Lund - Genarp

Ledholmsvägen 15B

Visa på karta

Stort, nyrenoverat, friliggande stenhus på bästa läge i Genarp!

Denna villa är omsorgsfullt egenbyggd 2002. Huset är ett stenhus med massor av rymd. Största delen av tomten ligger insynsskyddat i söder, med utsikt mot den magiska naturen i naturreservatet Risen. Här finns 5 sovrum + separat tonårsgaming-room ovanpå garaget. Verksamhetslokal med egen ingång och toalett. Vardagsrum med 7 meter till tak. Allrum på ovanvåningen med plats för träningsutrustning och pingisbord, med utsikt ner mot vardagsrummet och den fina grönskan. Plats för 3-4 bilar på infarten. Carport. Takförsett cykelställ. Nytt kök (2020). Nytt badrum (2020). Två badrum + gästtoalett. Fantastiskt läge i byn och en underbar baksida som gjord för umgänge med nära och kära. Braskamin i vardagsrummet. Tillträde diskuteras. Söker ni hus i Genarp? För snabbast info, följ mig på Instagram: Maklaren_i_Genarp

I korthet

Utgångspris 6 500 000 kr
Rum 7
Boarea 250 Kvm
Biarea 50 Kvm
Tomtarea 1026 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 2002
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Håkan Persfell

Direkt:
Mobil: 070-555 25 65

Ansvarig mäklare: Håkan Persfell
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Målgrupp

Här en fastighet för er som söker en stor villa i fint skick på bästa läge i Genarp. Familjer där någon driver företag eller man vill säkerställa att "jobba hemma" innebär att jobba ostört i separat lokal, avgränsad från bostaden i övrigt. Köpare som vill kunna flytta in utan att renovera. Alla naturälskare som vill njuta av grönskan och privatlivet i sin trädgård. Den bilburne som uppskattar både garage, carport och det faktum att det får plats 3-4 bilar på den stenlagda framsidan. Aktiva familjer som gärna klättrar, tränar, spelar bordtennis, vistas i skog och mark, cyklar, springer osv.. 

Alla bilder

Månadskostnad

Om priset är 6.500.000 kr och vi utgår från att köparen har 15 % i egen insats och att räntan är 2 %, så betyder det en kostnad på 6.445 kr i månaden, efter ränteavdraget på 30% (och exklusive amortering). Lägg därtill husets driftskostnad (3.583 kr/mån) och den kommunala fastighetsavgiften (696 kr/mån) så får ni fram er nettokostnad per månad till 10.725 kr. (Psst - i Lund cirka 20 km härifrån - kostar det cirka 6.000 kr i månaden att hyra en fräsch bostad om 1 r o k)

Alla bilder

Fastighet

En fantastisk fastighet i så många olika avseenden. Kom på visning och njut av läget, rymden, det fina skicket och trivselkänslorna som snabbt infinner sig!

Alla bilder

Uteplats - baksida

Få baksidor jag sett under mina 27 år i branschen har samma "här vill jag vara-känsla" som denna. Privat belägenhet, lagom stor och med en magiska vy ut mot naturen. Se och njut. 

Alla bilder

Framsida

På den stenlagda framsidan ryms flera bilar och många cyklar. Ytan är precis perfekt i storlek och matchar husets och tomtens storlek mycket väl. 

Alla bilder

Utsikt

Människans välmående ökar av vackra utsikter, och minskar av det motsatta. Den som blir nästa ägare till denna fastighet har mycket goda utsikter att må väl.. ;)

Alla bilder

Vardagsrum

Ett rum där man bokstavligen kan klättra på väggen. Inte alla har ett vardagsrum med 7 meter till tak och en egen klättervägg att utmana sig själv på. Braskaminen värmer när så önskas och de stora fönsterpartierna minskar avståndet till den fina grönskan. Den som vänder upp blicken ser balkongen mot övre planet där pingisbordet står redo att nyttjas. Få hem inbjuder till så mycket till lek, rörelse och roligheter, som detta :) 

Alla bilder

Matplats

Ljust, öppet med härlig rymd och stor flexibilitet att möblera efter både vardag och fest. 

