Lund - Råbylund

Agronomvägen 2

Visa på karta

Fantastisk utsikt - Förstaparkett vid Råbysjön - Nyproducerat

Vill du bo i en lägenhet med kanske en av Lunds bästa utsikter? I nybyggda brf Sjösidan finns nu möjligheten att flytta in i ett boende på förstaparkett vid Råbysjön. Härifrån har ni fantastisk utsikt över sjön och kan till och med se Domkyrkan och Lundatöserna. Ni tar smidigt hissen från markplan upp till tredje våningen. Ni har ett nytt, bekvämt och välplanerat boende på 91 kvm. Hallen har förvaringsutrymme bakom skjutdörrar och det finns två sovrum med inbyggda garderober. Det finns två badrum varav ett har bekvämligheten av egen tvättmaskin och torktumlare. Köket är av hög standard med vita luckor och bra förvaringsutrymme. Planlösningen är öppen mellan kök, matplats och vardagsrum och gör ytan mycket ljus och luftig. Här blir det en njutning att kunna beskåda utsikten från fönster i tre väderstreck och se årstidernas skiftningar. Balkongen har underbart söderläge och generös yta på 15 kvm. Ett boende att trivas i! Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 845 000 kr
Månadsavg. 4 489 kr
Rum 3
Boarea 91 Kvm
Våning 3 av 5
Hiss Ja
Balkong Balkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2018-2019
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
  • Söndag 8 december 11:00 - 11:45
    • Välkommen på öppen visning!
Visa alla

Hall

Smidigt från markplan tar ni hissen upp till tredje våningen. När ni kommer in i lägenhetens hall så finns det bra med utrymme att hänga av ytterplagg och ställa undan skorna i skjutdörrsgarderoben. Hallen leder er vidare till sovrum, badrum, kök och vardagsrum. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger det vacker trestavs ekparkett som är genomgående i resten av lägenheten.

Alla bilder

Sovrum 1

Trevligt sovrum med plats för säng och förvaringsmöbel. Det finns en inbyggd garderob med skjutdörrar vilket ger bra förvaringsutrymme och tar minimalt med plats i rummet. Väggarna är målade vita och på golvet finns det ekparkett.

Alla bilder

Sovrum 2

Här har ni lägenhetens största sovrum. Även i detta rum är garderoberna snyggt inbyggda och tar lite plats men ger mycket förvaringsutrymme. Plats finns till större säng och förvaringsmöbel. På golvet ligger det ekparkett och väggarna är vitmålade.

Alla bilder

Vardagsrum

Direkt när man kommer runt hörnan från hallen häpnas man av den otroliga utsikten. Ni har fantastik vy ut över Råbysjön och det öppna landskapet. Tack vare fönster i tre väderstreck så känns rummet mycket ljust och luftigt. Vardagsrummet har generös yta och kan möbleras med både soffgrupp och matplats. För den som är i behov av ett extra sovrum finns det möjlighet att dela av rummet för ytterligare ett sovrum. Lägg märke till de vackra fönsterbrädorna av sten.

Alla bilder

Kök

I halvöppen planlösning mot vardagsrummet har ni köket. Inredningen kommer från Vedum där luckorna är vita och har minimalistiska handtag, bänkskivan är av laminat med trämönster och på väggen ovanför finns det vitt kakel. Köket är utrustat med kyl, frys, integrerad diskmaskin, inbyggnadsmikro, spishäll, spis med ugn samt köksfläkt. Från köksfönstret kan ni skåda de höga spirorna på kyrktornen på Lunds Domkyrka.

Alla bilder

Balkong

Här har ni kommit till lägenhetens wow faktor! En 15 kvadratmeter stor balkong med panoramavy ut över Råbysjön. Den stora sjön på 2,5 hektar tillsammans med grönskan utgör utsikten från balkongen i härligt söderläge. Ni har gott om utrymme att möblera med större sittgrupp och blomsterkrukor. Här kan ni koppla av och beskåda naturens skiftningar efter årstiderna. Det är inte från många ställen ni kan se flera av Lunds landmärken samtidigt – ni kan se Lunna töserna, Domkyrkans torn och Arenatoppen med sitt sneda tak.

