Malmö - Virentofta - Husie

Toftängsgatan 4

Visa på karta

Fina sällskapsytor - Garage - Stor potential - 4-6 sovrum

Välplanerat hus som är i behov av renovering. Stort vardagsrum, kök med generöst tilltaget matrum, 2 badrum, allrum med härlig takhöjd och synliga takbjälkar, 4 sovrum idag men möjlighet att få 6 sovrum. Trädgård på 505 kvm (tomträtt). Stort garage med förrådsdel. Här bor man i barnvänlig idyll med massor av kompisar till barnen samt promenadavstånd till populära skolor. Grönområden finns det gott om och man bor nära både natursköna Husie Mosse och Gyllins trädgårds vackra natur. Bra kommunikationer och närhet till ringvägen och busshållplats. Huset säljes med friskrivningsklausul. Välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 2 995 000 kr
Rum 6
Boarea 158 Kvm
Tomtarea 505 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Tomträtt - Småhus
Byggår 1975
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen på visning till detta välplanerade hus med stor potential.

Framsida med stenlagd biluppställningsplats för två bilar samt stort garage med förrådsdel.

Alla bilder

Trädgård

Trädgård i söderläge med mycket grönska men bakom döljer det sig fina lekytor. Här finns även en stenlagd uteplats.

Alla bilder

Entré

Luftig och välkomnande hall med gott om plats för avhängning samt garderob. Laminatgolv och ljusa väggar.

Alla bilder

Vardagsrum

Stort och trivsamt vardagsrum med både fönster och utgång i söder mot trädgården. Plats för både matsalsmöbler och soffgrupp. Laminatgolv och väggar i vitt.

Alla bilder

Kök

Äldre barkök med gott om skåp och fina arbetsytor. Spis med häll, kyl och frys. Klinker på golvet, ljusa väggar och fönster mot trädgården.

Alla bilder

Matrum

Intill köket finns det stora och inbjudande matrummet där man enkelt dukar upp för 18-20 personer. Laminatgolv,

Alla bilder

Sovrum 1

Rejält sovrum med garderob, laminatgolv och fönster mot svalt norrläge.

Alla bilder

Sovrum 2

Stort sovrum med laminatgolv, flera garderober, fönster och utgång mot framsidan.

Alla bilder

Badrum - Nedre plan

Badrum med våtrumsmatta på golvet och våtrumstapet på väggarna. Badkar, wc, handfat och frostat fönster.

Alla bilder

Grovkök

Grovkök med våtrumsmatta på golvet samt en praktisk ingång. Tvättmaskin, torktumlare, extra kyl/frys och vask.

Alla bilder

Allrum

Stort och mycket trevligt allrum med härlig takhöjd och synliga takbjälkar. Önskar man ytterligare sovrum så går det enkelt att dela av så att man får ytterligare två sovrum och ändå kan ha ett litet Tv-rum/allrum kvar. Intill finns även en klädkammare.

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum med heltäckningsmatta och fönster mot svalt norr.

Alla bilder

Sovrum 4

Sovrum med stor garderob, heltäckningsmatta och fönster mot framsidan i svalt norrläge.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Badrum med helkaklade väggar och klinker på golvet. Dusch, wc och handfat.

Alla bilder

Övrigt

Huset säljes med friskrivningsklausul.

Fiber fås via samfälligheten och är medräknad i driftskostnaderna.

Tomträttsavgälden löper med 10 årsavtal och nästa omskrivning är 2026-01-01. Avgälden är 13 292:-/år och denna summa är avdragsgill med 30% precis som bankräntan.

Alla bilder

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning Malmö Stamtofta GA:1. Avser underhåll av: gator, gräsområde och stolpbelysning, ledningar för dricksvatten och spillvatten. Via samfälligheten fås ingår också kabel-tv och fiber via Sydantenn. Avgiften är 1800:-/kvartalet och är medräknad i driftskostnaderna.

Alla bilder

Område

Här bor man på ett barnvänligt område nära natursköna Husie Mosse. Andra vackra områden här ute är Bulltofta rekreationsområde och Gyllins trädgård. Nära till flera bra skolor och förskolor. Även fina cykelvägar både in till stan och ut till bokskogen. Här bor man granne med andra populära områden som Virentofta, Videdal, Stenkällan och Riseberga. På bara någon minut är man ute på Yttre Ringvägen och för dig som åker buss ligger busshållplatsen ca 100 meter bort. Ca 800 meter till Kvarnby Golfklubb med sina öppna, fina och gröna omgivningar. Nära till Toftanäs och dess affärer, såsom t. ex. välsorterade Ica Maxi och Citygross. Kort och gott är Husie ett område för dig som gillar att bo tryggt med naturen inpå knuten. Välkommen du också!

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Toftängsg 4 botten

Med reservation för avvikelser

Toftängsg 4 ovan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 995 000 kr
Adress Toftängsgatan 4
Kommun Malmö
Område Virentofta - Husie
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Tomträtt - Småhus
Rum 6
Boarea 158 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 505 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1975
Grundläggning Betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel och fasadpanel
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Direktverkande el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas
TV/Internet Fiber via samfälligheten
Driftskostnad 46 273 kr/år varav:
El: 20 332 kr
Vatten/Avlopp: 3 499 kr
Samfällighet: 7 200 kr
Renhållning: 1 950 kr
Övrigt: 13 292 kr
Fastighetsskatt på 8049:- samt försäkring tillkommer. Övrigt avser tomträttsavgälden.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 105 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 344 000 kr
Summa pantbrev 1 385 300 kr
Servitut/GA Avtalsservitut
Gemensamhetsanläggning MALMÖ STAMTOFTA GA:1

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.