Malmö - Dalaplan

Nobelvägen 11 A

Visa på karta

Stark ekonomi – Låg avgift – Funkispärla från 30-talet

Välkommen till denna rymliga 1,5:a i välskött förening med närhet till city och goda pendlingsmöjligheter inom Malmö men även till Lund och Köpenhamn. Halvtrappan upp gör att lägenheten är insynsskyddad och byggnaden är avskiljd från Nobelvägen av en smågata med buskage. De 45 kvadratmeterna är smart disponerade så att man enkelt kan möblera en sovrumsdel och en vardagsrumsdel. Modernt kök, helkaklat badrum och vacker fiskbensparkett är klara fördelar med detta boende. Perfekt för köparen som uppskattar 30-talets arkitektur med generös takhöjd, gedigna material och stora fönster. Den lummiga och trivsamma innergården är en extra bonus! Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 895 000 kr
Månadsavg. 2 369 kr
Rum 1.5
Boarea 45 Kvm
Våning 1
Hiss Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1939
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Vänligen ring 070-8860113 för bokning av privatvisning! Visa alla

Vardagsrum

Rummet är generöst till ytan och har härligt ljusinsläpp från två väderstreck tack vare den genomgående planlösningen från vardagsrum till kök. Här kan enkelt skapas "rum i rummet" så att det finns både matplats, soffhörna och avskild somrumsdel. Rummet har västerläge vilket innebär eftermiddags/kvällssol. Takhöjden är imponerande och det vackra golvet med fiskbensparkett skapar en skön känsla. Väggarna är målade i ljus ton.

Alla bilder

Sovalkov

Sovalkoven är avskild med ett draperi som är fäst vid en reglerbar skena i taket. Här finns plats för 160cm bred säng. En mysig och rofylld hörna.

Alla bilder

Kök

Köket renoverades för ca 10 år sedan och kommer från IKEA. Inredningen är cremefärgad med kromade handtag och bänkskivan är av laminat. Här ligger ett slitstarkt och lättskött laminatgolv. Väggen ovan diskbänk har ljusgrå mosaik. Nuvarande ägare har satt upp ett platsmonterat bord med mosaikdekor på väggen. Både snyggt och praktiskt i förhållande till ytan. Kyl/Frys Whirlpool, diskmaskin Cylinda, spishäll/ugn IKEA appliance. Fullsize skafferi ger bra förvaring och ökar charmfaktorn. Köket har utsikt mot det fina innergården och här skiner solen under morgon/förmiddag. 

Alla bilder

Hall

Vi går en halvtrappa upp till plan 1 och kliver in genom den snygga säkerhetsdörren. Här möts vi av en hall som har plats för avhängning och skohylla. Väggarna är målade i ljus ton och golvet är stavparkett som övergår till fiskbensparkett. Från hallen nås badrummet.

Alla bilder

Badrum

Badrummet har toalett, handfat och dusch. Handfatet har överskåp med spegel och kommod som ger bra förvaring. Väggarna är kaklade i vitt med dekor i grå mosaik och på golvet ligger grå klinkers.

Alla bilder

Innergården

Innergården är en grönskande oas mitt i stan. Här kan man avnjuta en kopp kaffe i solen, grilla eller bara ligga och slappa på gräsmattan. En fin plats att umgås med vänner! Föreningen sköter om ytan så att medlemmarna ska kunna ta del av den och trivas här. På gräsmattan finns möblemang och vi hittar även syrenbuskar, rabatter, fruktträd och cykelförvaring under tak. En riktig pärla helt enkelt!

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

BRF Alven är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Alven 1 i Malmö kommun. På fastigheten finns en byggnad med 40 lägenheter samt 2 lokaler uppförda. Byggnaden är uppförd 1937. Fastighetens adress är Nobelvägen 11 och Bragegatan 2.

Föreningens nuvarande stadgar registrerades 2018-12-08.

Fastigheten är fullvärdeförsäkrad i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen.

AVGIFT:
Avgiften höjdes senast 2019-01-01 med 8%.

RENOVERINGAR:
80-tal - Takrenovering
90-tal - Fönsterbyte
1997 - Elbyte
2000 --> 2005 - Byte av vattenstammar
2001 - Balkongombyggnad
2006 - Säkerhetsdörrar
2017 --> 2018 - Fasadrenovering

BREDBAND/TV:
Bredband/TV via bredbandsbolaget/telenor ingår i avgiften.

PARKERING/GARAGE:
Boendeparkering via Malmö Stad finns att ansöka.

ÖVRIGT:
Cykelförråd finns i källaren.
Det finns en mysig altan att nyttja för t.ex solning, en god fika eller bara slappna av.
Gemensam tvättstuga med nyare maskiner finns i fastighetens källare. Här finns även ett torkrum.

Alla bilder

Område

Vi befinner oss mellan Södervärn och Södra Sofielund vilket medför närhet till Malmö centrum. Pendlingsmässigt är läget mycket bra då vi är endast några minuters promenad från Södervärn som har många bussförbindelser inom Malmö och till ett flertal städer runtom i Skåne. Ytterligare några minuter bort är Triangelstationen för den som pendlar med tåg till Köpenhamn eller någon annan plats i Öresundsregionen.

Möllevången med sina trevliga uteserveringar, restauranger och butiker ligger ett stenkast bort.

I närområdet finns Mobilia köpcentrum med ett brett utbud av butiker, livsmedelsbutiker, systembolag mm. 400m från bostaden.

Närmsta träningsanläggning är Actic Södervärn, 200m från bostaden.

Pildammsparken med fina promenadstråk ligger ca 10 minuter bort.

Närmsta livsmedelsbutik är Lidl, 300m från bostaden.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 895 000 kr
Månadsavg. 2 369 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Adress Nobelvägen 11 A
Kommun Malmö
Område Dalaplan
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 1.5
Boarea 45 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Hiss Nej
Byggår 1939
Förening Brf Alven
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Bredbandsbolaget/Telenor
Energiprestanda 146 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Vänligen ring 070-8860113 för bokning av privatvisning!