Alla bilder

Kök

Helt ny köksinredning från Vedum (2020) och nya köksmaskiner från Samsung (2020). Den valda köksluckan är slät och färgen är "varmgrå". Specialanpassad bänkskiva och matplats både för lite enklare och snabbare måltider, samt för större tillställningar med släkt och vänner. 

Alla bilder

Allrum

Tänk att ha en egen "fritidsgård" på ovanvåningen, eller ett eget gym! Hur denna härliga yta ska användas väljer man såklart på egen hand. Möjligheterna är stora och vi är övertygade om en sak - här flödar trivselkänslorna oavsett hur man väljer att nyttja utrymmet!

Alla bilder

Badrum

Helt nyrenoverat badrum från 2020 med fönster och utsikt mot trädgård och natur. Här finns både duschhörna och badkar, vilket får det att passa för alla och vid alla tillfällen.   

Alla bilder

Risen

Naturreservatet Risen syns direkt från den vackra trädgården. (Se länk i stycket "Genarp på internet/länkar")

Alla bilder

Fritid

Simning, fotboll, tennis, hästar, musik, cykling, löpning, hundpromenader, svampplockning, fiske, innebandy, kampsport, gym, scouting... ja, det mesta finns numera att ta del av även i denna by. (Se länkar i stycket "Genarp på internet").

Alla bilder

Genarp

Allmänt: 

Invånarmängden i församlingen har varit i stadigt ökande sedan 70-talet och uppgår nu till dryga 3.869 (SCB, 2018). 

Här finns två skolor, Häckebergaskolan och Genarps skola, t o m årskurs 9.

Här finns tre förskolor, Enestugans förskola, Häckeberga förskola och Welins förskola.

Idrottshallen är välbesökt och mycket populär. Förutom en fritidsgård så huserar Genarps framgångsrika innebandyklubb, IBK Genarp, här. Actic har också ett gym i hallen. 

Naturreservatet Risen och Häckeberga naturvårdsområde tar vid där byns södra delar slutar. Häckeberga slott och Häckebergasjön finns 3 km söder om Genarp. I just Häckebergaområdet finner man också ortens bästa och mest närliggande skid- och pulkabacke, Skoggårdsbacken. 

Inne i Genarps by finns ett populärt och välbesökt friluftsbad med cykelpark. De badande gästerna erbjuds tre pooler med olika djup och målgrupp. 

I utkanten av byn, intill Höje å, ligger en idrottsplats med fotbollsplaner och tennisbanor samt en elbelyst motionsslinga.

I Genarp finns ett levande föreningsliv och ett aktivt byalag som anordnar valborgsfirande och adventsmarknad. Även konstutställningar och konserter förekommer och på Björnstorps slott ordnas varje år en julmarknad där lokala konsthantverkare deltar.

För den bilburne kan det vara bra att veta att det går att tanka på orten.

Under sommartid har Genarp också en omåttligt populär Baskisk restaurang där man kan äta och dricka och njuta av utländsk semesterkänsla på nära avstånd. Deras paella är något extra och om hunden får följa med så ordnas självklart både vatten och lite skugga till familjens bästa vän.  

Kommunikation

Bil: Malmö Airport/Sturup 15 minuter. Lund 20 minuter. Malmö 25 minuter. Öresundsbron 30 minuter. 
Buss: Det går utmärkt att ta buss till både Lund och Malmö för den som arbetar vanlig kontorstid. Se Skånetrafikens tider på nätet för att få fram detaljerad tidtabell.

Närservice

På orten finns både ICA och Coop, två pizzerior/snabbmatsställen, en distriktssköterska, Folktandvården och ett Bibliotek. 

Alla bilder

Entré

Praktisk entré med klinkergolv och goda förvaringsmöjligheter. Klassiska dubbeldörrar avgränsar mellan inne och ute. Från entréhallen når du både bostad och garagedel. 

