Malmö - Håkanstorp

Scheelegatan 2b

Visa på karta

Renoverad 2017/2018 - Mycket fin - Inglasad balkong

Mycket fin lägenhet som renoverats omfattande 2017/2018 med bland annat stilrent kök i vitt, snyggt helkaklat badrum, ny enhetlig askparkett, väggar i vitt, jordad el och infällda spotlights. Belägen på 2:a våningen med inglasad söderbalkong där man har fritt läge. Centralt läge nära flera stora matvaruhus och promenadavstånd till Värnhemstorget med dess breda utbud av restauranger och utmärkta kommunikationer. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 595 000 kr
Månadsavg. 4 354 kr
Rum 3
Boarea 73.5 Kvm
Våning 2
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1960
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Kök

Mycket fint kök från december 2017 med inredning i vitt samt snygg och gedigen stenbänkskiva i komposit. Stänkskydd i marmor. Spotlights i taket som ger behagligt ljus, fin askparkett, bredspacklade och vitmålade väggar. Inbjudande matplats.

Utrustat med induktionshäll, fläkt, mikrovågsugn, ugn, integrerad diskmaskin, fristående kyl och frys - alla maskiner är från dec 2017.

Alla bilder

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum där ljuset flödar från det stora fönsterpartiet och man har access ut mot den inglasade balkongen i soligt söderläge.

Även vardagsrummet har integrerade takspotlights som ger en behaglig ljussättning och bidrar till den här bostadens sköna atmosfär. Vita väggar och vacker askparkett.

Alla bilder

Balkong

Inglasad balkong i soligt söderläge där man gärna kopplar av.

Alla bilder

Badrum

Snyggt badrum från 2018 med helkaklade väggar och golv i marmor. Dusch, wc, handfat med kommod, handdukstork och belyst spegel.

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrum 1 är bostadens största sovrum med gott om plats för stor dubbelsäng och övrigt möblemang. Rummet är nyrenoverat, ljust och trevligt. Gott om förvaring i garderober med skjutdörrar som löper längs ena väggen. Vita väggar och vacker askparkett.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 är också rymligt och nyrenoverat med vita väggar, vacker askparkett och garderober.

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med snygg och praktisk klinker vid entrén och i övrigt vacker askparkett. Gott om plats för avhängning och här finns även en klädkammare. Väggar i vitt och spotlights i taket som gör hallen ljus och inbjudande.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Riksbyggens Brf Malmöhus 10 består av 337 st lägenheter och 16 lokaler, med bland annat konditori, pizzeria och blomsterhandel. Föreningen bildades 1960 och marken innehas med tomträtt genom avtal med Malmö kommun. Avtalet gäller oförändrat i 10 år t.o.m. 2020-12-31. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen.

Avgift: Senast avgiften höjdes var 2019-01-01 då den höjdes med 7% pga den relining. Ingen kommande avgiftshöjning är beslutad i nuläget. Bostadsrättstillägget ingår i avgiften.

Renoveringar:
1993/1994 byttes samtliga fönster i föreningen.
1996 installerades säkerhetsdörrar.
1997 byttes samtliga kall- och varmvattenledningar i föreningen.
2000 lades taket om.
2005 fogades fasaden på höghuset om.
2006 fogades fasaden på Klubbegatan om.
2007 renoverades entreér och trappuppgångar. Föreningen bytte låssystem till taggar. Samtliga tvättstugor i föreningen renoverades. Föreningen köper in
och byter ut utrustningen löpande.
2009 drogs kabel in för bredband och IP-telefoni (Tele2). Samma år fräschades grillplatsen upp.
2012-2015 infordrades ventilationskanalerna i låghusen.
2013/2014 byttes eller reparerades pumparna för vatten och fjärrvärme samt fasaderna fogades om.
2014 Individuella ventilationskanaler för kök och badrum. Spolning av avloppsstammar i kök och badrum.
2017 genomfördes fönsterbyte och fasadrenovering i höghuset.
Pågående i föreningen är relining av samtliga avloppsstammar. Arbetet är uppdelat i fyra olika etapper och beräknas vara helt klart år 2020.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att genomföra balkongrenovering i framtiden. I dagsläget är inga vidare beslut tagna

Kabel-tv via Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften, föreningen har 16 kanaler. Även bredband 100/100 via Ownit ingår i avgiften.

