Lund - Östra Torn

Stralsundsvägen 70

Visa på karta

Två badrum & sovrum - Familjevänligt och bilfritt område - Uteplats i söder

På barnvänliga och gemytliga Stralsundsvägen finner ni detta radhus fördelat på två plan. Radhuset på nummer 70 har bra läge i föreningen med utsikt över den öppna gröningen. Husen har vackra tegelfasader och inbjudande entréer med stenlagd uteplats. Intill entrén finns det bra förvaring i ett förråd. När ni kommer in i hallen lägger ni märke till det härliga ljusinsläpp som flödar genom bostaden. På entréplan har ni helkaklat badrum kombinerat med tvättstuga. Kök och vardagsrum har öppen planlösning – perfekta ytan till umgänge. I härligt söderläge finns det ett trädäck samt täppa att kunna njuta ute av solen under många timmar. På övre plan finns ytterligare ett kaklat badrum. Bostadens två sovrum finns rofyllt placerade på denna våning samt ett allrum. I området har ni både förskolor och skolor samt matbutik. Det går både stads- och regionbuss från området med täta avgångar. På Östra Torn bor ni i ett område med närhet till Ideon och ESS. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 695 000 kr
Månadsavg. 5 878 kr
Rum 4
Boarea 93 Kvm
Våning 2 plan
Hiss Nej
Balkong 2 st uteplatser
Typ Radhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 700 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

På Stralsundsvägen 70 finner ni detta trevliga radhus fördelat på två plan och 93 kvm. Vid entrén möts ni av stenlagd uteplats att kunna njuta av morgonsolen. Det finns bra plats till cykelparkering och även utemöblemang. I anslutning till entrén finns ett förråd, perfekt att kunna förvara trädgårdsredskapen.

Alla bilder

Hall

Direkt när man kommer innanför den gröna dörren är det påtagligt hur det naturliga ljuset flödar genom bostaden. Ni har plats att hänga av ytterplagg på väggarna och under trappan finns även gott om förvaringsutrymme. Det ligger parkett på golvet vilket är genomgående in i vardagsrummet och väggarna är vita. Härifrån kommer ni vidare till badrum, kök, vardagsrum och trappan upp till övre plan.

Alla bilder

Badrum

Till vänster i hallen kommer ni till det första badrummet. Det är helkaklat i vita och grå kulörer. Utrustningen består av WC, handdukstork, handfat, spegelskåp och dusch med vikbara glasdörrar. Badrummet är mycket praktiskt då ni har tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Det finns även bra utrymme att ställa fram torkställning på golvet.

Alla bilder

Kök

Kök, vardagsrum och matplats ligger i öppen planlösning. Här finns gott om både skåpsförvaring och arbetsytor. Luckorna är vita och matchas av bänkskiva i rostfritt stål och med trämönster. Köket är utrustat med kyl, frys, inbyggnadsmikro, diskmaskin, fläkt samt spis med ugn. Vid fönstret är det möjligt att möblera med matgrupp. Ni har nära utgången till uteplatsen för att kunna sitta ute och njuta av maten.

Alla bilder

Vardagsrum

Bredvid köket finns det bra utrymme till större soffa och ni kan hänga TVn på väggen mot köket. Väggarna är ljusgrå och på golvet ligger det parkett.

Alla bilder

Matplats

Intill fönstren ut mot uteplatsen har ni en trevlig yta att ställa matmöblerna. Här har ni plats till större sällskap och kan samtidigt beskåda utsikten utanför. Från matplatsen kommer ni smidigt ut till trädäcket.

Alla bilder

Uteplats

I underbart söderläge kan ni njuta av både solen och utemiljön. Det finns ett rymligt trädäck i anslutning till huset där ni har bra utrymme för både större utemöblemang och till blomsterkrukorna. För den som är intresserad av växter eller odling har ni även gräsyta och rabatter att forma efter tycke och smak. Detta radhus har även ett väldigt bra läge i föreningen då ni har utsikt över den öppna och grönskande ytan utanför.

