Malmö - Kirseberg

Ryttaregatan 1B

Visa på karta

Genomgående - Stor inglasad söderbalkong - Toppskick

På tredje våningen intill en enkelriktad smågata finner ni denna helrenoverade och genomgående 2:a om 54,5 m². Renoverat och rymligt kök i strålande vitt med full maskinell utrustning, helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin samt en mycket stor inglasad balkong i optimalt söderläge med fri utsikt! Generöst sovrum med utrymme till dubbelsäng och garderober. Fri utsikt över grönområde även från kök och sovrum. En lägenhet att trivas i!

I korthet

Utgångspris 1 095 000 kr
Månadsavg. 3 972 kr
Rum 2
Boarea 54.5 Kvm
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Inglasad balkong i söder
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1950
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 000 000 kr – Visa budhistorik

Vardagsrum

Stort ljust vardagsrum med ljusa släta väggar som kompletteras av en fondvägg i harmonisk grön ton (2017), samsas med vackert parkettgolv i ek. Gott om utrymme för både stor soffgrupp och extra matplats om så önskas. Burspråk med fönster i söderläge samt utgång till den generöst tilltagna och inglasade balkongen. Nymålade golvlister 2019.

Alla bilder

Balkong

En fantastisk inglasad balkong i optimalt söderläge med en härlig fri utsikt över föreningens gård och omgivningarna. En perfekt oas att avnjuta alla årets månader! Den generösa storleken ger utrymme till både plats för soffa och bord. 

Alla bilder

Kök

Stort och luftigt kök med modern vit köksinredning som kontrasterar mot den massiva bänkskivan i ek och det mörkgrå kaklet ovan arbetsytorna. Stor matplats för minst 4 personer med gott om svängrum över då garderober i sovrummet tagits bort vilket gett extra kvadrat till köket. Gott om förvaringsskåp och full maskinell utrustning i form av glaskeramikhäll, rostfri fläkt, inbyggd ugn & mikro i praktisk arbetshöjd, diskmaskin samt kyl/frys. Köket renoverades ca 2014 av tidigare ägare och har 2019 kompletteras med helt ny kyl/frys från Electrolux.

Alla bilder

Sovrum

Generöst sovrum i svalt norrläge med gott om plats för dubbelsäng och fristående garderober. Vita släta väggar, parkettgolv och stort fönster med rikligt ljus och utsikt över närliggande grönområde. Stor garderob med skjutdörrar i mörkt tonat glas. Golvlisterna målade 2019.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum med svart klinkergolv och vitt kakel med matchande bård i svart. Handfat med underskåp, väggspegel med infälld belysning, duschhörna med glasväggar, vattenburen handdukstork, wc samt tvättmaskin. 

Alla bilder

Entréhall

Rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter direkt till höger i form av en vacker hatthylla i ek samt garderob med skjutdörr i spegelglas i slutet av entréhallen. Praktiskt och snyggt med mörkt klinkergolv i entrén, därefter ekparkett som är genomgående i hela lägenheten. Väggarna målades 2017 och golvlisterna har målats 2019.

Alla bilder

Övrigt

I månadsavgiften om 3.972 kr ingår ett tillägg för balkonginglasningen om 391 kr/mån, vilket kommer försvinna när det är avbetalt om ca 10 år.

Obligatoriskt tillägg om 58 kr/mån för analog kabel-tv och 129 kr/mån för bredband 1000/1000 Mbit/s hos Bahnhof och digitalt basutbud via Sappa.

Föreningen har gemensamt elavtal i fastigheten, där varje medlem har sin egen mätare och debiteras via månadsavin. Nuvarande ägare har haft en kostnad under 2019 på 127 kr/mån.

Persienner gicks över och lagades 2018.

P-plats finns men kösystem tillämpas. Kostnad 100 kr/månad. Fri gatuparkering. Möjlighet till garageplats finns i närliggande fastighet via P-Malmö.

Gemensam innergård finns med utemöbler och grillmöjligheter.

Alla bilder

Förening

Brf Kirseberg har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen förvaltar den friköpta fastigheten Kroken 1 vilken 1950 bebyggdes med två flerbostadshus innehållande sammanlagt 56 lägenheter samt en lokal fördelat på sju trapphus, med adresserna Södra Bulltoftav. 54 A-B, Södra Bulltoftav. 56 A-B samt Ryttaregatan 1 A-C. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköter föreningen själv. och tar ut en överlåtelseavgift om 1163 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) samt en pantsättningsavgift om 465 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp).

AVGIFT:
Senast avgiftshöjning höjdes var 2019-01-01 då den höjdes med 1 %. Avgiften planeras att höjas med 2% på grundavgiften per 2020-01-01.

TV & INTERNET
Obligatoriskt tillägg om 59 kr/mån för analog kabel-tv och 129 kr/mån för bredband 1000/1000 Mbit/s hos Bahnhof och digitalt basutbud via Sappa.

PARKERING
Det finns 22 p-platser, kostnad 100 kr/månad, kösystem tillämpas. Fri gatuparkering. Garage finns i närliggande fastighet via P-Malmö.

GEMENSAMT:
I källaren finns ett cykelförråd samt 2 tvättstugor.tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Det finns även en stenmangel.

Till lägenheterna hör 1 större källarförråd samt en mindre matkällare

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Ca 1985 - Fönsterbyte.
2002 - Inglasning av balkonger.
2005 - Relining av avloppsstammar.
2008 - Takrenovering.
2010 - Innergårdsrenovering.
2012 - Byte av tappvattenstammar
2015 - Översyn av alla element, genomfört gemensam el.
2017 - Byte av trapp och källarbelysning.
2018- Monterat ny papp på tak och solceller (Lilla huset)
2019 - Vattenrör mellan byggnader läcker och ska bytas ut efter att offerter skickas in.

Planerade renoveringar: 2019 Relining av avloppsrören i källarna påbörjas vecka 33 i hus 54 A och B. Ca 2-3 veckor senare börjas det i hus 56. ( All information finns uppsatta i trapporna)

Alla bilder

Område

På en höjd ligger Kirsebergsstaden som en egen liten stad i staden, området kallas också för "Backarna" i folkmun. I Kirseberg finns mysiga gator, gränder, småhus och en mängd vackra parker, såsom Beijers Park, utspritt över stadsdelen. Här ligger höghus från 60-talet granne med gamla gatuhus och helt nya flerbostadshus. Speciella byggnader, som det gamla vattentornet, Kirsebergsmöllan, tillsammans med livsmedelsbutiker och restauranger bidrar ytterligare till att ge området mångfald och kontrastrikedom. Närheten till Värhemstorget, som är en knutpunkt för busstrafiken, gör också att pendling till andra orter går smidigt samtidigt som motorvägen nås snabbt för den bilburne. Angränsande Bulltofta bjuder på den vackra Bulltoftaparken på en del av det gamla flygfältet. Här finns stora möjligheter till rekreation och friluftsliv. Malmö strävar efter att Bulltofta ska bli en så kallad miljöskuldfri park. Bland annat genom att bedriva en ekologiskt uthållig parkskötsel. Varje år släpps till exempel ett antal kor ut på grönbete i parken. Att hela området präglas av grönområden är lätt att se. På nära håll finns Sperlings hage och Garnisonsplanteringen, även kallad ”Tjyvaparken”, samt Gröningen i Segevång.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 095 000 kr
Månadsavg. 3 972 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Balkonginglasning
Adress Ryttaregatan 1B
Kommun Malmö
Område Kirseberg
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 54.5 Kvm (Säljarens information)
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Inglasad balkong i söder
Byggår 1950
Förening Brf Kirseberg
Pantsatt Ja
Förråd Källarförråd
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglas
TV/Internet Obligatoriskt tillägg om 58 kr/mån för analog kabel-tv och 129 kr/mån för bredband och digitalt basutbud.
Driftskostnad 3 324 kr/år varav:
El: 1 524 kr
Försäkring: 1 800 kr
Föreningen har gemensamt elavtal i fastigheten, där varje medlem har sin egen mätare och debiteras via månadsavin. Nuvarande ägare har haft en kostnad under 2019 på 127 kr/mån.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 152 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 000 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
1 000 000 kr Budgivare 1 2019-10-13 12:08