Malmö - Segevång

Kronetorpsgatan 54A

Visa på karta

Inglasad balkong på 14 m² - Hörnlägenhet - Renoverad

Välplanerad lägenhet i mycket bra skick med helkaklat badrum, fräscht fullutrustat kök, välkomnande hall med garderober, rymligt sovrum samt vardagsrum med fönster i dubbla väderstreck. Dessutom en unikt stor och inglasad balkong om hela 14 m² i sydvästläge vilket ger ett extrarum hela sommarhalvåret. Välkomna till lugna och gröna Segevång!

I korthet

Utgångspris 895 000 kr
Månadsavg. 3 684 kr
Rum 2
Boarea 58 Kvm
Våning 1 av 4
Hiss Nej
Balkong Inglasad balkong om hela 14 m² i ypperligt sydvästläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1960
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 970 000 kr – Visa budhistorik

Balkong

Balkongen i ypperligt sydvästläge är riktigt stor då den mäter hela 14 m² och nås från både vardagsrum och sovrum, vilket endast ett fåtal lägenheter i området kan erbjuda. Balkongen är uppdelat i två delar vilket gör att ni kan dela upp med matplats i ena delen och kanske en loungesoffa eller liknande i den andra. Trall på golvet ger komfort även de lite kallare kvällarna.

Alla bilder

Entréhall

Via lägenhetens säkerhetsdörr, som ger både säkerhet och sänkt ljudnivå från trapphuset, nås entréhallen som har ett praktiskt och stryktåligt klinkergolv i mörkgrå nyans direkt innanför dörren som sedan övergår parkettgolv, vilket löpare vidare in i sovrum och vardagsrum. De gamla garderoberna har ersatts med skjutdörrar och intill denna en separat garderob, antingen som städskåp eller för tränings- och arbetskläder. I taket finns infällda spotlights och väggarna är nymålade i vitt, vilket tillsammans ger en ljus och välkomnande hall.

Alla bilder

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med fönster i två väderstreck vilket ger extra ljus. Här ryms med lätthet en stor soffgrupp och extra matplats, eller som idag en arbetshörna. Samma parkettgolv som i den angränsande hallen vilket ger en harmonisk övergång. Spotlights finner man monterade i taket längs med väggarna, en smart konstruktion som inte tar bort rummets rymd genom att sänka taket.  Via glasdörr nås balkongen som stora delar av året verkligen blir ett extra rum till lägenheten.

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet är stort och ljust och skulle om man så önskar enkelt kunna rymma både garderober och kanske en fåtölj för lite kvällsläsning innan läggdags. Här liksom i resten av lägenheten är väggarna släta och ljusa och golvet är samma parkett som i hall och vardagsrum vilket ger ett enhetligt intryck. Den stora balkongen når ni också från sovrummet via glasdörr.

Alla bilder

Kök

Köksinredning i helvitt vilket ger en trivsam kontrast till den grå bänkskivan och det nyuppsatta kaklet och nylagda golvet som båda också går i liknande nyanser. En kombination av stora draglådor, vanliga skåp och högskåp erbjuder flexibel och generös förvaring. Även maskinparken är komplett och modern, här finner vi häll, ugn och mikrovågsugn i praktisk arbetshöjd, spisfläkt (2019), diskmaskin dold bakom dekorfront samt helt ny kyl/frys från 2019. Innanför fönstret ryms en matplats för 4 personer. Praktiskt och fullutrustat kök i ett attraktivt paket.

Alla bilder

Badrum

Renoverat och helkaklat badrum som har en rogivande ljusbrun nyans på klinkergolvet och som dekorparti på väggen, vilket bryter av mot det i övrigt vita kaklet. Här finns nyinsatt spegelskåp med belysning, extra förvaring ovan wc:n och väggmonterat linneskåp samt infällda spotlights i taket, allt för att göra rummet komplett och användbart. Infällbara frostade duschdörrar håller vattnet på plats när man duschar.

Alla bilder

Övrigt

Hall och kök är nymålat 2019 och i köket har kakel, golv, blandare, spisfläkt och kyl/frys även bytts ut 2019. I badrummet hittar ni dessutom ett splitter nytt badrumsskåp med infälld belysning. Elskåp med automatsäkringar installerat 2011. 

Rymligt förråd om ca 7,5 m², som är praktiskt beläget på samma våningsplan.

Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten vilket minimerar ljudet från trapphuset.

Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg är inkluderat i månadsavgiften.

