Malmö - Södra Sofielund

Köpmansgatan 2D

Visa på karta

Välplanerad - Balkong - Lugnt läge

Välkommen till denna trevliga 50-talare på 2:e våningen med högt i tak och en trevlig balkong. Lägenheten är välplanerad med många tidstypiska kvalitéer såsom; stora fönster, rymliga rum, välbevarad köksinteriör och bevarat badrum med rymligt inkaklat badkar, Föreningen har god ekonomi och har varit verksam sedan 1952, för ett ekonomiskt och tryggt boende. Föreningen äger marken ( ingen tomträtt ). På bra läge med direkt närhet till kommunikationer, affärer och restauranger. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 595 000 kr
Månadsavg. 4 442 kr
Rum 2
Boarea 53 Kvm
Våning 2
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1954
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Beatrice Paulsson

Håkan Persfell
Bitr. mäklare

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Vardagsrum

Trevligt vardagsrum som är bra i storlek med ett fint laminatgolv och väggar i en sober kulör. Fönsterpartiet skänker rummet härligt med dagsljus tillsammans med utgången till den inglasade balkongen i soligt läge! Här finns plats för både soff- och matsalsgrupp.

Alla bilder

Balkong

En fin balkong att nyttja när andan faller på, lugnare läge in mot Köpmansgatan. Möblerbar med plats för en trevlig balkonggrupp. 

Alla bilder

Månadskostnad

Om priset är 595.000 kr och vi utgår från att köparen har 15 % i egen insats och att räntan är 2 %, så betyder det en kostnad på 590 kr/månad efter ränteavdraget på 30 % (och exklusive amortering). Lägg därtill lägenhetens driftskostnad (ca 150 kr/mån) och månadsavgiften (4 442 kr/mån) så får ni fram er nettoboendekostnad per månad: 5.182 kr.

Alla bilder

Kök

Ett rymligt och charmigt kök där man rustat upp originalköket. Det stora fönstret garanterar att köket får rikligt med dagsljus. På golvet ligger ett laminatgolv som är i bra skick. Släta, ljusa väggar som vackert matchar de fina blå köksluckorna och det vita kaklet. Maskinparken består av: kyl/frys, spis och spisfläkt.

Plats för matplats vid det stora fönstret som ger ett fint ljusinsläpp och en trevlig plats att äta på.

Alla bilder

Sovrum

Trivsamt sovrum som är bra i storlek. Här ryms både dubbelsängen och garderober. På golvet ligger laminat och väggarna är målade i en ljus färg.

Alla bilder

Badrum

Halvkaklat badrum i sobert och fräscht vitt.

Utrustat med: Inkaklat badkar, WC, spegelskåp och handfat med kommod.

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med ett ljust laminatgolv. Här bjuds på goda avhängningsmöjligheter och en luftig atmosfär. 

Alla bilder

Förening

Riksbyggens bostadsrättsförening Malmöhus 06 har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Malmöhus 06 bildades 1952 och är belägen i Malmö. Föreningens fastighet består av 1 byggnad med 29 lägenheter och 3 lokaler. Byggnaden uppfördes 1954. Fastigheten är friköpt och samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen som tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr och pantsättningsavgift på 465 kr/pant.

AVGIFT
Årsavgifterna höjdes senast 2019-01-01 med 2%. Den 1 januari 2020 planerar föreningen att höja avgifterna med 3%. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
2000 byttes vattenstammarna.
2004 renoverades tvättstugorna samt utfördes stambyte.
2010 gjordes fasadpustning, takrenovering samt markrenovering.
2014 målades trapphusen och infördes även port/tagggsystem.
2018 renoverades tvättstugan och byttes dräneringspumpen.
Pågående är relining av avlopp och 2020 ska elstammarna bytas ut, vilket kommer att resultera i ny el i lägenheterna också.
För närvarande finns det ingen aktuell energideklaration.

TV & INTERNET
Kabel-TV via Telenor ingår i avgiften.

PARKERING
Boendeparkering finns, för mer information se www.malmo.se.

GEMENSAMT
Föreningen är försedd med två tvättstugor som båda har två tvättmaskiner vardera. Torkrum med torktumlare och torkskåp finns till den ena tvättstugan. I källaren finns barnvagnsförråd/cykelförråd och på gården finns cykelparkering.

 

Alla bilder

Område

Gemytliga Sofielund består av en mix av villor och små gathus blandat med låga hyreshus. I mitten av området finns Sevedplan. Med trevliga och omtyckta fastigheter från 1920- och 1950-talen. Södra Sofielund ligger bra beläget nära Dalaplan, Södervärn och Augustenborg. I området finns grundskola, gott om småbutiker, restauranger och all tänkbar service.

Sofielund har fått sitt namn efter Sophia Charlotta Bauert, hustru till handelsmannen Hans Bauert. I slutet av 1700-talet köpte de en fastighet här. Där Sevedsplan ligger i dag fanns tidigare en äng som bland annat användes till potatisodling. Några av fastigheterna i området är ritade av arkitekten Axel Carlsson mellan 1952 och 1963.

Här bor du med Mobilia inom gångavstånd, med bra bussförbindelser med stadsbuss precis utanför, och gångavstånd till Dalaplan och Södervärn.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten. 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 595 000 kr
Månadsavg. 4 442 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten
Adress Köpmansgatan 2D
Kommun Malmö
Område Södra Sofielund
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 53 Kvm (Föreningens information)
Våning 2
Byggår 1954
Förening Riksbyggens Brf Malmöhus nr. 6
Pantsatt Nej
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Kabel-tv via telenor
Driftskostnad 4 200 kr/år varav:
El: 2 400 kr
Försäkring: 1 800 kr
Energiprestanda 128 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning