Malmö - Almvik

Serenadgatan 25

Visa på karta

Gavellägenhet - genomgående snyggt trägolv - Inglasad balkong

Stor gavellägenhet på våning 3 med genomgående snyggt trägolv. Här bjuds på fräckt, helrenoverat kök, ett bra sovrum med garderobsvägg och stort vardagsrum med plats för både soff- och matsalsgrupp samt utgång till inglasad balkong. Välkommen att boka tid för visning!

I korthet

Utgångspris 795 000 kr
Månadsavg. 4 435 kr
Rum 2
Boarea 64 Kvm
Våning 3
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1973
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 840 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Välkommen till denna fräscha gavellägenhet med stor, inglasad balkong. Genomgående nyare golv och läckert, helrenoverat kök. Att lägenheten ligger på tredje våningen är perfekt - du behöver aldrig stå och vänta på någon av de 2 hissarna, ta trapporna istället och få lite vardagsmotion på köpet.

Alla bilder

Kök

Snyggt, helrenoverat kök (Noblessa, 2007) med läckert röda, högblanka köksluckor/-lådor och riktigt trägolv. Köket har gott om skåp och lådor och riktigt bra arbetsytor. Utrustning: Spishäll, spisfläkt, inbyggnadsugn och - mikro samt kylskåp. Matplats för 4-8 personer. Gardin ingår.

Alla bilder

Vardagsrum

Stort, ljust vardagsrum med fint trägolv och utgång till stor, inglasad balkong. Tack vare att lägenheten är en gavellägenhet finns fönster i 2 väderstreck som ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns plats för både soff- och matsalsgrupp. Gardiner ingår.

Alla bilder

Balkong

Stor, inglasad balkong med förmiddagssol. På balkongen finns gott om plats för möblering med stolar och bord eller varför inte en loungegrupp. 

Alla bilder

Månadskostnad

Om priset är 795.000 kr och vi utgår från att köparen har 15 % i egen insats och att räntan är 2 %, så betyder det en kostnad på 788 kr/månad efter ränteavdraget på 30 % (och exklusive amortering). Lägg därtill driftkostnaden (87 kr/månad) och månadsavgiften 4.435 kr, så får ni fram er nettokostnad per månad till 5.310 kr.

Alla bilder

Sovrum

Bra sovrum med riktigt trägolv och platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrar. Gardin ingår. 

Alla bilder

Badrum

Badrum i original med våtrumsmatta. Utrustning: Badkar, WC och handfat.

Alla bilder

Hall

Rymlig, välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Även här i hallen är det riktigt trägolv. 

Alla bilder

Förening

Riksbyggens Brf Malmöhus nr 22 har lämnat följande uppgifter om föreningen. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen, som bildades 1967 har 590 lägenheter fördelade på 19 hus. Marken är upplåten med tomträtt, nuvarande avtal löper till 2023-01-01. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift på 1138:- samt en pantsättningsavgift på 455:-/pant debiteras köparen.

AVGIFT
Föreningens ekonomi är god. Ingen höjning av månadsavgiften planeras i nuläget. Senast avgiften höjdes vad den 1/1 2018 då den höjdes med 4%. I årsavgiften ingår bostadsrättstilläggsförsäkring. Föreningen har ett gemensamt el-avtal där varje lägenhetsinnehavares förbrukningskostnad läggs på avgiftsavin med 4 månaders eftersläpning.

TV & INTERNET
Sedan hösten 2017 har föreningen kollektivit bredband vid ViaEuropa/T3. Månadskostnaden är 99:-/månad för fiberLAN 1000/1000 Mbit/s. Månadskostnaden läggs som en extra avgift på månadsavgiften, router får varje medlem själv köpa. Kabel-TV finns via Comhem. IP-telefoni kan anslutas via bredbandsnätet.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
2005 renoverades hissar.
2006-2009 totalrenoverades gården.
2012 byttes varm- och kallvattenstammarna i höghusen, porttelefoni infördes samt uppfräschningen av garagen blev klar och man installerade även ny lågenergibelysning.
2014 installerades kameraövervakning i höghusen samt mat- och restavfallssortering infördes (finns i befintliga cykelgarage). Även gemensam el infördes. Den boende betalar i efterskott. (Den individuella mätningen av elen debiteras släpande med 4 månader.
2015 renoverades fasaden på samtliga fyra höghusen och fönster har bytts i både låg- och höghusen. Dessutom utfördes en värmeåtervinning av höghusen och ett av låghusen samt ett saneringsarbete av marken. Även frånluft i garagen samt överbyggnad, nedgångar till garage blev klart och nya P-automater med läsare för betalkort installerades.
2016 byttes värmeväxlare för låghus i två undercentraler, garagemuren blev plåtad, nya armaturer på befintliga stolpar på alla p-däcken samt nya armaturer med gatunummer på entrétak i alla låghus.
2018 till hösten kommer nya miljöhus byggas till höghusen.
2019-20 ca kommer miljöhus byggas även till låghusen.

PARKERING
Föreningen har 473 P-platser och 287 garageplatser till uthyrning. En P-plats kostar 50:-/mån och en garageplats kostar 200:-/mån. Kötiden varierar beroende på vilket P-däck eller vilket garage den boende är intresserad av. Dessutom finns avgiftsbelagda gästparkeringar inom området.

GEMENSAMT
Det finns bra möjligheter till en aktiv fritid då det finns en boulebana, dartlokal och styrketräningslokal. Fritidsverksamheten är till för medlemmarna och är kostnadsfri. För barnen finns stora gräsytor och bra lekplatser, och även en bollplan som ligger relativt centralt i området.

Besök gärna föreningens informativa hemsida för mer information: http://www.mhus22.se/

Alla bilder

Område

Här bor man i en barnvänlig och grönskande miljö nära bra bussförbindelser. Emporia med alla affärer och restauranger nås till exempel på ca 12 minuter med buss och då kan man även passa på att besöka nyöppnade Hylliebadet. Med bil når man snabbt både yttre och inre Ringvägen. Skola och förskola finns i närheten.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss Serenadgatan 25

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 795 000 kr
Månadsavg. 4 435 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstilläggsförsäkring
Adress Serenadgatan 25
Kommun Malmö
Område Almvik
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 64 Kvm (Föreningens information)
Våning 3
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 1973
Förening Riksbyggen Malmöhus nr 22
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Info finns under rubriken "Förening"
Driftskostnad 1 044 kr/år varav:
El: 1 044 kr
Beräknat på 1 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 840 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
840 000 kr Budgivare 3 2019-12-08 19:01
835 000 kr Budgivare 2 2019-12-08 18:25
830 000 kr Budgivare 3 2019-12-08 14:48
825 000 kr Budgivare 2 2019-12-08 11:18
820 000 kr Budgivare 3 2019-12-07 13:32
815 000 kr Budgivare 2 2019-12-06 18:27
810 000 kr Budgivare 3 2019-12-06 12:46
805 000 kr Budgivare 2 2019-12-06 09:45
800 000 kr Budgivare 3 2019-12-05 19:53
795 000 kr Budgivare 2 2019-12-05 19:17
790 000 kr Budgivare 3 2019-12-04 12:41
710 000 kr Budgivare 2 2019-12-04 12:31
700 000 kr Budgivare 1 2019-12-04 08:15