Malmö - Kulladal

Kulladalsgatan 4B

Visa på karta

Balkong i söderläge - Fint skick - Bra förening

Välkommen till en gavellägenhet som är belägen i det bästa huset i området. Lägenheten är i princip insynsfri med utsikt över områdets två parker. Lägenheten ligger högst upp i huset vilket innebär förutom den fina utsikten att man slipper höra grannar som klampar runt och att lägenheten får extra mycket dagsljus. Detta boende har många kvalitéer såsom; fönster i två väderstreck vilket ger rikligt med dagsljus, öppen planlösning, rymlig matplats, bra förvaringsmöjligheter, infällda spotlights, säkerhetsdörr, rymlig balkong i bästa söderläge med sol hela dagen, fräscht badrum med helkaklade väggar och klinkers, walk in closet och föreningen har både garage och parkeringsplatser. Tvättstuga, två förråd och cykelrum finns i källaren. Det finns en vaktmästare som håller fint i området och hjälper medlemmarna. Obs! Elen, bredband och kabel-tv ingår i avgiften.

I korthet

Utgångspris 1 545 000 kr
Månadsavg. 4 843 kr
Rum 3
Boarea 84 Kvm
Våning 3/3
Balkong Balkong i söderläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1965
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
  • Söndag 20 september 15:00 - 15:30
Visa alla

Vardagsrum

Inbjudande och luftigt vardagsrum med ett stort fönsterparti som tillåter ett härligt ljusinsläpp. Fönsterpartiet vetter mot den gröna innergården. Ljusa väggar och laminatgolv. 

Alla bilder

Balkong

Balkong i soligt söderläge. Här finns plats för balkongmöbler som kan nyttjas flitigt då inglasningen förlänger utesäsongen. Balkongen nås från båda sovrummen. I dagsläget finns en stor frys placerad på balkongen som kan ingå vid köpet.

Alla bilder

Kök

Fräscht kök som går i vitt med gråmålat kakel. Rikligt med förvaring och bra bänkytor. Köket är utrustat med spishäll, ugn, kyl, frys, fläkt och diskmaskin.

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med belysning från nyinstallerade spotlights i taket och bra med yta för den som behöver goda förvaringsmöjligheter. Föreningen har satt in säkerhetsdörrar i alla lägenheter vilket inte bara är tryggt utan även minskar spridning av doft och ljud in och ut från lägenheten.

Alla bilder

Matplats

Trevlig matplats med smidig direktanslutning till köket. Den generösa ytan ger möjlighet att möblera med en stor och inbjudande matgrupp.

Alla bilder

Sovrum 1

I anslutning till vardagsrummet ligger lägenhetens största sovrum. Målat i en rofull väggfärg och genomgående laminatgolv. Rummet har ett gediget ljusinsläpp och dörr ut till den inglasade balkongen.

Alla bilder

Sovrum 2

Direkt till höger ligger lägenhetens andra sovrum. Här går väggarna i vitt med en fondvägg. Lika härligt ljusinsläpp även i detta sovrum med direktaccess till balkongen.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum i vitt. Här finns WC, dusch, handfat, spegelskåp och handdukstork. Vägg i vägg finns en tvättstuga utrustad med en ny kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Tvättstugan kan enkelt återställas till en gästtoalett om så önskas.

Alla bilder

Klädkammare

En praktisk klädkammare nås inifrån sovrum 1. Allt utrymme nyttjas till fullo med förvaring även på höjden. Klädkammaren renoverades i april 2020. 

Alla bilder

Renoveringar

Renoveringar som utförts det senaste året:

• Byte av golv

• Sänkt tak och installation av infällda spotlights i hall och matplats, även förberett för köket 

• Lampknappar bytta i varje rum, Schneider

• Dörrar + karmar bytta i varje rum. 

• Renoverad klädkammare 

• Uppfräschning utav badrum + kök 

Alla bilder

Förening

HSB Brf Per Albins hem har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

HSB Brf Per Albins Hem består av 692 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, samt 14 lokaler, varav 12 upplåts med hyresrätt. Föreningens årsredovisning visar på en vinst om två miljoner år 2019. Föreningen köpte fastigheten 1966 (äger marken). Föreningen äger även Kulladalstorget där det finns livsmedelsbutik, föreningslokal, fotostudio, frisersalong samt Brf Per Albins Hems fastighetskontor.

