Malmö - Videdal - Husie

Svedhögsgatan 1

Visa på karta

20-talscharm - Garage - Friköpt tomt på 753 kvm

Charmigt och gediget stenhus från 1926. Vardagsrum med kamin, matrum med burspråk, stuckaturer, 3 bra sovrum och inredd källare med biorum och fina förvaringsmöjligheter. Garage. Friköpt tomt i söderläge med flera uteplatser, uterum, ovanstående pool och fina lekytor. Här bor man i barnvänlig idyll nära förskolor, skolor, parker och Bulltofta rekreationsområde. Välkommen på visning.

I korthet

Utgångspris 3 295 000 kr
Rum 5
Boarea 110 Kvm
Biarea 85 Kvm
Tomtarea 753 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1926
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 650 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Välkommen på visning till detta charmiga och välskötta hus på friköpt tomt i härligt söderläge. 

Alla bilder

Entré

Välkomnande och ljus entré med praktisk klinker på golvet.

Alla bilder

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum som ligger öppet mot matrummet. Skön takhöjd, vackra stuckaturer och vacker originalparkett som enhetligt löper vidare in i matrummet. Här finns även en mysig och värmande kamin för alla dagar.

Alla bilder

Matrum

Öppet mot vardagsrummet ligger det inbjudande och härliga matrummet som har samma vackra originalparkett på golvet som vardagsrummet och vita väggar. Matbordet placeras med fördel i det rymliga burspråket vilket har flera fönster som skänker fantastiskt ljus från tre väderstreck. Den högre takhöjden bidrar till en ännu mer rymlig känsla.

Alla bilder

Kök

Fint arbetskök från 2001 med lagom om skåp och arbetsytor. Vita luckor och grå bänkskiva som harmonierar med mosaiken ovanför. Här finns spis med häll, ugn, fläkt, kyl och diskmaskin. Klinker på golvet. Fint ljus fås från fönstret dagtid och från de belysta vitrinskåpen då det är mörkare ute.

Alla bilder

Allrum

Efter vardagsrummet och matrummet finns en tillbyggnad som inrymmer ett allrum som lämpar sig utmärkt som kontor. Härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och man har även utgång till den upphöjda uteplatsen.

Alla bilder

Sovrum 1

Det mest ostörda sovrummet där man har fönster i två väderstreck och access till trädgården och poolen. 

Alla bilder

Trappa

Vit och vacker originaltrappa som leder upp till ovanvåningen.

Alla bilder

Sovrum 2

På ovanvåningen finns ytterligare två sovrum. Sovrum 2 är ljust och fint med vita väggar och parkettgolv samt ett dubbelfönster som släpper in dagsljus.

Alla bilder

Sovrum 3

Underbart, stort och härligt sovrum med massor av plats för både dubbelsäng och andra möbler. Dessutom finns här gott om plats för kläderna i garderober med skjutdörrar. Två stora dubbelfönster mot trädgården skänker härligt ljus samt erbjuder bra vädringsmöjligheter. Vita väggar och parkett på golvet.

Alla bilder

Toalett

På ovanvåningen finns en toalett. Praktiskt och bra. Grå/vit klinker på golvet och vitmålade väggar.

Alla bilder

Biorum

En del av källaren är idag inredd som ett biorum. Lyxigt...

Alla bilder

Badrum

Stort och härligt badrum med grå/vit klinker på golvet och vitmålade väggar samt mosaik. Här finns både badkar och dusch, handdukstork, wc, handfat med överskåp, spegel med belysning samt flera skåp för förvaring. Dessutom finns det gott om plats för ytterligare förvaringsmöbler.

Alla bilder

Tvättstuga

I källaren finns även husets tvättstuga där det, förutom tvättmaskin, finns en bänk vilken underlättar tvätthanteringen. Under bänken finns skåp för förvaring. Tvättstugan är helkaklad i vitt.

Alla bilder

Trädäck

Stort och härligt trädäck i underbart söderläge. Från trädäcket nås den upphöjda poolen som bjuder på svalka en varm sommardag. Här kopplar man gärna av.

