Lund - Lyngby

Lyngby 701

Visa på karta

Unikt läge - 10-12 boxar - milsvidd utsikt

Strax väster om Genarp, på naturskönt läge med kuperade hagar och med milsvid utsikt ligger denna fina hästgård. Boningshus om ca 198m² samt rejält uterum. Stall med sju-nio boxar + tre uteboxar, samt en ligghall. Sadelkammare, verkstad och ridbana. Det finns oändligt med ridvägar i området och ett flertal ridhus. Ett paradis för den häst- och naturälskande familjen men ändå med närhet till Sturup (7-8 min bilfärd), Malmö och Lund (25-30 minuter.) Varmt välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 6 995 000 kr
Rum 6
Boarea 198 Kvm
Tomtarea 37747 Kvm
Typ Hästgård
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1992
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Anna Kajrup

Direkt:
Mobil: 070-263 02 60

Ansvarig mäklare: Anna Kajrup
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Många har en längtan till landet och att bo på hästgård. Här blir din längtan enkel att förverkliga!

Den här gården med sitt unika och fria läge, magnifika utsikt ut över hagar och fält ger ett lugn samt ett skönt inflytande på humöret. Här är lätt att trivas för såväl två- och fyrbenta!

Det erbjuds ett rymligt boende med plats för en stor familj. Vad sägs om 4 sovrum som lätt kan bli två till, stora sociala ytor och rejält uterum.

Stall med fina möjligheter till dig som har verksamhet, ridbana, underbar avkopplande ridmiljö och ett flertal ridhus i området.Alla bilder

Tomtkarta

Den totala arean på fastigheten är 37.747m²
Boningshus och stall är samlat i syd-östra delen av fastigheten. Ridbana och mindre hagar väster om huset och sedan ett flertal större hagar mot norr.

Alla bilder

Stall

Det stora stallet har för dagen 7 boxar, stallgången är bred och ger fin plats att sköta om hästarna. 

Uppvärmd sadelkammare med vatten.

Stallet är byggt med plåttak, fasad av träpanel målad i faluröd. Det finns ett loft över stallet. Här ligger lite halm som isolerar.

Delen till höger om uteboxarna används som verkstad.

Alla bilder

Boxar

Boxarna inne i stallet varierar i storlek, 5 av dem runt 8,5-10m² och två av dem 18,5m² respektive 21m² som idag används som fölboxar och kan delas av om man behöver fler boxar. Front, mellanvägg och dörr av trä samt galler ovanför.

Alla boxar för dagen har vattenkoppar. Vissa har även automatutfodring (hö).

Uteboxarna om ca 13,5m² med högt i tak ger hästarna härlig rymd. Skjutdörrar med träfront och galler ovanför.  
Takutsprånget ger skydd från regn.

Här trivs hästarna!

 

Alla bilder

Hagar

Det finns ett flertal hagar på fastigheten, alla inramas av trästaket och även tråd med ström. Vissa hagar är kuperade, med träd och buskar som ger lä och skugga samt i en hage finns även en damm.

Det finns ett stort vindskydd i en av hagarna.

Alla bilder

Hall

När man kommer ut från stallet på baksidan finns ett stort tält (ca 100m²) där man med fördel kan förvara spån och hösilage samt en del kan också användas som ligghall för hästarna om man vill ha några på lösdrift.

Till höger om tältet finns en stor gödselplatta där säljarna har extra hösilage och spånbalar. 
De har idag en container för gödselhantering.

Alla bilder

Ridbana

Banan är ca 20x60 meter med sand och träflis som underlag, den är dränerad och ramas in av staket.
(Belysning ej inkopplad).

Alla bilder

Trivsel

Här trivs både små och stora djur!

Alla bilder

Boningshus

Boningshuset om ca 198m² byggdes 1992 med fasad av kalksandsten och gavlar samt burspråk med träpanel - målat i ljusblå nyans. Den förra ägaren byggde om garaget till boarea.

Gårdsplanen är singelbeklädd och en gång av sten leder fram till ytterdörren. Stenen fortsätter längs husets långsida och erbjuder yta där man får plats med en sittgrupp. Här har man solen i stort sett hela dagen och här är skönt att dricka förmiddagskaffet. En häck av tuja gränsar av mot vägen och gårdsplanen. En damm, några träd samt gräsmatta som fortsätter runt huset.

Alla bilder

Entré

Hallen är rymlig med svart klinker golv och grå tapet. Under trappan finns bra plats att hänga ytterkläder. 

Alla bilder

Kök

Köket är rymligt och burspråket med flera fönster skänker fint ljus.
Köksinredning med ekluckor, vit kakel och bänkskiva i laminat.

Äldre vitvaror.

På golvet ligger laminat och väggarna är klädda med mönstrad tapet.

Från köket når man det f.d garaget som är ombyggt och rymmer idag en hall, sovrum, badrum, tvättstuga och groventré.

Alla bilder

Vardagsrum

Hela 38m² stort vardagsrum med plats för både rejäl soffgrupp vid braskaminen och sedan matbord.
Det är inte mycket som slår en skön brasa en ruggig höst- eller vinterkväll.

På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är klädda med lejongul tapet.

Burspråk med flera fönster samt dörr ut till uterum.

 

Alla bilder

Uterum

Uterummet med sina ca 30m² gör det möjligt att samla familj och vänner för stora kalas och tillställningar. Det är stort nog till att rymma både ett rejält matbord och en loungehörna.

Det byggdes 2005 med en gjuten platta, täckt tak med papp och skjutbara fönster och dörrar runt på tre sidor. Utsikt ut mot stall och hagarna.

Utanför uterummet finns en stenbeklädd yta där solstolarna har sin naturliga plats. Härifrån har man underbar vy ut mot hagarna och man blir också bortskämd med vackra solnedgångar alla tider på året.

Gräsmatta med plats för lek och spel.

 

 

Alla bilder

Sovrum 1 & 2

På entréplan finns två sovrum. Båda med ingång från en del av vardagsrummet. Utanför finns en klädkammare och ett badrum.

Det största har tre garderober, på golvet ligger ett parkettgolv liknande skeppsgolv och väggen är klädd med tapet i blå nyans samt en blåblommig fondtapet med svart botten.

Det andra är lite mindre, har en garderob, vitmålade väggar och parkettgolv.

Alla bilder

Badrum 1

Detta badrum är det största med våtrumsmatta och kakel på väggen i blå samt grå nyans. Badkar, wc, handfat med skåp under och spegel samt skåp ovanför. Fönster.

Alla bilder

Inrett garage

I den delen som tidigare var garage finns fina extra ytor. Det börjar med att man från köket når det utrymme som tidigare var tvättstugan. Här står värmepannan och detta utrymme kan med fördel användas som ett stort skafferi eller förrådsutrymme.

Vidare kommer man in i en hall med dörr ut mot framsidan. Från hallen når man sovrum, badrum och slutligen tvättstugan och groventrén.

Tvättstugan är rymlig med vask, tvättmaskin och torkskåp. Vid groventrén står hydroforen.
I hela utrymmet ligger klinker på golvet och väggarna är målade.

Sovrummet har parkett på golvet och väggarna är vitmålade.
Helkaklat badrum med vit kakel och antracitgrå klinker. Dusch, wc och handfat med spegelskåp ovanför.

Alla bilder

Allrum

Ovanvåningen erbjuder ett ljust och rymligt allrum med två fönster vid gaveln och en kupa med tre fönster. Fint ljusinsläpp från fönstren.

På ovanvåningen finns dessutom ett sovrum, en klädkammare och ett badrum. Är man i behov av fler sovrum går det att dela av allrummet och skapa 1-2 sovrum och dessutom ha kvar en del som extra tv-hörna.

På golvet ligger parkett och väggarna är målade vita.

Utsikten från ovanvåningen är magnifik och en klar dag ser man både Turning Torso i Malmö, Domkyrkan och Universitetssjukhuset i Lund.

Alla bilder

Sovrum 4

Vid husets gavel åt nord öst ligger detta stora sovrum. Här har man gott om plats för en dubbelsäng och för den som vill både skrivbord och soffa. Sovrummet har en egen klädkammare.

På golvet ligger parkett och väggen är klädd med blå tapet.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Enklare badrum med våtrumstapet på golv kakel vid dusch.
Dusch, wc och handfat med spegel ovanför. Takfönster.

Alla bilder

Säljaren berättar

Vi har trivts väldigt bra på den här gården där vi kunnat utveckla vår avel och tävlingsverksamhet. Det är en lugn och trygg miljö för hästarna, bra stall med egen ridbana och avkopplande omgivningar för hästarna och oss med ett fantastiskt fritt och vackert läge med sagolika solnedgångar. Närheten till stora tävlingsarenor samt de utmärkta ridvägarna alldeles intill gården med flera ridhus på skrittavstånd underlättar verksamheten,

Att bo naturskönt intill ett stort naturreservat där man kan rida och promenera men ändå ha närhet till stadsmiljön i Lund, Malmö samt Köpenhamn har vi uppskattat.

