 i Lund.
Föreningen förvaltas av styrelsen som består av ordförande, kassör och sekreterare samt en
suppleant.

Månadsavgift
I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. El debiteras en gång i halvåret beroende på förbrukning.

Ekonomi

Styrelsen har inte planerat någon avgiftshöjning i dagsläget. Beslut kommer att tas vid nästa årsmöte om troligtvis en höjning om 1%.

En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1183 kr 2020) debiteras säljaren och en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (473 kr 2020) debiteras köparen.

Elavgift
Två gånger om året (januari och juni) läser föreningen av lägenheternas elmätare och räkning skickas ut efter förbrukning. Föreningen tar för närvarande ut 1,25 kr per kWh. Kostnaden kan öka om elpriset stiger.

TV & Internet

Huset är kopplat till Com Hem. Kabel-TV ingår i månadsavgiften. Det går att teckna abonnemang för internet via Com Hem.

Tvättstugan
Gemensam tvättstuga finns i källaren. Här finns två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.

Gården
Gården är öppen för alla boende. Det finns en grillplats och utemöbler som alla får använda.

Föreningen anordnar gårdsdagar två gånger om året, en på våren och en på hösten.

Sophantering
I dagsläget finns kärl för matavfall, restavfall, papper, kartongförpackningar, metall, plast
samt glas.

Snöskottning

Inför varje vinter skickar styrelsen ut ett skottningsschema. Varje lägenhet får tilldelat
skottningsdatum enligt ett löpande schema.

Parkering
Platserna på den trekantiga tomten mitt emot föreningens hus hyrs ut av Annika Söderpalm,
Raketgatan 9, 413 20 Göteborg. 031-81 20 81, 0707-81 20 82 (privat parkeringsuthyrare, ej
med någon koppling till föreningen). Kötiden varierar. Det finns även P-huset Dammgården
på Södra Esplanaden där det är kommunen som står för uthyrningen. Ytterligare parkeringsmöjligheter finns vid Mårtenstorget och på taket till Coop.

Trappstädning
Föreningen anlitar en städfirma som tar hand om trappstädningen varannan vecka.

Renoveringar

Föreningen har inga större renoveringar planerade.

Utförda renoveringar:

1983: Stambyte av avloppsstammar

2005: Byte av fjärrvärmeväxlare

2010: OVK

2013: Renovering av tak

2015: Byte till säkerhetsdörrar

2017: Panelklädsel av gången från gatan till innergården

Ägande

Inträde i föreningen kan endast beviljas fysisk person.

Minst en person som bor i bostadsrätten ska äga den till minst 25%.

Övrigt

Ni finner mer information i föreningens årsredovisning och stadgar.

Alla bilder

Område

Gyllenkroks allé sträcker sig längs med den mycket populära Stadsparken. För den som gillar arkitektur är detta en gata med påtagligt varierande stilar: jugend, nationalromantik, tjugotalsklassicism och funktionalism. 

Väster om Gyllenkroks allé finns delar av den gamla stadsvallen runt Lund bevarad. Stadsparken invigdes 1911 och började utvecklas kring den medeltida stadsvallen. Stadsparken är otroligt populärt och lockar besökare i alla åldrar. Här finns härliga miljöer att kunna koppla av, umgås och motionera. I parken kan ni även avnjuta god mat och dryck i Stadsparkscaféet och även hos Kulturmejeriet som ligger vid utkanten av parken. I norra delen av Stadsparken finner ni Högevall - en plats för inomhusmotion, sportaktiviteter och inomhussimhall.

Lunds centrum har otrolig charm med sina pittoreska kullerstensgator och vackra byggnader. Här har ni allt inom gångavstånd: matbutiker, shopping, torghandel och stort kulturutbud. Kommunikationerna är bra både för dig som vill åka inom staden men även för dig som pendlar.

I centrala Lund har ni flertalet förskolor och skolor att välja mellan. Se Lunds kommuns hemsida för mer information.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 975 000 kr
Månadsavg. 3 725 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV
Adress Stora Tvärgatan 38 A
Kommun Lund
Område Centralt
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2.5
Boarea 56 Kvm (Föreningens information)
Lägenheten är registrerad som 2 rok i föreningens register.
Våning 1 (halv trappa upp) av 3
Hiss Nej
Balkong Gemensam innergård med grill och utemöbler
Byggår 1905
Förening Brf Kattugglan i Lund
Pantsatt Ja
Förråd Förråd i källaren
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Com Hem
Driftskostnad 4 800 kr/år varav:
El: 1 800 kr
Försäkring: 3 000 kr
Driftkostnad är kostnad för el och försäkring. Detta anpassas individuellt efter val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 184 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.