Malmö - Hästhagen - City - Malmö Opera

Carl Herslowsgatan 11c

Visa på karta

Öppen planlösning - Helkaklat badrum från 2018 - Överst på 5v - Perfekt läge

Letar du efter en lägenhet som har alla dina önskemål? Här bor man på het adress på mycket centralt läge intill city, parker och promenadavstånd till hav. Lägenheten är belägen överst på 5:e våningen med hiss och har öppen planlösning mellan det fina köket och det trivsamma vardagsrummet, snyggt helkaklat badrum från 2018 med kvalitetsdokument samt rymligt sovrum som har dubbeldörrar som öppnar upp mot balkongen. Här bjuds dessutom på charm med vackra golv, takhöjd och burspråk. Avgiften är låg och prislappen helt rätt. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 095 000 kr
Månadsavg. 3 015 kr
Rum 2
Boarea 52.5 Kvm
Våning 5/5
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1943
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Vardagsrum

Mycket trivsamt vardagsrum med öppen planlösning mot köket vilket ger en skön rymd. Härligt ljusinsläpp från både burspråket och köksfönsterna. Vacker ekparkett och väggar i vitt. 

Alla bilder

Kök

Snyggt kök med inredning i klassiskt vitt som kontrasterar fint mot den nya och grå kakeln.  Diskmaskin, gashäll, fläkt -18, rostfri mikrovågsugn, rostfri ugn samt kyl/frys -18. Köksö som fungerar som matplats samt bidrar till bra förvaringsmöjligheter. Här umgås man gärna i glada vänners lag. 

Alla bilder

Sovrum

Luftigt sovrum med vitmålade väggar och fint brädgolv. Dubbeldörrar öppnar upp mot balkongen som bjuder på utmärkta vädringsmöjligheter samt skänker sovrummet härligt ljus. Praktiskt nog finns här också en klädkammare som löser förvaringen.

Alla bilder

Balkong

Mysig balkong med trevlig utsikt tack vare läget högst upp i huset. Här ryms ett mindre möblemang där man gärna kopplar av. 

Alla bilder

Badrum

Smakfullt och helkaklat badrum med tre väggar i vitt som kontrasterar snyggt mot en grå fondvägg och det grå klinkergolvet som även har behaglig komfortvärme. Wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, duschhörna med snygga vikbara dörrar samt handdukstork. Badrummet renoverades 2018 av fackmän och det finns kvalitetsdokument. 

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall där man direkt möts av härlig charm och skönt ljusinsläpp. Avhängningsmöjligheter innanför dörren samt klädkammare. Vitmålade väggar och brädgolv. 

Alla bilder

Övrigt

Badrummet renoverades av fackmän 2018 och det finns kvalitetsdokument. 

Vind- och källarförråd som är rymliga. 

Säkerhetsdörr. 

Alla bilder

Förening

HSB Brf Kanslern i Malmö har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen, som bildades 1943, är en äkta bostadsrättsförening som består av 58 lägenheter, vilka samtliga upplåts med bostadsrätt samt 1 bostadsrättslokal. Föreningen köpte fastigheten 1943 (äger marken). Föreningen är medlem i HSB så köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan ommedlemskap görs på www.hsb.se. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. En överlåtelseavgift om 1163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr debiteras köparen.

AVGIFT
Styrelsen anser att man vanligtvis bör höja avgifterna med ca 2-3% per år för att undvika stora höjnigar enksilda år. Senast avgiften höjdes var 2019-01-01 då den höjdes med 3,5%. I avgiften ingår även bostadsrättstillägget.

TV & INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via HSB Bolina.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
1993 renoverades fönster och skorstenar.
2000 byttes vattenstammarna.
2003 lades samtliga takluckor igen.
2004 byttes termostaterna på samtliga radiatorer.
2010 renoverades tvättstugan och nytt torkskåp installerades. Sockeln på fasaden putsades och dräneringen kontrollerades med godkänt resultat.
2011 byttes fjärrvärmeväxlare. Samma år högtrycksspolades avloppsstammarna.
2012 spolades vattenstammarna (detta görs var fjärde år) samt en ny värmeväxlare installerades.
2015/2016 målades och åtgärdades alla fönster, balkonger renoverades och förlängdes med ca 20 centimeter, taket lades om och fasaden fogades om.
2017 byggdes ett miljöhus.
2018 utfördes brandsäkerhetsutredning och nya brandvarnare installerades, OVK samt påbörjades förberadande arbeta inför relining av avloppsstammarna.
2020 planeras ny el på vinden.
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och stäcker sig till 2026.

GEMENSAMT
I föreningen finns två gemensamma tvättstugor belägna i ett fristående hus på innergården, utrustade med totalt fyra tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp, två torkrum och en mangel. Det finns tre cykelrum där man även kan ställa barnvagnar. Föreningen har även en övernattningslägenhet som medlemmar kan hyra till en kostnad om 100 kr/dygn samt ett mindre snickarrum som kan nyttjas kostnadsfritt av föreningens medlemmar. Föreningens innergård är mysig och och här har man tillgång till utemöbler.

PARKERING
I området råder boendeparkering.

Alla bilder

Område

Här bor man i en oas av lugn och grönska mitt i centrum. Från det centrala läget promenerar man enkelt till flera parker, hav och city. Runt knuten finns mysiga fik, butiker, restauranger och i Kronprinsens köpcentrum finns matbutik, apotek, systembolag, vårdcentral, affärer, gym samt restauranger.

På några minuters cykelavstånd finns gågatan med Malmös största affärsstråk samt Triangeln med Citytunnelns station som ger fantastiska kommunikationsmöjligheter inom Malmö och till Köpenhamn och Danmark. I Slottsstaden hittar man många mysiga kvarterskrogar och all tänkbar service. Andra platser inom cykelavstånd är havet och Ribersborgsstranden för den som vill ta sig ett dopp.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 095 000 kr
Månadsavg. 3 015 kr
Ingår i avgift Värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg.
Adress Carl Herslowsgatan 11c
Kommun Malmö
Område Hästhagen - City - Malmö Opera
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 52.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 5/5
Balkong Ja
Byggår 1943
Förening HSB:s Brf Kanslern
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
TV/Internet Kabel-tv ComHem och bredband HSB Bolina
Driftskostnad 6 615 kr/år varav:
El: 3 600 kr
Försäkring: 1 200 kr
Gas: 1 815 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 173 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.