Malmö - Vårsången

Folksångsgatan 85

Visa på karta

Barnvänligt - Grönskande område - Välplanerat & rymligt

Trivsamt, lättskött och funktionellt 2-plans radhus om hela 133 ljusa och väldisponerade kvm som ursprungligen har varit en femma med fyra sovrum men är nu ändrat till en fyra varav 3 bra sovrum. Enkelt att ändra tillbaka igen till fyra sovrum om man så önskar. Läget är mycket bra i lugnt och barnvänligt område med grönskande omgivningar och bekväm närhet till service och kommunikationer. Entréplan med trevliga sällskapsutrymmen, generöst och ljust vardagsrum med utgång till den stora och insynsskyddade terrassen i soligt söderläge på baksidan, stilrent och trevligt kök med matplats, helkaklat badrum och grovkök. Fin uteplats även på framsidan. På övre plan finns bostadens mer privata del med en stor hall, tre rymliga och lättmöblerade sovrum (kan lätt ändras tillbaka till fyra) samt badrum. Detta är ett perfekt boende för barnfamiljen, varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 295 000 kr
Månadsavg. 6 813 kr
Rum 4
Boarea 133 Kvm
Balkong 2 uteplatser
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1983
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

3 dagar
Visa alla

Välkommen

Välplanerat, genomgående 2-plans bostadsrättsradhus på hela 133 kvm. Här bor man lugnt, barnvänligt och bekvämt med en stor portion villakänsla i grönt och trevligt område. Bostaden, som är väldigt trevligt disponerad, bjuder på stora öppna ytor, väl tilltagna rum och mycket ljus. Bostaden har idag 3 sovrum men från början varit en 5:a med fyra sovrum och kan enkelt ändras tillbaka igen genom att sätta upp en vägg.

Här finns också egen tvättstuga, stort förråd på framsidan och fina uteplatser med trädäck både på fram- och baksidan.

 

Alla bilder

Baksida

Lättskött baksida med trädäck kombinerat med stenläggning. Trädgårdsmöblemanget placeras med fördel på trädäcket och stenläggningen runt omkring passar perfekt för lite blomkrukor. Baksidan ramas in av staket, vilket är perfekt om man vill släppa ut hunden eller småbarnen fritt medan man själv kopplar av med en kopp kaffe.

Alla bilder

Framsida

Trevlig och skyddad uteplats även på framsidan med stort och nytt  trädäck. Huvudentré men även separat utgång från köket ut till trädäcket. Det tillhörande förrådet nås också härifrån. 

Alla bilder

Entré

Entrén på framsidan leder in till en ljus och välkomnande hall med gott om plats för avhängning och bra förvaringsmöjligheter. Vita väggar och mörkgrått klinkergolv som sedan fortsätter ut i det rymliga köket på vänster sidan när man kommer in.

Direkt till höger har vi grovköket och badrummet på entréplan samt det stora vardagsrummet rakt fram.

Alla bilder

Kök

Stilrent, fräscht och välplanerat kök från 2015 med inredning i klassiskt vitt. Likadant klinkergolv som i hallen, gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen. Köksbankar i grå laminat, kakelmosaik i gråa toner som stänkskydd - snyggt. Belysningen under överskåp. Stor ljus matplats, härligt fönsterparti och utgång till terrassen ger köket massor av ljus. 

Utrustning: 

Glaskeramikhäll, ugn i rostfritt, vägghängd köksfläkt i rostfritt, micro, integrerad diskmaskin, fullhöjdskyl och fullhöjdsfrys.

Alla bilder

Vardagsrum

Entréplanet inbjuder till umgänge och samvaro, här har vi det generöst tilltagna vardagsrummet som med lätthet rymmer två soffgrupper eller en stor matplats om så önskas. Snyggt laminatgolv och stort fönsterparti samt utgång till den stora terrassen i söder. Ett vardagsrum att umgås och trivas i!

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Snyggt och elegant helkaklat badrum från 2015 med duschhörna med vikbara glasdörrar.

Utrustning:

Wc, dusch, badrumskommod, spegelskåp med belysning.

Alla bilder

Grovkök

Även det helkaklade och praktiska grovköket i vitt med klinkergolv renoverades 2015.

Utrustning:

Tvättmaskin 8 kg, Steamsystem (Electrolux, 2015), Torktumlare 7 kg (Samsung, 2015).

Alla bilder

Hall - övre plan

Trappan från entréplan leder upp till en ljus hall på övre plan med snyggt laminatgolv och flera garderober utmed hela ena väggen. Härifrån nås samtliga 3 sovrum på övre plan

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrum 1 med laminatgolv, vita väggar, stor garderob och dubbla fönster mot söder med markiser.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 på övre plan med laminatgolv och två fönster mot söder, ett större och ett mindre. Markis även vid dessa fönster. 

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum 3 är från början två sovrum och kan enkelt delas av till två sovrum igen. Vita väggar, likadant laminatgolv som i övriga sovrum. Tre fönster mot norr samt stor spegelgaraderob.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

 Även på husets ovanvåning finns ett stort helkaklat badrum med klinkergolv.

Utrustning:

Wc, badrumskommod, väggspegel samt badrumsskåp, duschhörna med vikbara glasdörrar.

Alla bilder

Övrigt

Rymligt separat förråd på framsidan. 

