Malmö - Blekingsborg - Vid Mobila

Per Albin Hanssons väg 54a

Visa på karta

Två rymliga inglasade balkonger - Fint skick - Mycket bra planlösning

Fin lägenhet med två rymliga inglasade balkonger, snyggt kök i vitt från 2013, helkaklat badrum, 2 stora sovrum samt generöst tilltaget vardagsrum. Planlösningen är mycket bra. Man behöver inte gå i några trappor heller för att nå hissen.Läget är centralt nära Mobilia och Pildammsparken. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 475 000 kr
Månadsavg. 5 395 kr
Rum 3
Boarea 74.5 Kvm
Våning 3/11
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1958
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Kök

Snyggt kök från 2013 med inredning i klassiskt vitt. Bra med skåp och arbetsytor. Rostfri spis med häll, fläkt, integrerad diskmaskin och kyl/frys. Väggar i vitt och laminatgolv. Inbjudande matplats för 6 personer där man även har utgång till en av balkongerna.

Alla bilder

Balkong 1

Stor och mycket trevlig inglasad balkong där man gärna njuter av det fina läget mot den härliga grönskan. Här finns plats för både bord och loungedel. Man inser hur centralt och praktiskt man bor när man blickar mot Mobilia köpcentrum där i stort sett allt man behöver finns.

Alla bilder

Vardagsrum

Rymligt och mycket trivsamt vardagsrum som enkelt går att möblera med både soffgrupp och matsalsmöblemang. Vacker ekparkett och väggar i vitt. Från vardagsrummet nås den andra inglasade balkongen.

Alla bilder

Balkong 2

Skönt att kunna följa solen hela dagen. Den andra inglasade balkongen är också rymlig och här har man utsikt mot sydväst.

Alla bilder

Badrum

Fint badrum med helkaklade väggar och klinker på golvet. Badrummet renoverades av föreningen 2004. Rejäl dusch, wc, handfat med kommod, handdukstork och belyst badrumsskåp.

Alla bilder

Sovrum 1

Båda sovrummen är stora och erbjuder plats för både stor säng, skrivbord och övrigt möblemang. Laminatgolv, väggar i vitt och garderober.

Alla bilder

Sovrum 2

Gott om plats även här. Lägenhetens planlösning är helt perfekt. Laminatgolv, väggar i vitt och garderober.

Alla bilder

Hall

Luftig och välkomnande hall med laminatgolv, väggar i vitt och garderober.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

HSB:s Brf Blekingsborg i Malmö är certfierad enligt HSB certifieringsregler. Föreningens hus byggdes 1957-58 och består av 279 st lägenheter och 7 st lokaler. Marken är friköpt. Bonea sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1163 kr samt en pantsättningsavgift om 465 kr/pant debiteras köparen.

AVGIFT:
Föreningen planerar en avgiftshöjning med 2% årligen. I dagsläget är inga vidare beslut tagna. Kollektiv bostadsrättstillägg till hemförsäkringen är tecknat av föreninen. Även kollektivt elabonnemang är tecknat, vilket är både enkelt och sparar pengar för de boende. Elen läses av en gång per kvartal för att få fram faktisk förbrukning för varje lägenhet och faktureras tillsammans med månadsavgiften.

RENORVERINGAR/UNDERHÅLL:
Under åren 2003 - 2006 har omfattande renoveringar genomförts i föreningens fastigheter med bland annat nya vattenstammar, nya badrum i alla lägenheter, ny el, säkerhetsdörr till samtliga lägenheter, nya 3-glasfönster, utbyggnad och inglasning av balkongerna, upprustning av utemiljö och gård, elektroniskt låssystem med magnetnyckel till alla utrymmen, inkl cykelförråd och miljöhus, nya hissar i höghusen. Taken är renoverade, garagen är totalrenoverade och 2010 renoverades tvättstugorna som nu har elektroniska bokningssystem - man kan boka tid även över internet - och automatisk dosering av tvättmedel och sköljmedel. Varje lägenhet förfogar fritt över 10 tvättpass som disponeras fritt över en 4-veckorsperiod. 2013 installerade föreningen värmepumpar och solfångare. 2014-2016 relinades samtliga avloppsstammar. 2016 monterades även grindar och staket runt föreningens område, ny utomhusbelysning installerades, fritidslokalen fräschades upp samt övernattningslägenheten iordningställdes. OVK-besiktning har utförts i höghusen 2016 och kommer att urföras i låghusen hösten 2017. 2018 uppfördes miljöhus, entréerna renoverades och garageporten byttes.

TV / INTERNET:
Kabel-TV via ComHem ingår i avgiften. Internet finns via Ownit (100 Mbit/s)

PARKERING:
Föreningen har ca 72 garageplatser för bil till en kostnad om 295 kr/månad, 3 garageplatser för MC till en kostnad om 130 kr/månad och 87 parkeringsplatser till en kostnad om 116 kr/månad. Kösystem råder. I övrigt råder fri parkering i området.

TVÄTTSTUGA:
Föreningen har tre gemensamma tvättstugor vilka har elektroniskt bokningssystem. Samtliga tvättstugor är utrustade med självdoserande tvättmaskiner för allergi- och miljömärkt tvättmedel, torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel.

GEMENSAMT:
I ett av låghusen finns en helt nyinredd övernattningslägenhet med ett rum samt köksplats med tillgång till kök samt bardrum och dusch. Denna kan hyras för 250 kr/natt. Det finns även en festlokal för medlemmarna att nyttja kostnadsfritt.
Ett nytt sopsystem har gjort att man kunnat behålla sopluckorna i trapporna för de boendes bekvämlighet. Tre återvinningsstationer finns på området. Cykelhus och cykelparkering finns på gården samt cykelrum i källaren. Föreningen har en mycket fin och välskött innergård med grill- och sittmöjligheter samt lekplats.

Föreningen har en trevlig och informativ hemsida som är väl värd ett besök: www.hsb.se/malmo/blekingsborg

Alla bilder

Område

Här bor man bekvämt och bra i populärt område med endast några minuters promenadavstånd till Nya Mobila, denna malmöitiska institution där man hittar flera livsmedelsbutiker, cafféer, butiker, klädaffärer och charmiga restauranger osv innanför de gamla tegelväggarna - här finns nästan allt som man behöver. Även Emporia, Pildammsparken och Hylliebadet tar man sig snabbt till på cykel.

Malmö centrum nås också lätt med cykel eller med buss och man har smidigt avstånd till busshållplatsen. Pendlaren kommer ut på ringvägen efter 3-4 minuters bilfärd. Förskola, idrottsplats, kvarterskrog och minigolfbana i närområdet.

De här områdena i södra Malmö är några av Malmös charmigaste. Kulladal och Gröndal med sin gemytliga 20-talsbebyggelse, Blekingsborg med Mobilia och några av Malmös mest igenkännliga höghus. Kulladal, som kanske är mest känt för att vara Per Albin Hanssons födelseplats, har Kulladalsskolan och vackra Kulladals Idrottsplats som sitt hjärta och längst norrut finns det nyrenoverade köpcentrumet Mobilia. 

Identiteten i de här områdena är stark och många som flyttar hit lämnar aldrig - Välkommen du också!

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 475 000 kr
Månadsavg. 5 395 kr
Ingår i avgift Värme, vatten och kabel-tv
Adress Per Albin Hanssons väg 54a
Kommun Malmö
Område Blekingsborg - Vid Mobila
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 74.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 3/11
Byggår 1958
Förening HSB:s Brf Blekingsborg
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Driftskostnad 4 870 kr/år varav:
El: 3 120 kr
Försäkring: 1 750 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 155 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.