Parkering: I föreningen finns 167 parkeringsplatser och ca 11 garageplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 60 kr/månad och garageplats kan hyras till en kostnad om ca 375 kr/månad. Till samtliga platser tillämpas kösystem. Lång kötid för att få en garageplats men kön till en p-plats är ca 1 månad. I övrigt råder fri parkering i området.

Gemensamt: I föreningen finns 11 tvättstugor som samtliga är utrustade med 2 eller 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare och torkrum eller torkskåp. Föreningen har en gemensam övernattningslägenhet som kan hyras av medlemmarna till en kostnad om 300 kr/dygn och en festlokal för ca 50 personer som kan hyras till en kostnad om ca 550 kr/tillfälle. I föreningen finns även en vävstuga och en cykelkällare. Föreningen har en trivsam innergård med boulebana och grillplats med utemöbler som är fria för medlemmarna att nyttja.

Besök gärna föreningen hemsida på www.malmohus10.se

Alla bilder

Område

Håkanstorp ligger på ett läge som ger närhet till stan och grönområden. Det är ett bostadsområde med cykelavstånd till city, matbutiker och Värnhemstorget. Torget är en av Malmös knutpunkter för kollektivtrafiken och gör det enkelt att pendla fram och tillbaka. Du finner även stora mataffärer så som Willys, Lidl,
och Lucu Food väldigt nära.

Området är omtyckt och gemytligt och bjuder på en blandad mix av bebyggelse med såväl äldre som nyare fastigheter. Här finns allt från villor och radhus till lägenheter. Området är barnvänligt och här finns flertalet förskolor, bl.a. Karlshögs förskola och Hattstugans privata förskola. Dessutom finns för de lite äldre barnen Bulltoftaskolan, Backaskolan och Kirsebergsskolan i närområdet.

Bulltofta rekreationsområde ligger i närheten och kan nås via cykelväg. Bulltofta rekreationsområde erbjuder dig bland annat bollplaner, motionsspår och promenadvägar. På området kan du också spela minigolf, tennis och kasta frisbee på anlagd bana. Området består av omväxlande natur med skog, vatten, ängar och kullar med ett rikt djur- och växtliv. Här finns också traditionell park, koloni- och odlingslotter och inte minst rika möjligheter till idrotts- och friluftsaktiviteter. Ett mycket populärt och välbesökt område av Malmös invånare!

Nära till Inre ringleden och cykelavstånd till Värnhem med köpcentret Entré och centrala Malmö.

Lite historia:

Håkanstorp uppstod som förstad 1905, långt utanför stadens dåtida gräns. Därefter har bebyggelse tillkommit under olika epoker: egnahemshus på 1920-talet, villor på 1960-talet, radhus på 1980-talet, samt flerfamiljshus på 1960-talet och 1990-talet. Fortfarande finns rester bevarade av ett litet, tätbebyggt förstadsområde från tidigt 1900-tal. I kvarteren kring Danska vägen har en del av det reglerade egnahemsområdet från 1920-talet behållit sin ursprungliga karaktär. Köpekontrakten, som var lika för Rostorp och Håkanstorp, specificerade noga hur husen fick dimensioneras och placeras på tomten. 1932 bildades Håkanstorps BK.
I området finns Karlshögsskolan. Håkanstorp är indelat i övre och nedre Håkanstorp. Nedre Håkanstorp är beläget inom Industrigatan–Danska vägen–Klubbegatan och Scheelegatan.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 595 000 kr
Månadsavg. 4 354 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet, bostadsrättstillägg
Adress Scheelegatan 2b
Kommun Malmö
Område Håkanstorp
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 73.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 2
Byggår 1960
Förening Riksbyggen Brf Malmöhus nr 10
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Driftskostnad 4 700 kr/år varav:
El: 2 800 kr
Försäkring: 1 900 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 129 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning