Lund - Södra Sandby

Per Jöns väg 8

Visa på karta

Original från 60-talet - 5 sovrum - Centrala Södra Sandby

I centrala Södra Sandby på Per Jöns väg 8 har ni enbart ett par minuters promenadavstånd till matbutik, vårdcentral, skola och busshållplatser. Huset är byggt 1965 och har flera bevarade originaldetaljer så som kök med stil 555 beslag, inbyggda teakgarderober och dubbeldörr av glas till vardagsrummet. Entréplan bjuder in till umgänge i det ljusa och rymliga vardagsrummet med parkettgolv. Det finns även tre sovrum, kök med matplats och ett badrum. På övre plan finner ni ytterligare två mycket rymliga sovrum, flertalet klädkammare och en toalett. I källaren finns det idag en gillesstuga, matkällare, tvättstuga, pannrum och förvaringsrum. Till huset har ni ett garage med en bilplats och uppfart med plats att parkera tre bilar. Husets placering med trädgård på både fram- och baksida gör att ni kan njuta av solen från morgon till kväll. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 475 000 kr
Rum 6
Boarea 132 Kvm
Biarea 90 Kvm
Tomtarea 642 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1965
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Välkommen

Trevligt hus från 1965 med fasad i rött tegel och trädgårdsyta i söder. Intill huset finns ett garage med plats till en bil och förvaring. Utanför på uppfarten kan ni parkera tre bilar. Genom garaget har ni utgång till trädgården på baksidan.

Alla bilder

Trädgård

På baksidan av huset har ni trädgårdsyta för den med gröna fingrar. Trädgården skärmas av med en tät häck och finns variation av träd, buskar och blomsterrabatter. Ni har trappa ner till källaren.

Alla bilder

Hall

Ni kommer in i en avlång hall med fyra garderober till höger och finns gott om utrymme till avhängning av ytterplaggen. Hallen knyter samman alla rum på entréplan och en vacker trappa som er upp till andra våningen. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger det grön heltäckningsmatta.

Alla bilder

Vardagsrum

Till vänster om hallen kommer ni in i vardagsrummet som har mycket rymlig och härlig yta till umgänge. Det finns gott om plats till både större soffgrupp och matgrupp. Ni får in fint ljusinsläpp genom fönsterpartierna. På golvet ligger det vacker parkett och väggarna är tapetserade beige nyans. Vidare från vardagsrummet kommer ni till ett rum som idag är kontor.

Alla bilder

Kontor

Rofyllt rum som är beläget ut mot trädgården. Det används idag som kontor men passar även bra till sovrum. Ni har platsbyggda garderober till vänster och under fönstret finns ett platsbyggt skrivbord. Väggarna är ljusa och golvet är av parkett.

Alla bilder

Kök

I köket finns originalinredningen bevarad med sina karaktäristiska retroluckor, handtag i modell ”stil 555” och kryddlådor. Utrustningen består av kylskåp, fläkt och spis med ugn. Frysbox finns i källaren. I köket har ni matplats till 4 personer. Väggarna är gula och tapetserade i beige och golvet är kork-o-plast.

Alla bilder

Sovrum 1

Från köket kommer ni till ett av tre sovrum på entréplan. Även detta sovrum ligger ut mot trädgården. Här har ni plats till säng och skrivbord. Det finns tre inbyggda garderober till vänster. Väggarna är tapetserade ljusa och på golvet ligger det laminat.

Alla bilder

Matrum/sovrum

Rymligt rum som funkar bra att använda till matrum eller sovrum. Ni har två inbyggda garderober till höger i rummet. På golvet ligger det laminat och väggarna är tapetserade ljusa.

Alla bilder

Badrum

Badrum i bruna och beiga kulörval. Väggarna är klädda med träpanel och våtrumstapet. Golvet är klätt med våtrumsmatta. Utrustningen består av WC, kommod, spegel, förvaringsskåp och dusch. Badrummet är i behov av renovering.

Alla bilder

Övre plan

På husets andra våningen finner ni hall, två mycket rymliga sovrum, toalett och flera klädkammare.

Alla bilder

Sovrum 2

Till vänster kommer ni till ett av sovrummen som har trevlig utsikt över grannområdet. Det finns bra plats till både dubbelsäng och förvaringsmöbler. Väggarna är tapetserade ljusa och golvet är klätt med en matta. Från sovrummet har ni tillgång till en klädkammare.

