Svedala - Svedala - Tegelbruket

Tågmästaregatan 54

Visa på karta

Byggt 2017 - Uteplats - Modernt och smakfullt

Mycket fin gavellägenhet från 2017 med härligt ljusinsläpp från tre väderstreck. Välplanerad och luftig planlösning med stilrent Vedumkök i vitt och inbjudande matplats med fri utsikt, rymligt helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare, 2 sovrum och trivsamt vardagsrum med utgång till stenlagd uteplats i soligt söderläge. Här bor man i barnvänlig idyll nära förskola, skolor, pågatåg, restauranger och all vardaglig service. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 745 000 kr
Månadsavg. 4 133 kr
Rum 3
Boarea 70 Kvm
Våning BV
Balkong Uteplats
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2017
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Uteplats

Stenlagd uteplats i soligt söderläge där man gärna kopplar av.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum med ljusinsläpp från flera håll - blir ju alltid lite ljusare i en gavellägenhet. Planlösningen är luftig mot köket och man har även direkt access till uteplatsen. Parkettgolv och väggar i vitt.

Alla bilder

Kök

Snyggt och stilrent kök med inredning från Vedum i klassiskt vitt. Utrustat med diskmaskin, spis med häll, inbyggd mikrovågsugn, fristående kyl och fristående frys. Parkettgolv och väggar i vitt. Inbjudande matplats med fönster åt två håll och här har man även fri och grönskande utsikt.

Alla bilder

Badrum

Rymligt och mycket smakfullt badrum med helkaklade väggar som kontrasterar snyggt mot den mörka klinkern som även har skön golvvärme. Dusch, wc, handfat, handdukstork och belyst badrumsskåp med spegel. Tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänk och ovanför finns vägghängda skåp.

Alla bilder

Sovrum 1

Rymligt sovrum med parkettgolv, väggar i vitt, garderob och fönster mot uteplatsen.

Alla bilder

Sovrum 2

Trevligt sovrum med parkettgolv, garderob, vita väggar och fönster mot framsidan.

Alla bilder

Hall

Luftig och välkomnande hall där man direkt möts av den sköna känslan av att allt känns så nytt och fräscht. Enhetlig ekparkett som flyter vidare i lägenheten och väggar i vitt. Gott om förvaringsmöjligheter i flera garderober samt ett förråd.

Alla bilder

Entré

Välkommen till Tågmästaregatan 54.

Alla bilder

Förening

Brf Drömmen i Svedala har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Drömmen i Svedala är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2017 och består av 63 lägenheter, vilka samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Marken är friköpt. Bonea sköter den ekonomiska förvaltningen och en överlåtelseavgift om 1163 kr samt en pantsättningsavgift om 465 kr debiteras köparen.

AVGIFT
Föreningen har en god ekonomi. Senast avgiften höjdes var 2019-01-01 då den höjdes med 1%. För att undvika större höjningar planerar föreningen att höja avgiften ca 1% årligen, beslut tas på varje stämma. I avgiften ingår bostadsrättstillägg så den enskilde medlemmen behöver endast teckna hemförsäkring.

TV & INTERNET
Kabel-tv och bredband via Com Hem ingår i avgiften.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Under 2018 har dörrar och dörrspärrar till miljöhusen fixats. Under 2019 har pollarna fått bättre bländskydd, loftgångarna har fått en halkfri beläggning, vilken bekostades av PEAB samt har föreningen gjort några mindre inköp till styrelsearbetet, som t ex köpt in en dator och skrivare.

Inget större underhåll planeras inom de närmsta 10 åren då fastigheterna är nybyggda.

PARKERING
Föreningen har 63 parkeringsplatser och varje boende har rätt till en p-plats. Kostnaden för detta är 200 kr/månad. Gästparkering finns på Byggmästaregatan.

 

Alla bilder

Område

Svedala är en expansiv kommun där inflyttningen till nya bostadsområden är stadig. Här bor man nära naturen men är i storstadens centrum på bara 20 min. Bygden är levande och här finns ett aktivt näringsliv. Evenemanget Sommarrock Svedala har i flera år satt kommunen på kartan. 

Traktens kullar och vidder erbjuder fantastiska golfupplevelser och svalkande dopp i en av badsjöar som ligger inom några kilometer. I Torups rekreationsområde, mitt i Bokskogen, finns motionsslingor, dusch och bastu, Statarmuseet och skolmuseet, caféer och Torups slott med tillhörande park. Yddingesjön ligger alldeles intill men man kan också ta sig till den mysiga badsjön Pudesjön som har en kommunal badplats för alla. Det finns stora grönytor vid badet för lek och spring. Inne i Svedala finns många parker att besöka bl.a Stadsparken. Vidare fotbollsplaner, tennisbanor, sporthall, bowlinghall, golfbanor, ridmöjligheter, vandringsleder och på sommaren ett stort utomhusbad.

Med Malmö Airport inom kommungränsen och på bekvämt avstånd från Öresundsbron är Svedala tätort strategiskt belägen, just där E65 och väg 108 korsas. Av kommunens ca 20 000 invånare bor ca 10 000 i Svedala tätort. Närhet till Pågatågens och busstrafikens täta avgångar och direkttåg från Danmark med Öresundståget gör det enkelt att pendla och bidrar till känslan av storstadsregion med småstadens fördelar.

På orten finns det mesta; allt från flera bra restauaranger och cafér, bibliotek, banker, systembolag osv. Här finns mataffärer, sportaffär, presentbutik, blomsteraffärer, fotobutik, optiker, urmakare och apotek. Finns även ett stort utbud av skönhetsvård såsom frisörer, nagelbyggare och skönhetssalonger. Dessutom en mycket omtyckt charkbutik med stort urval av kvalitetskött till bra priser som också erbjuder en härlig lunchmeny.

Flera skolor och förskolor.  Se mer info på kommunens hemsida. www.svedala.se/forskolor

 

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 745 000 kr
Månadsavg. 4 133 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Adress Tågmästaregatan 54
Kommun Svedala
Område Svedala - Tegelbruket
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 70 Kvm (Föreningens information)
Våning BV
Balkong Uteplats
Byggår 2017
Förening Brf Drömmen i Svedala
Pantsatt Nej
Byggnadssätt
Driftskostnad 6 540 kr/år varav:
El: 4 740 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 1 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!