Alla bilder

Förening

HSB:s Brf Spelmannen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

ALLMÄNT
Bostadsrättsföreningen Spelmannen är en HSB-förening byggd 1982-84. Föreningen består av sammanlagt 171 bostadsrätter fördelade på 36 lägenheter i 2 st loftgångshus med mark- och etagelägenheter på 2 -4 rum samt 135 lägenheter i radhus med 3 – 5 rum, förråd och 1 eller 2 uteplatser. Marken är upplåten med tomträtt vilken omförhandlas 2022-01-01. Det nya tomträttsavtalet medför ingen avgiftshöjning.

HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1183 kr 2020) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (473 kr 2020) debitera köparen. Köparen/köparna måste bli medlemmar i HSB innan medlemskap kan godkännas av föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma om 300 kr/hushåll tas ut första året.

EKONOMI
Föreningen ser sin ekonomi som god och inga kommande avgiftshöjningar är planerade i nuläget (nov -20). Senast avgiften höjdes var 2020-04-01 då den höjdes med 2%. I månadsavgifterna ingår ComHems kabel-TVs grundutbud, samtliga lägenheter är även anslutna till stadsnätet via Telia, obligatoriskt tillägg om 120 kr/mån tillkommer utöver månadsavgiften. Hastigheten på fibernätet är 100/10 Mbits/s. 

RENOVERINGAR
Man har inga större planerade renoveringar i dagsläget. Renoverat sedan tidigare är bland annat nya tak -01 på grund av konstruktionsfel, omläggning plattor och rabatt framför loftsgångshusen samt andra arbeten i utemiljön. 2016 renoverades garagetaken. 2019 byggdes grindar vid båda parkeringsplatserna samt låssystemet byttes ut. Enligt underhållsplanen planeras ca 2026 byte av tak, hängrännor och stuprör. Taken kommer att besiktigas men bytet kommer antagligen att skjutas längre fram beroende på takens skick.

TV & INTERNET
Kabel-tv finns via ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften. Fiber 100/10 Mbits/s finns via Telia. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 120 kr/månad på avgiften. 

PARKERING
Det finns 135 st garageplatser och 70 parkeringsplatser i föreningen. En parkeringsplats kostar i dagsläget 225 kr/mån och garageplatserna kostar antingen 400 kr/mån (för en plåtad, täckt bur), 325 kr/mån (för en plåtad öppen bur) och 250 kr/månad för en öppen plats. Man kan även hyra en carport för 300 kr/månad men lång kö till dessa. Varje bostad tilldelas en plats utifrån tillgänglighet i övrigt råder kösystem.

GEMENSAMT
I föreningen finns en föreningsgård (Folksångsgatan 177) med tillgång till solarium, bastu, mangel och samlingslokal samt föreningens kontor.

Alla bilder

Område

Vårsången på Lindängen är ett bostadsområde som karaktäriseras av stora generösa grönytor. De japanska körsbärsträden sprider sin rosa glans över området under försommarens blomningsperiod och lekplatser för barnen finns spridda över området. Smala gångvägar förbinder de olika huskropparna och området har en hög grad av tillgänglighet för såväl unga som gamla. Man har nära till fotbollsplaner och här finns en fritidsgård. Vill man ta sig in till Malmö centrum går stadsbussarna, (Linje 8 tar ca 20 min till centrala Malmö), regelbundet från hållplatser i anslutning till området. I direkt närhet finns också expansiva Hyllie med tågstation, arena och köpcenter.

Alla bilder

Försäljnings­information

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. På Bülow & Lind tillämpar vi öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga spekulanter. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. De spekulanter som lämnar bud godkänner också per automatik att vi efter avslutad budgivning (på förfrågan från den slutlige köparen) lämnar ut namn och nummer till budgivare två och tre. Mer information om budgivning finns att hämta på www.fastighetsmaklarnamnden.se.

LÅNELÖFTE: För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT: Köparen uppmanas att noga undersöka bostadens skick. Informationen i objektsbeskrivningen är till största delen hämtad från säljaren. Ansvarig fastighetsmäklare kontrollerar säljarens uppgifter i enlighet med gällande lagstiftning.

MÄTINFORMATION: Information om bostadens boarea har hämtats från bostadsrättsföreningens förvaltare. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/upload/632107901998187500.pdf

KOSTNADSFRI VÄRDERING: Information till Er som även ska sälja bostad. Vår mäklare lämnar gärna goda råd om hur Ni på bästa sätt genomför både bostadsköp och försäljning. Vi vet hur Ni kan minska tiden med dubbla boendekostnader och samtidigt öka kvalitén och tryggheten i den kommande försäljningen. Av oss får ni kostnadsfria råd som kan visa sig ha ett högt värde. Ring 040-30 27 00 så berättar vi mer.

Alla bilder

Planlösning bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 295 000 kr
Månadsavg. 6 813 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 120 kr tillkommer för internetuppkoppling
Adress Folksångsgatan 85
Kommun Malmö
Område Vårsången
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 133 Kvm (Föreningens information)
Balkong 2 uteplatser
Byggår 1983
Förening HSB:s Brf Spelmannen
Pantsatt Nej
Förråd Eget förråd på entrésidan
Byggnadssätt
Ventilation FTX
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Kabel-tv via Com Hem och fiber via Telia
Energiprestanda 114 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!