Alla bilder

Omgivningar

Området runt omkring är unikt med sin vackra omväxlande natur med både skog och slättlandskap och erbjuder fantastiska möjligheter för familjen som uppskattar naturliv.  Strax söder om Genarp, några kilometer härifrån finns naturreservatet Risen som ligger vid Romeleåsens fot. Risens och Häckeberga naturreservat nås från gården via skogsvägar. Här bjuds på härlig naturupplevelse året om. Promenera längs markerade leder och upptäck fäladsmarker och blöta kärr, ek- och bokskog, vackra blommor, skönsjungande fåglar och kväkande grodor. Utmed lederna finns grill- och rastplatser. I området finns även ett flertal cykelslingor att välja mellan.

I Häckeberga naturvårdsområde finns våtmarker, betesmarker och bedårande gamla bokskogar. En promenad här och man ser ofta dovhjort men den lite skyggare kronhjorten ska man ha tur för att se. Toppeladugård slott och Häckeberga slott erbjuder fina promenadstråk. På vintern hittar man fina pulkabackar i området och när Häckeberga sjön fryser så vallfärdar folk hit och åker skridsko.

Få trakter är så lämpliga att bo i om man gillar hästsport. Här finns många härliga ridstigar.

Alla bilder

Område

I Genarp (3,5km) erbjuds föreningsliv för hela familjen, t.ex fotboll och tennis samt elbelyst motionsslinga. Ett populärt friluftsbad är också öppet under sommartid. För den golfintresserade finns Naturligtvis Golf & Country Club (fd. Assartorp golfklubb) lite mer än 2km bort.

I Genarp finns matbutik, pizzeria, bibliotek, skola F-9 och förskola.
Busshållsplats nås efter lite mindre än 3km. Buss 172 mellan Genarp och Malmö via Staffanstorp. Se på Skånetrafikens reseplanerare på nätet för att få fram detaljerad tidtabell.
Barnen åker skolbuss till skolan och skolbussen stannar direkt utanför fastigheten.

Alla bilder

Mäklaren informerar

- Säljaren har aldrig använt Centraldammsugaren
- Kamin inspekterades för 2 år sedan.
- Husfabrikör Bromöllahus (numera LB-hus)
- Ibland har ett extra elelement används i sovrummet i fd garaget för bättre värme.
- Säljarens förslag på inflyttning: augusti/september 2020.

BEBYGGD LANTBRUKSENHET. (120) (120)
Byggnad, värde: 2 235 000 kr
Mark, värde: 869 000 kr
Betesmark, värde: 260 000 kr
Summavärde: 3 104 000 kr

Taxeringsår: 2017
Byggår: 1992
Värdeår: 1991, 1992

Ekonomibyggnadskategori:
(26) Djurstall för hästar, värdeår 1980 --

Alla bilder

Planritning entré

Med reservation för avvikelser

Planritning ovan

Med reservation för avvikelser

Planritning stall

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 6 995 000 kr
Adress Lyngby 701
Kommun Lund
Område Lyngby
Typ Hästgård
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 198 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 37747 Kvm (Fastighetsregistret)
Bostadshuset var från början 158m² och garaget var biarea om 40m². Nu har hela garaget gjorts om till boarea. Boarean är ej kontrollmätt och den slutliga köparen uppmanas att göra en kontrollmätning på bostaden.
Byggår 1992
Grundläggning Krypgrund / gjuten platta
Stomme Trä
Fasad Kalksten / gavlar och detaljer av trä
Tak Betongpannor
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Värmepanna frånluft (1992) - vattenburna radiatorer på entréplan och ovanvåning.
Vatten/Avlopp Enskilt vatten året om. (Gott om vatten, har aldrig haft problem med att vattnet sinat. Vattenprov beställt) Enskilt avlopp- Trekammarbrunn som tömmes ca 1 gång om året.
Fönster 3-glas
TV/Internet Trådlöst bredband via Tele2 (Tv-antenn finns) Fiber från IP-only finns i området. De ska koppla in fiber i ett flertal fastigheter runt omkring men datum ej satt när det ska vara klart.
Driftskostnad 29 389 kr/år varav:
Värme: 24 389 kr
Vatten/Avlopp: 1 500 kr
Sotning: 500 kr
Renhållning: 3 000 kr
Total driftskostnad mars 2019-mars 2020: 29.389kr Total elförbrukning 2019: 16.435kWh Driftskostnaden är exklusive -försäkring som ligger på mellan 7000-12.000kr/år beroende på vilken verksamhet man har. - fastighetsavgift 8349kr för 2020.
Beräknat på 3 person(er)
Taxeringskod 120
Taxeringsvärde 3 104 000 kr
Summa pantbrev 2 991 300 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.