Alla bilder

Trädgård

Fin och friköpt trädgård med pool, planteringar, fruktträd, uteplatser och gott om lekytor för den leksugna.

Alla bilder

Uterum

Härligt uterum som där man gärna tillbringar de lite kyligare eller regniga dagarna. Skjutbara glasdörrar öppnar upp mot ett trädäck.

Alla bilder

Garage

Fint och renoverat garage.

Alla bilder

Renovering & underhåll

2000-2002 Omdragning av el

2001 Kök

2001 Badrum

2002 Renovering av wc på ovanvåningen

2002 Byte till 2-glas isolerfönster på ovanvåningen

2002 Tillbyggnad

2003 Omputsning av fasad

2004 Gjutning av betongplatta till garage

2005 Byte av vattenledning mellan gatan och hus

2005 Plank

2005 Byte av tak och panel på garaget.

2005 Installation av luft/vatten värmepump.

2005 Glidgjutning av skorsten

2005 Installation av kamin

2006 Klinker källare

2007 Ekparkett på ovanvåningen.

2008 Pool

2010 Byte av fönster på nedanvåningen till 2-glas isolerfönster och de fasta partierna till 3-glas.

2010 Målning av fasaden

2012 Biorum i källaren. Projektor från 2018.

2013 Diskmaskin

2015 Tvättmaskin

2016 Spis och fläkt

2018 Uterum

2019 Målning av väggar, lister och dörrfoder. 

2019 Byte av 2 källarfönster.

2019 Renovering av utvändig källartrappa

2019 Omputsning och målning av sockeln.

2019 Målning fönster, garage och vindskivor

Öppen fiber via Telia

I taxeringsinformationen är boarean 94 kvm men säljaren har mätt upp huset till 110 kvm. Köparen uppmanas att själv kontrollmäta.

Alla bilder

Område

Här bor man vid Videdalsparken där den populära Bondgårdslekplatsen finns och även fina grönytor. Det är kort gångväg till både flera förskolor i närområdet och till Videdalsskolan (0-9). Kort promenadavstånd till välsorterad Coop butik, Nettobutik, kinarestaurang och pizzeria. Ca 10 minuters promenad bort finns natursköna Bulltofta rekreationsområde med motionsslingor, gym, dammar, minigolfbanor, pulkabackar och fantastisk natur. Här bor man i Husie stadsdel med Virentofta, Stenkällan och Riseberga som grannområden. Bra kommunikationmöjligheter. Man cyklar enkelt till stan på bra cykelvägar. 6:ans och 35:ans buss promenerar man enkelt till. Med bil tar man sig snabbt ut på både yttre och inre Ringvägen och Öresundsbron nås på ca 12-15 minuter. Andra naturmiljöer som Bokskogen ute vid Torup är endast 10 minuter bort.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning nedre plan

Med reservation för avvikelser

Planritning övre plan

Med reservation för avvikelser

Planritning källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 295 000 kr
Adress Svedhögsgatan 1
Kommun Malmö
Område Videdal - Husie
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 110 Kvm (Säljarens information)
Biarea 85 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 753 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1926
Grundläggning Källare
Stomme Tegel
Fasad Puts
Tak Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump samt direktverkande el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas och 3-glas
Driftskostnad 38 800 kr/år varav:
Värme: 33 200 kr
Vatten/Avlopp: 3 650 kr
Renhållning: 1 950 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 160 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 955 000 kr
Summa pantbrev 1 200 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 650 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
3 650 000 kr Budgivare 6 2019-11-12 17:23
3 600 000 kr Budgivare 5 2019-11-12 14:11
3 520 000 kr Budgivare 4 2019-11-11 18:40
3 495 000 kr Budgivare 1 2019-11-11 18:18
3 450 000 kr Budgivare 4 2019-11-11 17:25
3 390 000 kr Budgivare 1 2019-11-11 16:15
3 365 000 kr Budgivare 4 2019-11-11 15:46
3 350 000 kr Budgivare 1 2019-11-10 18:29
3 330 000 kr Budgivare 3 2019-11-10 12:57
3 295 000 kr Budgivare 2 2019-11-10 11:25