Malmö - Klagshamn

Nordanvindsvägen 2

Visa på karta

20-talscharm - Stor trädgård 980 m² - Originaldetaljer

I östra delen av Klagshamn, kallad Kroken, med grönskande fält och åkrar runt knuten ligger detta charmiga och välskötta 20-talshus om ca 93 m². Entréplan har trevligt och rymligt kök, vardagsrum med fönster i två väderstreck, avdelat matrum/sovrum med kamin och ett helkaklat badrum. Ovanvåningen erbjuder två rum, som båda kan fungera som sovrum, och wc. Huset har högt i tak, fina brädgolv och ljusa målade väggar. Ett härligt gårdshus som innehåller tvättstuga och snickarbod/förråd. Beläget på idyllisk tomt som mäter hela 980 m², och erbjuder en parkliknande trädgård, vilken ger massor av möjligheter såsom pool, trädgårdsland och även utrymme till framtida utbyggnad av huset om så önskas.

I korthet

Utgångspris 3 749 000 kr
Rum 4
Boarea 93 Kvm
Biarea 30 Kvm
Tomtarea 980 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1929
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 400 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Via lugn gata mellan fälten kommer ni till östra delen av Klagshamn, närmare bestämt Kroken, där ni finner denna trevliga 1,5 plansvilla inbäddad. Stor och uppvuxen trädgård som erbjuder flera uteplatser, gårdshus med tvättstuga samt in fristående friggebod med el som fungerar lika bra som gäststuga som lekstuga. Invändigt erbjuder entréplanet de sociala ytorna med vardagsrum och avdelat matrum som också kan konverteras till sovrum, samt rymligt fräscht kök och helkaklat badrum. Ovanvåningen erbjuder ett generöst allrum som får massor av ljus vid takkupan, rummet kan också användas som sovrum, toalett samt ett härligt Master bedroom med takkupa och generös yta. Från ovanvåningen ges bländande utsikt över den härliga omgivningen med åkrar och fält, lantlig idyll!

Alla bilder

Trädgård

Här finner ni en insynsskyddad och härligt grönskande parkliknande trädgård. För den trädgårdsintresserade är det här rena drömmen och de gröna fingrarna kan komma i arbete. Många gamla fruktträd, forsythia, jasminbuskar, rhodordendron m.m. Genomtänkt trädgård med flera olika "rum" som ger en varierande karaktär och många möjligheter.

Alla bilder

Uteplatser

Trädgården erbjuder flertalet mysiga och praktiska uteplatser att välja på, valmöjligheter finns det gott om! 

Alla bilder

Entré

Huset erbjuder dubbla entréer. Vardagsentrén har ett praktiskt klinkergolv och nås inifrån trädgården. Den större möblerbara entré på husets framsida nås via murad trappa och här möter ni direkt det tidstypiska brädgolvet i originalutförande, vilket löper vidare i hela entréplanet.

Alla bilder

Kök

Innanför vardagsentrén ligger det rymliga och hemtrevliga köket. Den generösa takhöjden ger tillsammans med de höga fönstren i två väderstreck och delvis öppna planlösningen mot vardagsrummet och hallen köket massor av ljus vilket gör det härligt att vistas i. Renoverat i slutet av 90-talet i en stil som passar utmärkt med huset i övrigt. Brädgolv i originalutförande samsas med vit köksinredning och vitmålade väggar. Köket är utrustat med spis, spisfläkt och kyl/frys. En kombination av draglådor, vanliga skåp och högskåp erbjuder flexibel och generös förvaring.

Alla bilder

Vardagsrum

Perfekt planerat vardagsrum som får ljus i upp till tre väderstreck, beroende på användandet av det angränsande matrummet/sovrummet. Högt till tak, släta väggar och oljat brädgolv andas 20-tal. Här ryms med enkelhet ordentlig sofffrupp tillsammans med tv-möblemang. 

Alla bilder

Matrum/Sovrum

Med nuvarande öppna planlösning mot vardagsrummet fungerar detta rum som en ypperlig matsal som flödar i ljus. Önskas ett sovrum till kan detta rum enkelt avdelas mot vardagsrummet och bli ett rymligt sovrum. Samma oljade brädgolv som i angränsande vardagsrum och naturligtvis är det samma generösa takhöjd. I detta rum finns också en fungerande raritet i form av en gammal kamin från Ankarsrum.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Fräscht och helkaklat badrum med fristående badkar, wc och tvättställ med spegelskåp till förvaring. Mindre fönsterovan badkaret skänker trevligt dagsljus.

Alla bilder

Allrum/Sovrum

Via den charmiga trappan nås ovanvåningen som även den har härliga oljade brädgolv och ljusa väggar. Nuvarande allrummet kan göras om till ett sovrum ifall behovet finns. Ytan får massor av ljus tack vare den generösa takuppan och fönstret på husets gavel.

Alla bilder

Master bedroom

Ovanvåningen bjuder på ett fantastiskt Master bedroom med generös storlek och totalt fem fönster i två väderstreck vilket låter dagsljuset lysa in. Här ryms med lätthet dubbelsäng, garderober och skrivbord, eller kanske en fåtölj för lite kvällsläsning innan läggdags.

Alla bilder

Toalett

På ovanvåningen finns en mindre toalett med wc och handfat.

Alla bilder

Gårdshus

På tomten stor ett äldre gårdshus som rymmer en fullutrustad, fräsch och stor tvättstuga med klinkergolv samt rymligt förråd/hobbyrum.

Det finns även en friggebod på tomten som kan användas som gäststuga eller lekstuga.