Alla bilder

Gästtoalett

Snygg fräsch gästtoalett med central placering i entréplanets hall.

Alla bilder

Sovrum 1

Vem drömmer inte om ett sovrum med stort skjutparti i glas och utsikt mot ett naturreservat? Här finns ett rymligt sovrum med goda förvaringsutrymmen och ett parkettgolv i ek.

Alla bilder

Sovrum 2

Stort sovrum på bottenplan med fint fönsterparti på hörnan i fasaden mot framsidan. Samma fina ekparkett som i övriga rum på samma plan. 

Alla bilder

Sovrum 3

Det tredje sovrummet på första våningsplanet används idag som arbetsrum/kontor. Här finns fönster mot baksidan, i västerläge. 

Alla bilder

Sovrum 4

På ovanvåningen finns två rymliga sovrum på västra gaveln. Gedigna träplank på golvet och mycket ostört läge, både i huset och utifrån. 

Alla bilder

Sovrum 5

På ovanvåningen finns två rymliga sovrum på västra gaveln. Gedigna träplank på golvet och mycket ostört läge, både i huset och utifrån. 

Alla bilder

Duschrum

Helkaklat, ljust och luftigt duschrum med magisk utsikt. Ny kommod med dubbla handfat. Duschhörna. 

Alla bilder

Salong

Har någon i familjen egen verksamhet, eller behov av att kunna arbeta ostört hemifrån? Här finns egen ingång och egen toalett. Lokalen kan även nås från garaget. 

Alla bilder

Instagram

Ett mycket lätt sätt att följa Genarps bostadsmarknad är att följa mitt konto på Instagram:

Maklaren_i_Genarp

De uppdrag jag får syns alltid först där! 
(och några av dem kommer aldrig ut på Hemnet eller liknande öppna kanaler)

Alla bilder

Genarp på internet/Länkar

Genarp på kartan: https://www.hitta.se/kartan/pl/Genarp!~55.60405,13.40379,14z/tr!i=olOOSVq4/search!st=plc!q=Genarp!b=53.95609:-9.49219,69.73333:25.00488!t=combined!ai=2000006524!aic=55.60405:13.40379

Welins förskola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/forskola-och-barnomsorg/forskolornas-sidor/welin/

Enestugans förskola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/forskola-och-barnomsorg/forskolornas-sidor/enestugan/

Häckeberga förskola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/forskola-och-barnomsorg/forskolornas-sidor/hackeberga/

Häckebergaskolan: https://lund.se/utbildning--forskola/grundskola/grundskolornas-sidor/hackebergaskolan/

Genarps skola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/grundskola/grundskolornas-sidor/genarps-skola/

Coop: https://www.coop.se/butiker-erbjudanden/coop/coop-genarp/

ICA: https://www.ica.se/butiker/nara/lund/ica-nara-genarp-2789/start/?utm_source=google&utm_medium=mbl&utm_campaign=ICA%20N%C3%A4ra%20Lund%2002789

Skånetrafiken: https://www.skanetrafiken.se/sok-resa/

Distriktssköterska: https://www.1177.se/hitta-vard/kontaktkort/Distriktsskoterskemottagningen-Genarp-Vardcentralen-Dalby/

Sevärdheter: https://www.tripadvisor.se/Attractions-g1060680-Activities-Genarp_Skane_County.html

Genarps byalag: https://genarp.nu/

Genarps miljövårdsgrupp: https://sites.google.com/site/genarpsmiljovardsgrupp/

Lions Club Genarp: https://e-clubhouse.org/sites/genarp/

Genarps kulturförening: https://www.facebook.com/GenarpsKulturforening

Genarps bibliotek: https://biblioteksportalen.lund.se/web/arena/genarps-bibliotek

Naturreservatet Risen: https://www.lansstyrelsen.se/download/18.4e0415ee166afb593242e2ac/1543826643834/Risen_Slutversion_Folder.pdf och https://www.lansstyrelsen.se/skane/besoksmal/naturreservat/lund/risen.html och https://www.romeleasen.se/sv/upplevelser/3-risen/

Häckeberga naturvårdsområde: https://www.lansstyrelsen.se/skane/besoksmal/naturreservat/lund-svedala/hackeberga-naturvardsomrade.html

Häckeberga slott: https://www.hackebergaslott.se/sv

Häckebergasjön: https://www.hackebergaslott.se/sv/Fisket-i-H%C3%A4ckebergasj%C3%B6n

Björnstorps slott: https://sv.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B6rnstorps_slott

Toppeladugårds slott: https://sv.wikipedia.org/wiki/Toppeladug%C3%A5rds_slott

Malmö Airport (Sturup): https://www.swedavia.se/malmo/#gref

Naturligtvis Golf & Country Club: https://www.naturligtvisgcc.se/

The Lodge: https://www.thelodge.se/svenska/boka/?gclid=EAIaIQobChMIno244ZjM5wIVSoGyCh2_cgWbEAAYASAAEgKuTfD_BwE

Baskien Gastrocafé: https://www.facebook.com/pages/category/Basque-Restaurant/Baskien-Gastrocafe-1854710504799321/

Friluftsfrämjandet: https://www.friluftsframjandet.se/regioner/syd/lokalavdelningar/genarp/

Souterna: https://genarp.scout.se/

Genarps Kampsportförening: https://idrottonline.se/GenarpKampsportforening-BudoochKampsport/

Genarps SkF: https://www.gssk.se/

Genarps IF: http://www.genarpsif.se/start/?ID=49524

IBK Genarp: http://www.ibkgenarp.se/start/?ID=118647

Bike fix: https://bikefix.se/

Lunds kommun: https://www.lund.se/globalassets/lund.se/kom_pol/kommunfakta/scb_kommunfakta/1281-lund-tatort.pdf

Lunds kommuns översiktsplan: https://www.lund.se/trafik--stadsplanering/oversiktsplan/

Är du från Genarp? Fattas du något i listan här? Hör gärna av dig med tips!

Alla bilder

Mäklaren från Genarp

Kul att ni visar intresse för denna fastighet!

Mitt namn är Håkan Persfell och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Malmö sedan 1994 och i Genarp med omnejd sedan början av 2000-talet (där jag också haft min uppväxt och skolgång). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via mejl: hakan.persfell@bulowlind.se, eller ring 070-555 25 65

Alla bilder

Byggnadsbeskrivning

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 2 799 000 kr
Mark, värde: 553 000 kr
Summavärde: 3 352 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 2002
Värdeår: 2002

Alla bilder

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning Lund SKOTTSPOLEN GA:1
fnr_121055125

Alla bilder

Samfälligheter

Samfällighet Lund SKOTTSPOLEN S:1
fnr_121055124

Alla bilder

Husritning

Med reservation för avvikelser

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 6 500 000 kr
Adress Ledholmsvägen 15B
Kommun Lund
Område Genarp
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 7
Boarea 250 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 50 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 1026 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 2002
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Leca (ytterväggar Iso 365 mm, innerväggar massiv Leca)
Fasad Puts
Tak Betongpannor, Benders 1-kupiga, beige/svart
Plåtarbete Zink
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Vattenburen golvvärme på båda våningsplanen. Värmepump (luft/vatten)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber (Telia)
Driftskostnad 42 990 kr/år varav:
El: 22 391 kr
Vatten/Avlopp: 8 142 kr
Renhållning: 4 402 kr
Försäkring: 8 055 kr
Bredband/Fiber via Telia: 5.844 kr per år. Fastighetsavgiften är: 8.349 kr per år.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 80 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 352 000 kr
Summa pantbrev 930 000 kr
Servitut/GA Samfällighet Lund SKOTTSPOLEN S:1
Gemensamhetsanläggning Lund SKOTTSPOLEN GA:1

Boka en kostnadsfri värdering här!