Alla bilder

Övre plan

Rofyllt placerade på övre plan finner ni boendets både sovrum, ett extra badrum samt allrum att koppla av i. I trappan är det högt i tak och finns ett fönster som släpper in mycket ljus.

Alla bilder

Allrum

Det första rummet man kommer upp till på övre plan är allrummet. Här är väggarna tapetserade ljusa och på golvet ligger det parkett. Allrummet kan exempelvis nyttjas som arbetsrum, gästrum eller ett extra sovrum.

Alla bilder

Sovrum 1

Med härlig utsikt över gröningen finner ni master bedroom. Bra plats finns till större säng och ni har dessutom platsbyggda garderober. Väggarna är målade i en behaglig beige kulör och matchas med en mönstrad fondvägg. På golvet ligger det parkett.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet finns beläget ut mot entrésidan av radhuset. Här är väggarna tapetserade i beige och blått. På golvet ligger det parkett. I sovrummet får ni plats till säng, garderob och förvaringsmöbel.

Alla bilder

Badrum - övre plan

På övre plan finns bekvämligheten av att ha ytterligare ett badrum. Det är helkakalt i beigea toner och får in fint naturlig ljus genom fönstret. Badrummet är utrustat med badkar, WC, handfat och spegelskåp.

Alla bilder

Förening

Brf Backsvalan består av 40 radhus i rött tegel. Radhusen har 3 rok eller 4 rok och byggdes 2008.

Brf Backsvalan utgör tillsammans med Brf Lärkan och Brf Hussvalan en samfällighet som gemensamt ansvarar för gemensamma områden, utrymmen och tjänster. Det är även samfälligheten som hanterar avtal om värme, vatten, avlopp, sophämtning och fastighetsskötsel.

Som medlem kan du hyra gemensamhetslokalen i området. Där finns bord, stolar och servis för ett trettiotal personer. I lokalen finns det även fyra bäddar för övernattning samt toalett och dusch. Hyran ligger på 350 kr/dygn.

Riksbyggen har hand om föreningens förvaltning.

Parkering, carport och garage kan hyras av föreningen.
Parkeringsplats - 200kr/månad
Carportplats - 350kr/månad
Garageplats - 400kr/månad

Varje hushåll har rätt att hyra 1st parkeringsplats, kösystem tillämpas för de olika parkeringsformerna.

I avgiften ingår det värme och vatten. Bredband och TV tillkommer på avgiften som ett obligatoriskt tillägg. Tillägget är i dagsläget 238 kr/mån.

Föreningen har bredband 250 och TV Lagom från Telia.

Efter att ha antagit budgeten för det kommande verksamhetsåret har styrelsen beslutat att bryta ut Kabel-TV och Bredbandsavgifterna från årsavgiften och därefter höja årsavgiften med 3%. Höjningen skedde 2019-01-01.

I avgiften ingår bostadsrättstillägg som föreningen har tecknat kollektivt. Den enskilde boende behöver därför inte teckna ett eget bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring.

Läs gärna mer om föreningen i årsredovisningen eller på deras hemsida: www.brfbacksvalan.se

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning - entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning - övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 695 000 kr
Månadsavg. 5 878 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Adress Stralsundsvägen 70
Kommun Lund
Område Östra Torn
Typ Radhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 93 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 plan
Hiss Nej
Balkong 2 st uteplatser
Förening BRF Backsvalan
Pantsatt Nej
Förråd I anslutning till entrén
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
TV/Internet TV Lagom från Telia / Bredband 250
Driftskostnad 8 400 kr/år varav:
El: 4 800 kr
Försäkring: 3 600 kr
Driftkostnad är kostnad för el och försäkring. Detta anpassas individuellt efter val av leverantör och förbrukning
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 131 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 700 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
2 700 000 kr Budgivare 1 2019-10-13 17:54