Malmö - Östervärn - Värnhem

Värnhemsgatan 10

Visa på karta

Genomgående - 30-talscharm - Helrenoverad

Välplanerad och fint renoverad Östervärnstrea från 30-talet på tredje våningen. Den genuina känslan från fastighetens byggår har bevarats tack vare originalsnickerier, fiskbensparkett, färgsättning och generös takhöjd. I harmoni med originaldetaljerna har lägenheten helrenoverats med modernt och fullutrustat kök samt helkaklat badrum. Perfekt läge på lugn gata med Värnhemstorget på kort gångavstånd!

I korthet

Utgångspris 1 595 000 kr
Månadsavg. 3 915 kr
Rum 3
Boarea 62 Kvm
Våning 3 av 4
Balkong Piskbalkong i trapphuset
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1935
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Entréhall

Välkomnande hall med avhängnings- och förvaringsmöjligheter tack vare två inbyggda garderober. På golvet vilar en härlig ekparkett i originalutförande, vilken löper genom hela lägenheten och skapar en enhetlig känsla. 

Alla bilder

Vardagsrum

Rymligt och lättmöblerat vardagsrum som får massor av ljus tack vara de dubbla fönsterpartierna som samtidigt ger utsikt mot den trevliga innergården. Bevarade originaldetaljer såsom fönsterbänkar i sten, höga golvlister och ekparkett ger tillsammans med den tidstypiskt väl tilltagna takhöjden en härlig känsla.

Alla bilder

Kök

Centralt placerat i lägenheten hittar ni det smart planerade och fullutrustade köket, som liksom resten av lägenheten, renoverades 2010. Inbyggd kyl/frys, inbyggd diskmaskin, spishäll, varmluftsugn samt rostfri köksfläkt. Ovan bänskskivan finner ni ett snyggt blomstermönstrat stänskydd som ger köket extra liv. Utrymme till matplats för 2-4 personer på motsatta sidan av arbetsytan.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum med klinker i grått och vitt. Dusch med infällbara glasdörrar samt grön mosaik på väggen som livar upp. Vidare utrustat med handfat med kommod, wc och handukstork.

Alla bilder

Sovrum 1

Fösta sovrummet är beläget direkt innanför entrédörren med fönster mot den trivsamma innergården. Samma ekparkett och vita släta väggar som är genomgående i hela lägenheten. Perfekt som barn- gästrum eller kontor.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 är lite större till ytan och lämpar sig utmärkt som Master bedroom då det förutom dubbelsäng även rymmer fristående garderober. Tre höga fönster ger tillsammans med takhöjden ett fint ljusinsläpp och tack vare lägenhetens placering i huset fås också en trevlig utsikt i Zenithgatans förlängning. 

Alla bilder

Piskbalkong

I trapphuset finns de gamla piskbalkongerna vända mot innergården och dessa får de boende naturligtivs får nyttja fritt.

Alla bilder

Förening

Bostadsrättsföreningen Malmöjungfrun har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Malmöjungfrun bildades 2010 och består av 15 lägenheter samt 1 lokal. Byggnaden är uppförd 1935 och totalrenoverad 2010. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtesleavgift om 1163 kr samt en pantsättningsavgift om 465 kr/pant debiteras köparen vid övelåtesle.

AVGIFT
I dagsläget (juni -19) planeras inga avgiftshöjningar. I avgiften ingår bostadsrättstillägget.

TV & INTERNET
Föreningen är ansulten till kabel-tv via Canal Digital. Basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband 100 Mbit/s, fås via Telenor och kostnaden för detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 137 kr/mån på avgiften.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
2010 totalrenoverades fastigheten och följande gjordes: fasaden mot gatan putsades, vattenstamsbyte, relining av avloppsstammar, trapphuset renoverades, all el byttes och samtliga lägenheter upprustades (kök, badrum, målning, golv, etc).

2015 renoverades taket samt fasaden in mot gården och underrede på balkongerna.

2017 genomfördes obligatorisk ventelationskontroll och brandskyddskontroll samt stammarna spolades.

Härnäst planeras byte av värmeväxlare.

GEMENSAMT
Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 2 torkskåp. På föreningens innergård finns en uteplats med gemensamma utemöbler och grill för medlemmarna att nyttja. Här finns även cykelställ.

PARKERING
Det råder boendeparkering i området.

 

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning Värnhemsgatan 10

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 595 000 kr
Månadsavg. 3 915 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV. (Ett obligatoriskt tillägg om 137 kr tillkommer för bredband.)
Adress Värnhemsgatan 10
Kommun Malmö
Område Östervärn - Värnhem
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 62 Kvm (Föreningens information)
Våning 3 av 4
Balkong Piskbalkong i trapphuset
Byggår 1935
Förening Brf Malmöjungfrun
Pantsatt Ja
Förråd Förråd i källaren tillhör lägenheten
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglas
TV/Internet Föreningen är ansulten till kabel-tv via Canal digital. Basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband 100 Mbit/s, fås via Telenor och kostnaden för detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 137 kr/mån på avgiften.

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.