Malmö - Oxie

Oshögavägen 190

Visa på karta

Uteplats - Uterum - Parkeringsplats ingår

Prisvärd och välplanerad hörnlägenhet där man har både uteplats, uterum och det ingår även parkeringsplats i den låga avgiften. Fina förvaringsmöjligheter i stort förråd intill lägenheten. Läget är bra intill grönområde och det är bara några minuters promenad till Oxie centrum med mataffär, vårdcentral, bibliotek, gym, restauranger och apotek m.m. Bekvämt nära också till utmärkta kommunikationer med både tåg och buss som gör det superenkelt att pendla. Föreningen är välskött med bra ekonomi, man sänkte avgifterna under verksamhetsåret 2016/2017 med 8% och brukar dessutom erbjuda en avgiftsfri månad per år. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 695 000 kr
Månadsavg. 3 297 kr
Rum 2
Boarea 51 Kvm
Våning 1
Balkong Uteplats och uterum
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1975
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Uteplats

Uteplats med en stenlagd del framför uterummet och en liten gräsplätt med rabatter utanför vardagsrummet. Allt ramas in av ett staket. Här kan man njuta i goda vänners lag så länge värmen hänger kvara för att sedan flytta in i uterummet när det blir lite kallare.

Alla bilder

Uterum

Från vardagsrummet nås ett inglasat uterum med skjutdörrar som öppnar upp mot uteplatsen. Perfekt ställe att koppla av på när hösten står inför dörren, på vårkanten eller en ruggig sommardag.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum med två fönster som skänker härligt ljus. Laminatgolv och ljusa väggar. Här finns även access till uterummet, genom vilket man sedan tar sig vidare till uteplatsen.

Alla bilder

Kök

Originalkök med ljusa luckor. Lagom med förvaringsmöjligheter bakom både överskåp och underskåp. Vid fönstret ryms ett matbord för fyra. Här finns kyl/frys, spis med häll, -13 och fläkt.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum med vit kakel på väggarna och ljusgrå klinker på golvet. Utrustat med badkar, wc, handfat, överskåp med spegel, värmande handdukstork, liggande fönster och sist men inte minst en egem tvättmaskin.

Alla bilder

Sovrum

Intill vardagsrummet, med ingång från hallen finns sovrummet. Här ligger stavparkett på golvet. Fönster med fritt läge mot grönområde.

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med avhängningsmöjlighet direkt innanför dörren och gott om garderober. Laminatgolv och vita väggar.

Alla bilder

Övrigt

Stort förråd alldeles intill i trapphuset - mycket praktiskt!

Säkerhetsdörr.

Tvättstuga på gaveln av huset.

Alla bilder

Förening

Brf Oshögavången har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen byggdes 1975 och innehåller 189 lägenheter fördelade på 14 två vånigshus. Vissa lägenheter på bottenvåningen har även en liten trädgård vilket denna lägenheten har. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen och en överlåtelesavgift om 1163 kr samt en pantsättningsavgift om 465 kr/pant debiteras köparen. En köpare behöver vara medlem i HSB där 500 kr/person ska deponeras för medlemskapet. I samband med en överlåtelse tar HSB också ut en avgift på 300 kr av köparen.

AVGIFT
I dagsläget planeras inga avgiftsförändringar. Under 2017 sänktes månadsavgiften med 8%.

PARKERING
Till varje lägenhet hör en parkeringsplats. Föreningen har även 56 st en-bilsgarage för uthyrning till en kostnad om 330 kr/månad. Till dessa tillämpas kösystem. För gästerna finns det också 21 st gästparkeringar.

TV & BREDBAND
Föreningen har fördelaktigt avtal med Telenor/bredbandbolaget för bredband och Kabel- TV i fiberkabel. ADSL bredband via Bolina finns också.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Under 2018 har föreningen genomfört följande större åtgärder: Utökat gästparkeringama med tre platser, förstärkt belysningen på gästparkeringen samt köpt in fler tvättvagnar till tvättstugoma. Pågående nu är arbetet med att undersöka förutsättningarna för solpaneler i föreningen.
Föreningen följer en uppgjord underhållsplan. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes av styrelsen den 2017-10-29. Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen.

Kommande större renoveringar är byte av tak. Föreningens resultatprognos visar på en stark ekonomi och att inga avgiftsförändringar behövs under de kommande 4 åren.

Alla bilder

Område

Lägenheten är placerad i ett av de sista husen och intill finns grönområde med kolonilotter bakom samt ett vackert öppet landskap.

Oxie är nära storstan men ändå på landet! Här finns skolor och dagis på gångavstånd, utmärkta kommunikationer med bussar och tåg som går fram och tillbaka till Malmö var 10:e minut. Många golfbanor i närheten, natursköna reakreationsområden, ridhus m.m gör Oxie/Käglinge till ett paradis för den som gillar att röra på sig. Här bor man barnvänligt med bekväm närhet till allt.

Endast några få minuters bilväg in till Malmö - på 5 minuter är man på Jägersros köpcentrum, 40 minuter till centrala Köpenhamn och under 10 minuter till Hyllie tågstation. Med buss tar det ca. 25 minuter in till Malmö.

I Oxie finns tillgång till allt man kan önska sig; simhall, pågatågsstation, sportanläggning, gym, apotek, affärer, bageri, bibliotek, barnavårdscentral, vårdcentral och matställen.

Utflyktstips:
Närbelägna Käglinge naturområde är ett härligt utflyktsmål för alla åldrar. Till ytan är det lika stort som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken tillsammans - naturområdet är uppbyggt enligt sk naturlika principer. Av en gammal grustäkt har ett stycke skånsk natur återskapats med mjuka kullar, skog, vattenytor, ängs- och hagmarker.

Här finns bland annat den sällsynta och fridlysta orkidén kärrknipprot. Botanikern finner en mångfald växter att studera och zoologen kan bl.a. glädja sig åt att inte mindre än nio av Sveriges totalt fjorton grodarter finns representerade. Ornitologen kan studera backsvala, kärrhök, glada, sånglärka, näktergal, lövsångare och koltrast under sommaren. På vintern ser man ormvråk, tornfalk, sparvhök och diverse arter av gäss.

I Käglinge naturområde kan du ha picknick i det gröna, njuta av lugnet, promenera i ett variationsrikt stigsystem, upptäcka naturen och låta barnen leka i backarna. Att rida och cykla går också bra.

Läs mer på: http://www.kaglinge.com/

 

 

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 695 000 kr
Månadsavg. 3 297 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Parkeringsplats
Adress Oshögavägen 190
Kommun Malmö
Område Oxie
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 51 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Balkong Uteplats och uterum
Byggår 1975
Förening HSB BRF OSHÖGAVÅNGEN I MALMÖ
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Driftskostnad 6 480 kr/år varav:
El: 4 680 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 208 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.