Malmö - City

Östra Förstadsgatan 19A

Visa på karta

Njut av en ypperligt renoverad våning i city

Tillfälle att förvärva en ypperligt renoverad sekelskiftesvåning belägen på fint cityläge. Här bjuds på hiss, exklusivt kök från Smedstorp samt renoverat badrum och gäst - wc. Denna bostad har en underbar planlösning samt ett fantastiskt ljusinsläpp, detta kombineras med representativa och praktiska ytor vilket gör det väldigt lätt att trivas. Förutom ovan nämnda renoveringar så har ägaren även gjort det mesta av det interiöra och detta 2018. En fantastisk kombination av äldre stil och modern lyx. Här bor man centralt och bra, nära Drottningtorget och en kort promenad till centralstation samt Stortorget gör att detta är ett perfekt cityboende. På köpet får man hiss från markplan och en fantastiskt mysig innergård.

I korthet

Utgångspris 3 495 000 kr
Månadsavg. 5 228 kr
Rum 4
Boarea 117 Kvm
Våning 3
Hiss Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Paul Eriksson

Direkt: 073-152 54 34
Mobil: 073-152 54 34

Ansvarig mäklare: Paul Eriksson
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
  • Söndag 1 december 12:00 - 12:30
    • Välkommen på visning
Visa alla

Vardagsrum

Härligt vardagsrum med generösa ytor. Här har man plats för stora soffgruppen samt tv - möblemang och mycket mer därtill. Likt övriga bostaden så har man ett fantastiskt ljusflöde in från de stora fönsterpartiet. 

Alla bilder

Kök

Vackert Smedstorpskök från 2018 som är skräddarsytt just för denna bostaden. Här har man verkligen gott om plats, allt från den stora matplatsen till de fina arbetsytorna och gott om förvaring. Ugnar som var på plats då köper var på visning är ej längre kvar, köpare är informerad om detta, Ett underbart kök helt enkelt där det är lätt att trivas. 

Alla bilder

Matsal

Detta underbara rum passar perfekt för antingen representation eller stora festen i goda vänners lag. En härlig yta som ramas in av ett  vackert burspråk med tillhörande fönsterparti. Att fira jul här med släkt och vänner känns ju som rena drömmen ...

Alla bilder

Sovrum

Även sovrummen bjuder på gott om plats, här har man ytor som räcker till stora sängen och mer därtill. Här finns även snygga garderober som även är praktiska med gott om plats.

Alla bilder

Badrum

Stiligt så det förslår ... Renoverat 2018 med kakel på väggarna och klinkergolv. Varm och skönt då man både har golvvärme (el) samt en rejäl handdukstork som värmer med el eller vatten (valfritt). Perfekt då man även har tvättmaskin, även om föreningens tvättstuga är hur fin som helst så är det skönt att kunna välja.

Alla bilder

Gästtoalett

Ja såklart så är även gästtoalett renoverad 2018, vackert kaklade väggar och lika fint klinkergolv. Även här har man golvvärme.

Alla bilder

Entré

Underbart!f Redan i entrén så får man den härliga känslan av både rymd och atmosfär. Verkligen inbjudande och trivselfaktorn är hög redan här.

Alla bilder

Förening

Brf Carl har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Bostadsrättsföreningen Carl består av 22 bostadsrättslägenheter samt 5 lokaler som alla är uthyrda. Föreningen bildades 2004 och fastigheten uppfördes runt 1907. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och tar ut en överlåtelseavgift på 1 162,5 kronor som betalas av köpare, samt en pantsättningsavgift på 465 kr/pant.

AVGIFT
Föreningen har god och stabil ekonomi där avgiftern aldrig höjts, dock kan detta bli aktuellt de närmsta åren till följd av mycket underhållningsarbete. Troligast är att det blir ca 6% höjning andra kvartalet 2020, men max 8% i avgiftshöjning. Denna avgiftshöjning avser de fem nästkommande år och föreningen har inte beslutat ifall det blir en höjning på 6% direkt eller delvis höjning under dessa fem år.

RENOVERINGAR
1978/1980 Renoverades taket, alla stammar byttes och man förbättrade fasaden. Fastigheten totalrenoverades.
2008 Instalerades säkerhetsdörrar och trapphuset målades om.
2012 Renoverades fönster mot gatan samt fönster mot gården byttes.
2013 Byggdes trädgården om och ett nytt soprum skapades.
2015 Klinkers vid intréer samt lagning av sockel runt husgrund.
2016 Spolning och fotografering av stammar och började använda nya porttelefoner.
2017 Renoverades tvättstugan.
2018 Spolning och filmning av dagvattenledningar, reperation av varmvattenförsörjningen och underhållning av hissar.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Underhåll av hissar samt översyn av tak. Kommande höjning av avgift, enl föreningen troligtvis ca 6% under en period om 5 år. Vid frågor kontakta gärna föreningen.

BREDBAND & KABEL-TV
Brf Carl är ansluten till bredband via bredbandsbolaget, vilket ingår i avgiften. Hastigheten är 100 Mbit. Kabel-TV via Canal Digital basutbut ingår även i avgiften.

PARKERING
Råder boendeparkering i området, kontakta Malmö stad för tillstånd. Finns även 10 parkeringsplatser i grannfastigheten som kan hyras till en kostnad på 510 kr/månad. Kösystem tillämpas.

GEMENSAMT
Föreningen har en gemensam tvättstuga som befinner sig i källaren och består av två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.

 

Alla bilder

Område

Härligt att bo i city med alla dess begivenheter. Här har man närhet till det mesta, både affärer men även restauranger och härligt uteliv. Ett fantastiskt boende för er som vill ha det mesta runt knuten.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 495 000 kr
Månadsavg. 5 228 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Adress Östra Förstadsgatan 19A
Kommun Malmö
Område City
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 117 Kvm (Föreningens information)
Våning 3
Hiss Ja
Förening Brf Carl Malmö
Pantsatt Ja
Förråd Vindsförråd
Driftskostnad 6 000 kr/år varav:
El: 6 000 kr
Energiprestanda 65 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Söndag 1 december 12:00 - 12:30
    • Välkommen på visning
    • 12:00 FULLBOKAD!
    • 12:15 FULLBOKAD!