Alla bilder

Badrum/Tvättstuga

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet. Badrummet är mycket funktionellt med egen tvättmaskin och torktumlare, arbetsbänk och förvaringsskåp. Ovanför badkaret finns en torkställning som enkelt kan fällas ut och tar inte upp någon golvyta. Badrummet är utrustat med WC, kommod, spegelskåp och badkar.

Alla bilder

Badrum

Förutom att ni har en extra toalett så finns här även en extra dusch vilket blir praktiskt i vardagen. Även detta badrum är helkaklat i vitt och grått. Utrustningen består av WC, kommod, spegel samt dusch med vikbar glasdörr.

Alla bilder

Förening

Brf Sjösidan byggs och projekteras av JM och består av 92 lägenheter när allt är klart. Byggnationen påbörjades 2018 och är planerat att bli klart 2020. Brf Sjösidan kommer att bestå av fyra femvåningshus placerade vid norra delen av Råby sjöpark.

Mellan husen anläggs parkliknande och grön gårdsmark. Bilar kommer få plats att parkera i garaget och endast besökare och cyklister kommer att ha parkeringsplats ovan jord. I anslutning till bostäderna finns miljöhus där ni kan sortera returavfall.

I månadsavgiften inkluderas värme, kallvatten och allmän renhållning/skötsel i föreningen. Utöver tillkommer årsavgift för varmvatten och debiteras individuellt efter uppmätt förbrukning.

Lägenheterna har individuell mätning och debitering av varmvatten. Schablonberäknad kostnad är 1869 kr/år (156 kr/mån).

Årsavgift för Telia triple-play (bredband, kabel-TV, telefoni - fast del) tillkommer också med 2640 kr/år (220 kr/mån).

Föreningen tillhandahåller 63 st garageplatser. Kostnad 700 kr/mån. Det finns 4 st p-platser ovan mark. Kostnad 300 kr/mån. Separat kö tillämpas.

Alla bilder

Område

I Södra Råbylund bor ni i ett expansivt område med en blandning av villor, radhus och lägenheter. Ni bor i ett område med mycket grönska och inbjudande utemiljöer för både barn och vuxna. Råbysjön är kommunens största dagvattenmagasin på ca 2,5 hektar. I området kan ni promenera, träna på utegym, spela utomhusspel, sitta vid sjön eller bara njuta av naturen. Det kommer även finnas ett café i närheten av sjön. I Södra Råbylund finns det förskola och grundskola och finns även planer på att utöka detta. Tillsammans med huvudgatan så bildar de nya gatorna en rutnätsstruktur med gång- och cykelvägar och går längs med gatorna mot bostadskvarteren i riktning mot parken och Råbysjön. Utmed huvudgatan med ett centralt läge finns ett torg med busshållplats.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Planlösning - alternativ

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 845 000 kr
Månadsavg. 4 489 kr
Ingår i avgift Värme, Kallvatten, Allmän renhållning/skötsel i föreningen
Adress Agronomvägen 2
Kommun Lund
Område Råbylund
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 91 Kvm (Föreningens information)
Våning 3 av 5
Hiss Ja
Balkong Balkong
Byggår 2018-2019
Förening Brf Sjösidan
Pantsatt Nej
Förråd 1 st förråd i källaren
Byggnadssätt
Ventilation Frånluftsventilation med värmeåtervinning. Tilluft via uteluftventiler bakom radiatorer
Uppvärmning Fjärrvärme, vattenburet system med radiatorer
Fönster 3-glasfönster i trä med aluminiumbeklädd utsida
TV/Internet Telia triple-play (bredband, kabel-TV, telefoni - fast del), 220 kr/mån
Driftskostnad 9 672 kr/år varav:
El: 4 200 kr
Vatten/Avlopp: 1 872 kr
Försäkring: 3 600 kr
Kostnaden för el, varmvatten och försäkring är schabloniserade för ett hushåll med två personer.
Beräknat på 2 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Söndag 8 december 11:00 - 11:45
    • Välkommen på öppen visning!