Alla bilder

Övrigt

Klagshamnsfiber: Nuvarande ägarna har tecknat avtal att installera fiber till fastigheten, anslutning ser i dagsläget ut att bli under 2019/20. Följande gäller: Anslutningskostnad: 4995 kr. (engångskostnad). Abonnemangskostnad: 375kr/månad för följande: Fiber på 1Gbit/s (1000Mbit/s), 21 TV-kanaler i ett grundutbud och IP-telefoni. (Möjlighet att teckna ett stort antal typer av TV-paket till olika priser). Avtalstiden är 10 år. Köparen av fastigheten skall gå med på att överta det tecknade avtalet enligt gällande villkor då avtalet är personligt.

Uppställningsplats för 1-2 bilar på uppfarten.

I området finns två vägföreningar, de boende betalar 1700 kr/år för underhåll av vägen, snöröjning och belysning. Kostnaden är medräknad i driftskostnaden.

Jordfelsbrytare är installerad.

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:
Malmö Klagshamn 49:43

Taxeringsinformation:
Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 1 188 000 kr
Mark, värde: 1 172 000 kr
Summavärde: 2 360 000 kr
Taxeringsår: 2018
Byggår: 1929
Värdeår: 1929

Uttagna pantbrev:
3 080 000 kr fördelat på 8 st pantbrev.

Alla bilder

Klagshamn

Natursköna Klagshamn är en lugn och barnvänlig boendeort med en gemytlig bykänsla. Miljön är idyllisk med härlig natur och gångavstånd till hav och badstrand.

Här finns en väl utbyggd barnomsorg med dagis och skolor. Klagshamnsskolan från 1900-talets där det idag går cirka 140 elever, från förskoleklass till årskurs 2 fördelade på 6 klasser samt fritids. Årskurs 2-9 går eleverna på Strandskolan som byggdes 2006 och byggdes ut under 2014. Det finns dessutom tre kommunala dagis, Smaragden & Rubinen belägna i anslutning till Hermods plats, plus det helt nybyggda Opalen bakom Folkets hus samt ett privat, Klagshamns Förskola på Bettys väg.

I Klagshamn finns ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Utmed havskusten ligger idrottsplatsen med härliga grönytor för fotboll som precis fått sällskap av en helt nybyggd idrottshall som ger ytterliga möjligheter såsom innebandy, handboll och gympa. Här finns också Klagshamns Ryttarförening som erbjuder allt från ridskola för de små, ridläger samt mer avancerade kurser. Frisör, massös, livsmedelsbutik, känd under namnet Affan, samt två pizzerior finns i Södra Klagshamn.

Längtar man efter citylivets puls når man Malmö city på ca 15 min med bil. Stadsbussen kör med flera avgångar per timme. Svågertorp och motorvägspåfart till Lund, Trelleborg och Köpenhamn nås på behagligt avstånd.

Klagshamn är unikt och skiljer sig från resten av Malmö genom att ha tillgång till ett urval av sådant som saknas i många andra delar av kommunen såsom havet, småbåtshamn strandängarna och Klagshamnsuddens naturområde.

Malmö stad har också nyligen färdigställt Kalkbrottssjöns östra sida, mycket naturmark kvar men också en områdeslekplats, ett utegym, en samlingsplats och två utsiktsplatser. Dessutom finns en paviljong med utsikt över Kalkbrottssjön på den södra utsiktsplatsen och en grillplats som öppnar sig mot sjön. 

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Med reservation för avvikelser

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 749 000 kr
Adress Nordanvindsvägen 2
Kommun Malmö
Område Klagshamn
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 93 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 30 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 980 Kvm (Fastighetsregistret)
I biarean är uthuset inräknat. Är ej upptaget i den taxerade biarean som är 4 kvm och gäller källarutrymmet under huset.
Byggår 1929
Grundläggning Torpargrund
Stomme Sten
Fasad Puts
Tak Takpannor, underlagspapp omlagd 1998
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Vattenburen el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas
Driftskostnad 42 795 kr/år varav:
El: 35 000 kr
Vatten/Avlopp: 4 145 kr
Samfällighet: 1 700 kr
Renhållning: 1 950 kr
Kommunal fastighetsavgift/skatt om 8 049 kr/år tillkommer. VA-Syds kunder kommer få två st fyrfackskärl (för sortering hemmavid) under året istället för rest- och matavfallskärlet, det kommer att kosta 1950 kr/år.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 137 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 360 000 kr
Summa pantbrev 3 080 000 kr
Servitut/GA Samfällighetsutredning ej verkställd, redovisningen av fastighets andel i samfällighet kan vara ofullständig. Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:1
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:2
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:3
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:4
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:8
Samfällighet Malmö KLAGSHAMN S:16
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:9
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:10
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:11
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:12
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:13
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:14
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:15
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:16
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:17
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:18
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:19
Samfällighet Malmö PILE S:6

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 400 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
4 400 000 kr Budgivare 4 2019-08-22 10:37
4 350 000 kr Budgivare 2 2019-08-22 09:46
4 325 000 kr Budgivare 4 2019-08-21 19:37
4 300 000 kr Budgivare 2 2019-08-21 15:54
4 200 000 kr Budgivare 4 2019-08-21 15:18
4 100 000 kr Budgivare 2 2019-08-21 08:37
4 000 000 kr Budgivare 3 2019-08-21 08:27
3 850 000 kr Budgivare 2 2019-08-21 08:04
3 750 000 kr Budgivare 1 2019-08-19 09:36