Lund - Klostergården

Sunnanväg 6L

Visa på karta

Totalrenoverat - 8:e våningen - Fantastisk utsikt!

Fantastisk totalrenoverad lägenhet på våning 8 av 8! Härlig utsikt , bara att njuta! Välskött förening i lugnt och bra område. Allt i lägenheten är renoverat, alltså bl.a. nytt kök, badrum och gästtoalett. Nylagda parkettgolv i alla rum. Elen är omdragen, och allt är nymålat. Hiss finns i huset. Klostergården är ett grönt och trivsamt område med busskommunikationer, mataffärer, skolor och förskolor. Ni har nära in till centrum, Stadsparken, Källbybadet och Arenan. I området finns även Höje å där ni kan gå på härliga promenadstigar och är en av Lunds bästa naturupplevelser. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavg. 4 991 kr
Rum 3
Boarea 79 Kvm
Våning 8 av 8
Hiss Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1967
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Nilsson

Direkt:
Mobil: 073-314 54 79

Ansvarig mäklare: Magnus Nilsson
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Hall

Stor hall som sammankopplar alla rum i lägenheten. Hallen är möblerbar och finns även plats att hänga av ytterplagg och ställa undan skor. Ni når även en praktisk klädkammare från hallen. 
Nylagt parkettgolv som enhetligt sträcker sig genom hela lägenheten. Väggarna är nymålade i vitt. Här finns även utrymme för garderob längs ens väggen om så önskas.

Alla bilder

Kök

Helt nytt kök som går i stilrent grått, svart och vitt. Gott om förvaringsutrymmen och perfekt matplats för 4-6 personer vid fönstret där man har milsvid utsikt, bara att slå sig ner med en vällagad middag och njuta! Väggarna är vita och parkett på golv.

Kyl och frys, spis samt ugn är alla från välkända Bosch. Här finns även diskmaskin och köksfläkt från Ikea.

Alla bilder

Vardagsrum

Stort ljust vardagsrum med fantastisk utsikt!! Här finns gott om utrymme för soffgrupp och kanske arbetshörna om så önskas. Nylagt parkettgolv och vita väggar.

Alla bilder

Badrum

Det stora badrummet är stilrent med mörkt och ljust kakel. Här finns badkar med dusch, wc, handfat, spegelskåp, förvaringskåp.

En extra gästtoalett gör boendet praktiskt. Här har vi samma stilrena inredningen som i badrummet. Här finns wc och handfat.

Alla bilder

Sovrum

Lägenheten har 2 stycken bra sovrum. Här finns utrymme för säng och arbetshörna. Parkettgolv och vita väggar.

Från det mindre sovrummet når man lägenhetens trevliga balkong. Här är det bara att slå sig ner med en kopp kaffe och låta sig hänföras av utsikten.

Alla bilder

Övrigt

Källarförråd tillhör lägenheten.

Tvättstuga finns i samma trappnedgång.

Det finns även flera gemensamma utrymmen som cykelrum, barnvagnsrum och gemensamhetslokal.

 

Alla bilder

Område

Klostergården är en stadsdel i södra Lund. Området började bebyggas under början av 60-talet och har sedan dess utökats. Flera av gatorna har fått sina namn efter olika väderstreck och väderfenomen där bland annat Sunnanväg och Blidvädersvägen är två av gatorna många känner igen. Klostergården är ett grönt och trivsamt område där det både är nära till naturen och Lunds centrum.

Ut mot Höje å har ni en av Lunds främsta naturupplevelser med slingrande stigar, böljande betesmarker och fågelrika dammar. Lunds Arena, Källbybadet samt Klostergårdens IP finns i området för olika aktiviteter.

Skolor, förskolor och mötesplats

I området finns det bland annat Klostergårdsskolan (åk F-6), Internationella engelska skolan (åk 4–9), Lingua Montessoriskola (åk F-6) och Lunds Montessorigrundskola (åk F-9).

Här finns bland annat Källbyängars förskola, Montessoriförskolan Mammolina och Montessoriförskolan Lekloftet.

Mötesplats Klostergården är ett ställde där det finns både fritidsgård och biliotek. Det finns även en träffpunkt för seniorer.

Fritidsgården riktar sig för barn i åk 6 och till unga vuxna. Verksamheten ska främja ungas hälsa, drivkrafter och intressen samt skapa en arena för informellt lärande.

Kommunikationer

Till Klostergården går stadsbuss 1 och 6 med täta avgångar. I området finns det annars bra gång- och cykelvägar. Det tar ca 10 minuter att cykla till Lunds centrum.

I dagsläget har Lunds kommun tre tågstationer – Lund C, Stångby och Gunnesbo. En ny tågstation är planerad att byggas vid Klostergården och där ambitionen är att tågstation för Pågatåg ska vara klar år 2022.

Närservice

I Klostergården finns det välsorterade matbutiker och även smålivs i lägenhetsområdena. Här finns restauranger, apotek och flera lokala verksamheter. Närmsta vårdcentral ligger i S:t Lars området.

Alla bilder

Allmän beskrivning

I föreningen finns 252 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och hyresrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Fastighetens adress är Sunnanväg 6 A-P.

Föreningen förvaltas av HSB Skåne. Förvaltare Jörgen Olsson, tel 046-210 84 00.

Under 2011 har det gjorts omfattande renoveringar i fastigheten såsom ventilation, värmesystem, utrustning i tvättstugorna, utemiljön, lekplatserna etc.

Fastigheten är inte stambytt. Behovet av detta är under utredning.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift och en pantsättningsavgift som betalas av köparen.

I föreningens fastighetsförsäkringsavtal ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Den enskilde bostadsrättsinnehavaren behöver därför inte teckna ett eget bostadsrättstillägg.

P-platser kan hyras genom HSB Skåne. Kontakta HSB för information om lediga platser.

Kontakt med styrelsen: solglittret@gmail.com. Tel nr till ordförande: 070-910 66 44.

För frågor gällande föreningens ekonomi hänvisar vi till årsredovisningen eller ordföranden i föreningen.

Föreningen har en utmärkt hemsida http://www.solglittret.se/ där ni gärna kan gå in och läsa mer.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavg. 4 991 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
Adress Sunnanväg 6L
Kommun Lund
Område Klostergården
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 79 Kvm (Föreningens information)
Våning 8 av 8
Hiss Ja
Byggår 1967
Förening Solglittret Brf
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Com Hem
Energiprestanda 126 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.