Malmö - Kulladal

Weibullsgatan 37

Visa på karta

Underbart litet hus på mysiga Kulladal

Fantastiskt tillfälle att förvärva ett nätt och mysigt boende anno 1925. Huset är beläget på en underbar hörntomt, lummig och prunkande så det förslår... Här är det lätt att hitta myshörnan de varma sommardagarna. Det är även lätt att trivas då det finns gott om trivselhöjande faktorer...

I korthet

Utgångspris 3 195 000 kr
Rum 4
Boarea 75 Kvm
Biarea 50 Kvm
Tomtarea 569 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1925
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Paul Eriksson

Direkt: 073-152 54 34
Mobil: 073-152 54 34

Ansvarig mäklare: Paul Eriksson
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till ett fantastiskt och gediget boende. Här är mysigt så det förslår, mysiga huset anno 1925 samt den prunkande trädgården med härliga ytor. Det är lätt att trivas i denna bostad.
På köpet får man ett stycke historia från dåtida Malmö. Detta hus var en del av de egnahems och förstadsbebyggelse som uppstått längs de gamla landsvägarna. I närheten låg Kulladals station som var i bruk 1886-1971 och tillhörde Malmö-Trelleborgs järnväg.

Alla bilder

Trädgård

Prunkande och lummigt med stora ytor. Här hittar var och en sin plats, perfekt både för solbad eller mys i skuggan, helt bedårande helt enkelt ...

Alla bilder

Vardagsrum

Härligt ljusinsläpp då man har fönster åt två väderstreck. Härligt rum som kan användas utefter egna familjens behov, låt fantasin flöda.

Alla bilder

Allrum

Likt rummet sidan om har man även här fönster åt två väderstreck, det gör rummet väldigt ljust och trevligt. Öppet och i fil mot vardagsrum.

Alla bilder

Sovrum

På ovanplan har man två sovrum, ett lite mindre och med ingång från det andra sovrummet. Från båda har man en härlig utsikt mot omgivande bebyggelse samt lummig grönska.

Alla bilder

Kök

Litet mysigt kök som ändå erbjuder plats för förvaring och arbetsytor.

Alla bilder

Badrum

På ovanplan har man badrum med badkar samt handfat och wc.

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall som på ett trevligt vis sedan öppnar upp mot övriga bostaden.

Alla bilder

Område

Här bor man i ett centralt och populärt område med endast några minuters promenadavstånd till Nya Mobila där allt man behöver finns. Även Emporia och Hylliebadet tar man sig snabbt till på cykel. Malmö centrum nås också lätt med cykel eller med buss där man har smidigt avstånd till busshållplatsen. Pendlaren kommer ut på ringvägen efter 3-4 minuters bilfärd. Förskola, idrottsplats, kvarterskrog och minigolfbana i närområdet.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 3 195 000 kr
Adress Weibullsgatan 37
Kommun Malmö
Område Kulladal
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 75 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 50 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 569 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1925
Grundläggning Källare
Stomme Sten
Fasad Tegel
Tak Takpannor (ny papp 2009 enligt säljare)
Plåtarbete Lackerad plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme (växlare från 1981 enl säljare)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas (från 2009 enligt säljare)
Driftskostnad 30 700 kr/år varav:
Värme: 22 000 kr
El: 4 700 kr
Vatten/Avlopp: 2 800 kr
Renhållning: 1 200 kr
I driftskostnaden är ej kostnad för försäkring samt fastighetsavgift inräknad.
Energiprestanda 300 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 981 000 kr
Summa pantbrev 45 100 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.