Malmö - Slussen/City

Slussgatan 12a

Visa på karta

SJ-huset - Låg avgift – Bästa läge i huset

I det anrika och välkända SJ-huset hittar vi denna charmiga, sekelskifteslägenhet med många kvalitéer såsom; 3,2 meters takhöjd, vackra dörrar, höga golvlister, tidstypiska lampstuckaturer, brädgolv och stora fönsterpartier. Den sociala planlösningen mellan vardagsrum och kök ger lägenheten en modern planlösning, vilket också innebär att både köket och vardagsrummet känns ljusare och större. Renoverat badrum (kvalitetsdokument finns). Bredband ingår i avgiften. Två rymliga förråd tillhör lägenheten. Bostaden ligger högst upp i huset och är i princip insynsfri. Föreningen har en av Malmös bäst skötta ekonomi med en mycket låg belåningsgrad. Genomsnittsbelåning i Sverige är ca 5300 kr/kvm. Denna förening har en belåning per kvm som understiger 500 kr/kvm (enligt föreningens senaste årsredovisning), alltså endast en tiondel av rikssnittet. Detta förklarar den låga avgiften. Friköpt tomt. Boendekostnaden blir ( ink. skatteavdrag, minus amortering plus 15% egen insats) ca 3900 kr i månaden

I korthet

Utgångspris 1 895 000 kr
Månadsavg. 2 275 kr
Rum 2
Boarea 60 Kvm
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1901
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett härligt rum med ca 3,2 meters takhöjd, vacker takstuckatur, massiva fönsterbänkar och höga fönster som skänker rummet rikligt med ljus. De höga fotlisterna ramar in rummet. På golvet ligger charmigt brädgolv. Rummet har en social planlösning och ligger öppet mot köket, vilket skapar en social atmosfär. Vardagsrummet har plats för både soffgrupp och matplats. Från vardagsrummet har man en fri utsikt över staden.  

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet är beläget mot föreningens vackra innergård. De stora fönstren med de djupa fönsternischerna ger ett trevligt ljusinsläpp. Sovrummet är väl tilltaget och rymmer, utöver dubbelsängen, även en arbetshörna. Här ligger ett charmigt brädgolv, rummet har stuckatur och en härlig takhöjd.  Bra med förvaringsmöjligheter. Garderoberna ingår om så önskas.  Det finns också möjlighet att göra om det stora sovrummet till två sovrum.

Alla bilder

Kök

Kök som går i vinkel. Köket är integrerat med vardagsrummet och denna moderna planlösning gör att köket blir både ljust och rymligt. Köket är utrustat med kyl/frys, spis, ugn, fläkt och diskmaskin.

Alla bilder

Matplats

Den naturliga matplatsen ligger framför det stora fönsterpartiet, genom vilket man har fri utsikt ut mot Centralstationen. Här får man enkelt plats med ett större matbord.

Alla bilder

Hall

Trevlig hall med en rymlig klädkammare. Högt i tak och charmigt brädgolv. Vackra spegeldörrar och tidsenliga snickeridetaljer ger hallen karaktär.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum som renoverades 2015, kvalitetsdokumentation på renovering finns och kommer överlämnas till köparen.

Alla bilder

Toalett

Lägenheten har utrustats med en separat toalett, ljust, tidlöst kakel pryder väggarna. På golvet ligger mörk klinker. WC, badrumsskåp och handfat.

Alla bilder

Detalj

Lägenheten har många trevliga detaljer såsom; lampstukatur, höga fotlister, spegeldörrar, imponerande takhöjd. Höga fönster som förser lägenheten med rikligt dagsljus.  

Alla bilder

Utsikt

Denna lägenhet har SJ-husens bästa läge om man vill ha en lägenhet med minimal insyn, bo på Top Floor, fri utsikt och mycket dagsljus.  

Alla bilder

Innergården

En mycket gemytlig och social gård där föreningens medlemmar gärna spenderar sina dagar, speciellt under sommarhalvåret. Här kan barnen springa fritt tack vare grindarna och leka på den gemensamma lekplatsen. För de vuxna är grillplatsen med de gemensamma utemöblerna en naturlig samlingsplats. Gården är lummig med en vacker och välplanerad växtlighet. Föreningen har även pallkragar där alla får plocka bär och örter.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Bf Håkan upa Järnvägsmännen, som bildades 1926, består av 87 lägenheter. SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. En överlåtelseavgift om 1163 kr samt en pantsättningsavgift om 465 kr/pant debiteras köparen.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var i januari 2018 då den höjdes med 2 %. I dagsläget planeras ingen höjning (september 2019). Till månadsavgiften kommer månatlig vattenavgift på 178 kr plus 75 kr per person i hushållet. Varje lägenhetsinnehavare ansvarar själv för rör och el i lägenheten. I år har förenignen infört gemensam el där faktisk förbrukning debiteras enligt avläsning kvartlasvis eftersläpande. Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna så detta behöver inte den enskilde medlemmen teckna.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-tv via ComHem ingår i månadsavgiften. Även Bredband via Bredband2 ingår i avgiften.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Föreningen följer en fastställd underhållsplan fram till 2020.

Planering inför varmvatten, VVC-ledningar samt badrumsstammar är igång och beräknas påbörjas i början av 2020.

Renoverat sedan tidigare är bl a:
2018: Renovering av samtliga trapphus samt entrédörrar.

2016: Kallvattenstammar och vertikala avloppsstammar kök är bytta i hela huset samt avloppsstammar i badrum är relinade. Installation av nya grillar på gården.

2014: Underhåll av entrédörrar, åtgärd på gårdsstaket samt byte av tvättmaskin.

2011: Renovering av bastu och tillhörande duschar i källaren.

2009: Byte av tvättmaskiner, underhåll entrédörrar och kodlås.

2008: Utvändig målning av alla fönster, golv i fyra entréer åtgärdades, toaletter i trappa C och J renoverades samt energibesiktning gjordes.

2007: Ny underhållsplan togs fram, tillsyn av lägenheter genomfördes, hemsidan omarbetades, nyckelinventering genomfördes, tre nya tvättmaskiner, elinstallation i fastigheten sågs över, stuprör spolades och samtliga eldstäder provtrycktes.

2006: ComHems "3:e hål i väggen" installerades, grindarna renoverades, tre nya tvättmaskiner, Anticimex besiktigade fukten i källarna, Malmö VVS besiktigade och upprättade förslag på hur nya vattenstammar kan dras, vattenstammarna spolades.

1998-99: Omläggning av tak, rötskadat virke byttes ut, kallutrymmena kompletteringsfogades och gångbryggor monterades. Bastun fick en översyn.

PARKERING
Det finns inga garage- eller parkeringsplatser som hör till föreningen däremot kan boendeparkering sökas hos gatukontoret. Det kan även finnas möjlighet att hyra garageplatser av fastighetsförvaltarna i grannhusen. Det är gratis att parkera längs gatorna efter klockan 18.00 på vardagar och helger.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningens gemensamma utrymmen finns bl a tillgång till gemensam bastu i trappuppgången, tre tvättstugor och en grovtvättstuga.

Föreningen anordnar årligen aktiviteter såsom t ex trädgårdsdag, gårdsfest och luciafika.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.bfhakan.se

Alla bilder

Område

Läget i Slussen är ett av de områden i Malmö som genomgått stora positiva förändringar de senaste åren. Här bor man med cykelavstånd till City, Högskolan och Centralstationen. Ett kvarter bort ligger kanalen och Drottningtorget där nya restauranger och uteserveringar såsom t.ex. Boulebaren växlas bland vackra sekelskifteshus. Åt andra hållet ligger Värnhemstorget som är en av Malmös största knutpunkter med alla tänkbara bekvämligheter såsom dagligvaruhandel, busspendling till Lund och övriga Skåne samt nöjes- och shoppingcentret Plaza (f.d. Entré). Inom kort finns det även planer på att återuppta Östervärns tågstation vilket kommer ge utökade pendlingsmöjligheter via tåg till Centralen, Triangeln, Lund och Köpenhamn.

För mer info gällande Östervärns tågstation se:

- http://malmo.se/Stadsplanering--trafik/Stadsplanering--visioner/Framtidens-kollektivtrafik/Malmoringen.html

- http://www.svedab.se/wp-content/uploads/UtstallningSamrad131007.pdf

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 895 000 kr
Månadsavg. 2 275 kr
Ingår i avgift Värme, Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg på 178 kr i fast avgift +75 kr/boende tillkommer för vatten
Adress Slussgatan 12a
Kommun Malmö
Område Slussen/City
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 60 Kvm (Föreningens information)
Byggår 1901
Förening Järnvägsmännens BF Håkan u.p.a
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind båda förråden är väl tilltagna.
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Kabel-TV via ComHem. Analoga grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Bredband2,1000 Mbit.
Driftskostnad 2 160 kr/år varav:
El: 2 160 kr
Energiprestanda 134 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.