Alla bilder

Sovrum 3

Till höger i hallen med utsikt över trädgården finner ni nästa sovrum. Även här är det gott om yta till både dubbelsäng och förvaringsmöbler. Ni har klädkammare i anslutning till rummet. Väggarna är tapetserade ljusa och golvet är av plastmatta.

Alla bilder

Toalett

Toalett utrustad med WC, handfat och spegelskåp. Golv och väggar är klädda med plastmatta.

Alla bilder

Källare

I källaren har ni gott om ytor att använda efter tycke och smak till exempelvis hobby, förvaring och tvättstuga.

Källaren är idag uppdelad i sex rum – hall, pannrum, tvättstuga, matkällare, förvaringsrum och gillestuga. I gillestugan finns det en braskamin som behöver sotas/godkännas före användning. I tvättstugan finns det ett badkar, tvättställ och tvättmaskin. Från pannrummet har ni trappa upp till trädgården.

Alla bilder

Övrigt

Då det är ett dödsbo som säljer fastigheten kommer den att säljas med friskrivning.

Alla bilder

Område

Södra Sandby är en tätort ca en mil öster om Lund och det finns ca 6000 invånare i samhället. För naturälskaren finns naturreservatet Fågelsångsdalen och inom cykelavstånd finns populära Skryllegården och Rögledammar. I orten finns ett brett idrottsliv där du kan utöva bland annat fotboll, innebandy, tennis, cykel och jujitsu.

Kommunikationer

Väldigt bra bussförbindelser för den som arbetar i Lund eller Malmö. Med Lundalänken, som går var 10:e minut under rusningtid, når du enkelt Ericsson, Ideon, Lunds Universitet och Tekniska Högskola samt Lunds tågstation. Det finns även bussförbindelser till orter som Flyinge, Revinge, Harlösa och Eslöv.

Förr gick det en järnväg mellan Lund till Revingeby, genom Södra Sandby. Numera kallas sträckan för Hardebergaspåret och är idag en cykelväg mellan Lund och Södra Sandby.

Skolor och förskolor

Det finns flera skolor i Södra Sandby: Österskolan (Åk F-3), Killebäckskolan (Åk 4-9), Byskolan (Åk F-6) och Uggleskolan (Åk F-6). Det finns även flertalet olika förskolor att välja mellan. Se kommunens hemsida för mer information.

Närservice

I Södra Sandby finns bland annat välsorterad ICA-butik med eget hemcharkuteri, bageri, pizzeria, Sandbybadet, bibliotek, vårdcentral och tandläkare. Det finns även Byahuset, vilket är en ideell förening som tillhandahåller aktiviteter för alla åldrar.

I orten finns det ett sprudlande företags- och föreningsliv. I Södra Sandby arbetar man aktivt för att skapa samarbete med föreningarna, kommunen och företagen. Detta för att kunna skapa ett socialt företagande som vitaliserar bygden mer.

Mer information om bygdens arbete: www.södrasandby.com

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning - Entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning - Övre plan

Med reservation för avvikelser

Planlösning - Källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 475 000 kr
Adress Per Jöns väg 8
Kommun Lund
Område Södra Sandby
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 132 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 90 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 642 Kvm (Fastighetsregistret)
Huset är tillbyggt 1970
Byggår 1965
Grundläggning Källare
Stomme Trä
Fasad Tegel
Tak Tegelpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Vattenburen el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas
TV/Internet Fiber (öppen)
Driftskostnad 37 393 kr/år varav:
El: 29 784 kr
Vatten/Avlopp: 4 597 kr
Renhållning: 3 012 kr
Driftkostnaden är kostnad för el (hushållsel och uppvärmning), vatten/avlopp och renhållning. Driftkostnaden anpassas individuellt efter val av leverantör och efter förbrukning. Årsförbrukning el: 19.964 kWh. Fastighetsskatt 2020: 8 349 kr/år.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 148 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 077 000 kr
Summa pantbrev 100 000 kr
Servitut/GA Samfällighet LUND SANDBY S:10, 16, 19, 30, 31, 32, 33, 34, 35
Samfällighet LUND HÄSTHOVEN S:1

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning