Lund - Klostergården

Sunnanväg 6 N

Visa på karta

Totalrenoverat kök - Perfekt till familjen - Markplan

Tre rum och kök på 81 kvadratmeter i populära Klostergården. Lägenheten ligger på bekvämt markplan. Ni kommer in till en lägenhet med stor och möblerbar hall. Från hallen har ni tillgång till klädkammare och löser många förvaringsbekymmer. Under 2018 totalrenoverades köket och uppdaterades till ljusa och moderna materialval. Ni har två stora sovrum och ett vardagsrum med härligt naturligt ljus. I lägenheten har ni bekvämligheten av att ha både helkaklat badrum och gästtoalett. Klostergården är ett grönt och trivsamt område med busskommunikationer, mataffärer, skolor och förskolor. Ni har nära in till centrum, Stadsparken, Källbybadet och Arenan. I området finns även Höje å där ni kan gå på härliga promenadstigar och är en av Lund naturupplevelser. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 495 000 kr
Månadsavg. 5 102 kr
Rum 3
Boarea 81 Kvm
Våning 1
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1967
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Hall

Stor hall som sammankopplar alla rum i lägenheten. Hallen är möblerbar och finns även plats att hänga av ytterplagg och ställa undan skor. Ni når en praktisk klädkammare från hallen. Väggarna är tapetserade ljusa och på golvet ligget det parkett.

Alla bilder

Kök

Under 2018 totalrenoverades köket med ljusa och moderna materialval. Köksinredningen kommer från IKEA och luckor och lådfronter har vita spegelluckor. Ni har bra arbetsytor och skåpsförvaring. Bänkskivan är av mörkgrå laminat och matchas med vitt kakel ovanför arbetsbänken. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, kyl och frys. Samtliga vitvaror är från 2018. Intill fönstret har ni trevlig matplats till ca 6 personer. I köket har man målat väggarna i en ljus, äggskalsvit nyans och på golvet ligger det parkett.

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrummet har ljusblå väggar som är tapetserade och på golvet har man lagt in parkett. I rummet har ni bra utrymme till både dubbelsäng och förvaringsmöbel.

Alla bilder

Sovrum 2

Här har ni lägenhetens största sovrum. Gott om plats finns till både större säng och garderob. Väggarna är tapetserade ljusa och på golvet ligget det parkett.

Alla bilder

Vardagsrum

Stort och ljust vardagsrum där hela familjen kan samlas. Ni har stora fönsterpartier som släpper in härligt, naturligt ljusflöde. Ni får enkelt plats till soffgrupp och TV möbel. I vardagsrummet är väggarna tapetserat med en ljus, mönstrad tapet och på golvet ligger det parkett.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum i moderna färgval i form av vitt kakel på väggarna och svart klinker på golvet. Utrustningen består av WC, kommod, spegelskåp samt badkar med dusch.

Alla bilder

Toalett

Att ha en extra gästtoalett gör boendet praktiskt. Toaletten är helkaklad - vitt kakel på väggarna, mörkbrunt klinker på golvet samt en mörkbrun klinkerpelare på väggen i bredd med WC. Här är det utrustat med WC, handfat och spegelskåp.

Alla bilder

Förening

Brf Solglittrets byggnader uppfördes 1967. Föreningen har 225 lägenheter varav 41 lägenheter är hyresrätter. Föreningen har tre lokaler med hyresrätt.

Föreningen har både teknisk- och ekonomisk förvaltning genom HSB.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Budgeten för 2019 visade inget behov av att höja månadsavgiften och styrelsen beslutade att lämna dessa oförändrade.

I månadsavgiften ingår det kabel-TV via ComHem. Bredband via ComHem finns i fastigheten och tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.

Det finns parkeringsplatser till uthyrning längs Sunnanvägen och Blidvädersvägen. Garageplatser finns att hyra i parkeringshus på Blidvädersvägen.

Parkering utomhus kostar 295kr/mån och för plats i parkeringshuset 395kr/mån. Som boende i föreningen betalar du istället 236kr/mån för parkering utomhus och 316kr/mån för plats i parkeringshuset.

Föreningen har en lokal att hyra. Den ligger i källaren i låghusen under 6 O. Hyran är 400kr/dag för boende i föreningen.

Det finns fyra tvättstugor i fastigheten, alla belägna i källarplanet 6A, 6D, 6K och 6L. Ett elektroniskt bokningssystem finns i anslutning till tvättstugorna.

Det finns möjlighet att parkera cyklar inomhus i föreningens olika cykelkällare. Det finns även flera barnvagnsrum runt om i fastigheten.

Relining av avloppsstammar har utförts i hus A och C samt relining av botenstammar i hus A, B och C.

Läs gärna mer på föreningens informativa hemsida: solglittret.se eller i den senaste årsredovisningen.

Alla bilder

Klostergården

Klostergården är en stadsdel i södra Lund. Området började bebyggas under början av 60-talet och har sedan dess utökats. Flera av gatorna har fått sina namn efter olika väderstreck och väderfenomen där bland annat Sunnanväg och Blidvädersvägen är två av gatorna många känner igen. Klostergården är ett grönt och trivsamt område där det både är nära till naturen och Lunds centrum.

Ut mot Höje å har ni en av Lunds främsta naturupplevelser med slingrande stigar, böljande betesmarker och fågelrika dammar. Lunds Arena, Källbybadet samt Klostergårdens IP finns i området för olika aktiviteter.

Skolor, förskolor och mötesplats

I området finns det bland annat Klostergårdsskolan (åk F-6), Internationella engelska skolan (åk 4–9), Lingua Montessoriskola (åk F-6) och Lunds Montessorigrundskola (åk F-9).

Här finns bland annat Källbyängars förskola, Montessoriförskolan Mammolina och Montessoriförskolan Lekloftet.

Mötesplats Klostergården är ett ställde där det finns både fritidsgård och biliotek. Det finns även en träffpunkt för seniorer.

Fritidsgården riktar sig för barn i åk 6 och till unga vuxna. Verksamheten ska främja ungas hälsa, drivkrafter och intressen samt skapa en arena för informellt lärande.

Kommunikationer

Till Klostergården går stadsbuss 1 och 6 med täta avgångar. I området finns det annars bra gång- och cykelvägar. Det tar ca 10 minuter att cykla till Lunds centrum.

I dagsläget har Lunds kommun tre tågstationer – Lund C, Stångby och Gunnesbo. En ny tågstation är planerad att byggas vid Klostergården och där ambitionen är att tågstation för Pågatåg ska vara klar år 2022.

Närservice

I Klostergården finns det välsorterade matbutiker och även smålivs i lägenhetsområdena. Här finns restauranger, apotek och flera lokala verksamheter. Närmsta vårdcentral ligger i S:t Lars området.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 495 000 kr
Månadsavg. 5 102 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
Adress Sunnanväg 6 N
Kommun Lund
Område Klostergården
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 81 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Balkong Nej
Byggår 1967
Förening HSB Brf Solglittret
Pantsatt Ja
Förråd I källare
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Com Hem
Energiprestanda 126 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.