BoNea sköter den ekonomiska förvaltningen och en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande prisbasbelopp (1 183 kr år 2020) samt en pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp per pant (473 kr år 2020), debiteras köparen. Föreningen är medlem i HSB så köparen måste bli medlem i HSB.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var 2020-01-01 då den höjdes med 2%. Enligt den senaste årsredovisningen är prognosen att avgiften ska höjas med 2% årligen tom 2024. Bostadsrättstillägget ingår i avgiften. Föreningen har gemensam el, kostnaden för detta debiteras på månadsavin. Faktisk förbrukning avläses en gång per år och ligger till grund för debiteringen.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV via Comhem, grundutbudet ingår i avgiften. Bredband levereras via Comhem och Bredband 2. Kostnaden för gruppanslutningen betalas av föreningen och ingår i månadsavgiften. En anslutningsavgift på 200 kr tas ut av Bredband 2.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Omkring 1986 renoverades fasaderna.
1991 byttes fönster och glaspartierna på balkongerna.
1999-2000 renoverades taken.
2003 byggdes miljöhus.
2006 renoverades trappuppgångarna.
2007 tätades fönster i trevåningshusen.
2008 renoverades tvättstugorna.
2008-13 renoverades samtliga fönster.
2009 renoverades skyddsrummen enligt lagkrav.
2013 byttes elstammarna.
2013-15 elsanering i lägenheterna samt ombyggnad av värmesystemet.
2014 förnyades lekplatsen vid Kulladalsgatan 24 och 30.
2015-16 byttes fläktarna på vinden 8-våningshusen
2016 fixades utemiljön med nya bommar, grillar, papperskorgar, mm.
2017 installerades postboxar, belysningsarmaturer inne/ute, OVK samt förnyelse miljöhus.
2018 byttes till stålprofiler i höghusens vindsförråd, nya branddörrar samt målning av befintliga dörrar på vinden, byte av centraler i samtliga hus avseende fastighetselen och målning av miljöhusen.
2019 byttes belysningen på vind och i källare, värmescentralen i garaget, fasadkompletteringar och hissarna renoverades.

Pågående underhåll är relining av avloppsstammar som precis påbörjats och beräknas pågå till 2023.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2017-2036. Större planerade renoveringarna fram till 2025 är bl a uppfräschning av garage, fasader/balkonger 8-våningshus samt diverse markunderhåll, underhåll av dag- respektive spillvattenledningar, markunderhåll samt tvätt-utrustning.

PARKERING
Föreningen har 226 parkeringsplatser och 399 garageplatser. Kösystem tillämpas.
Priser för parkerings- och garageplatser framgår av föreningens hemsida.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen anordnar en del fritidsaktiviteter för de boende som t ex boule, bridge, canasta, porslinsmålning, syklubb, gymnastikgrupper, chi gong, utflykter, vin- och matprovningar och teaterbesök. Det finns även tillgång till bastu, solarium, gym, motionsrum, studielokal, hobbyrum och stor fritidslokal. För att få tillgång till gymmet kostar det 100 kr/mån/person + en startavgift på 200 kr. En övernattningslägenhet med 4 bäddar och 2 st föreningslokaler finns också som medlemmar kan hyra.

I källaren finns tvättstugor, vilka är utrustade med två tvättmaskiner var, en torktumlare, ett torkrum och mangel.

Mer information finns på föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/peralbinshem

Alla bilder

Område

Här bor man i ett centralt och populärt område med endast några minuters promenadavstånd till Nya Mobila där allt man behöver finns. Även Emporia och Hylliebadet tar man sig snabbt till på cykel. Malmö centrum nås också lätt med cykel eller med buss där man har smidigt avstånd till busshållplatsen. Pendlaren kommer ut på ringvägen efter 3-4 minuters bilfärd. Förskola, idrottsplats, kvarterskrog och minigolfbana i närområdet.

 

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

admin order 193 1599585051 1 (1)

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 545 000 kr
Månadsavg. 4 843 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, internet och El.
Adress Kulladalsgatan 4B
Kommun Malmö
Område Kulladal
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 84 Kvm (Föreningens information)
Våning 3/3
Balkong Balkong i söderläge
Byggår 1965
Förening HSB:s Brf Per Albins Hem
Pantsatt Ja
Förråd Två förråd
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Com Hem och Bredband 2
Energiprestanda 151 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!