Alla bilder

Förening

HSB:s Bostadsrättsförening Kronotorp i Malmö har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

HSB:s Bostadsrättsförening Kronotorp i Malmö är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 199 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 2 hyresrättslokaler. Föreningen köpte huset 1962 (tomträtt). Nuvarande tomträttsavtal löper ut 2024

Avgift: Senast avgiften höjdes var 2019-01-01 då den höjdes med 5% från 1 januari 2019. Beslut om ny höjning tas i augusti men det kommer troligtvis att bli en höjning med ca 5% 2020-01-01. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Tv/Bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband 100/10 Mbit/s via Bredband2, vilket ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen har 96 parkeringsplatser för uthyrning. En plats kostar 150kr/månad.

Gemensamt: Tvättstugan är belägen i källaren på Kronetorpsgatan 56 och är utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp. I föreningen finns även en festlokal som rymmer ca 40 personer som kan hyras (200kr/dygn). En depositionsavgift tas ut om ca 300 kr/tillfälle. Föreningen har 96 st parkeringsplatser till uthyrning, kösystem tillämpas. Föreningen har cykelrum i källaren och cykelgarage belägna på gården som kan hyras till en kostnad om ca 25 kr/månad, kösystem tillämpas. I föreningen finns en stor och lummig förgård mellan husen. Här finns lekplats, utemöbler och grill för föreningens medlemmar att nyttja. Det finns även cykelställ utanför husen.

Renoveringar: 1990 byttes fönstren. 1999 utfördes en ombyggnad av balkonger som byggdes ut och glasades in. 2001 renoverades hissarna. 2005 installerades ett nytt torkskåp i tvättstugan. 2007 byttes låssystem. 2010 byggdes två nya värmecentraler upp och det installerades nya element i samtliga lägenheter. 2015 utfördes relining av en del av avloppsstammarna i höghuset. 2015-2016 renoverades ytterfasaden och taken lades om. Det utfördes även plåtarbete och tilläggsisolering av vindar med mineralull, ombyggnad av samtliga ventilationstrummor och omläggning av taken på låghusen över entréerna. 2016 utfördes en stadgeenlig fastighetsbesiktning av styrelsen. 2016-2017 byggdes ett miljöhus, fasader renoverades, taken lades om och likaså plåttaken på hissrummen belägna på taken.

Framöver planerar föreningen tillsammans med grannföreningarna relining av stammarna. Samtal kring detta kommer att påbörjas i höst.

Alla bilder

Område

Segevång är ett av delområdena i stadsdelen Kirseberg. Det geografiska läget sträcker sig söder om Lundavägen mellan Inre Ringvägen, Bulltofta och Kirseberg.

Lugnt och vänligt område som är eftertraktad av både yngre och äldre målgrupper samt barnfamiljer. Segevång består mestadels av flerbostadshus i form av bostadsrätter samt ett antal hyresrätter som är byggda på 1960-talet. Det finns även relativt nybyggda hyreslägenheter som förvaltas av MKB.

Stadsdelen erbjuder förskolor. Beijers park, utomhusbadet Segevångsbadet och Malmö-Burlöv golfklubb ligger i området. I närområdet finns även Kirsebergs grundskola, vårdcentral och Bulltofta motionsanläggning. Fittnes24Seven finns placerat i området och erbjuder alla träningsentusiaster möjlighet till gymaktiviteter.

Området är beläget nära Inre ringvägen och ansluter därmed med bara några minuter bilfärd till E6 och andra viktiga motorvägar i södra Skåne. Det finns goda bussförbindelse samt cykelvägar till centrala Malmö. Här bor man dessutom inte långt ifrån Värnhemstorget med fenomenala bussförbindelser både för city- och regionaltrafik.

Mindre matbutiker, några pizzarestauranger och kiosker finns i området. Närhet till Värnhemstorget bidrar inte bara med goda kommunikationsmöjligheter utan erbjuder även ett stort utbud av närservice i form av bland annat stora matbutiker, caféer, restauranger med mera. Även Burlöv shoppingcenter ligger inom nära räckhåll till området.

På Segevång består bilparkeringen mestadels av förhyrda parkerings- och garageplatser. Det finns även ett antal parkeringsmöjligheter på gatan som är tidsbegränsade under dagtid.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning Kronetorpsgatan 54A

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 895 000 kr
Månadsavg. 3 684 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg.
Adress Kronetorpsgatan 54A
Kommun Malmö
Område Segevång
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 58 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 av 4
Hiss Nej
Balkong Inglasad balkong om hela 14 m² i ypperligt sydvästläge
Byggår 1960
Förening HSB:s Brf Kronotorp
Pantsatt Ja
Förråd Rymligt förråd om ca 7,5 m², praktiskt beläget på samma våningsplan
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglas
TV/Internet Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband 100/10 Mbit/s via Bredbandsbolaget.
Energiprestanda 138 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 970 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
970 000 kr Budgivare 3 2019-06-20 14:45
960 000 kr Budgivare 2 2019-06-17 16:40
950 000 kr Budgivare 1 2019-06-17 16:09
945 000 kr Budgivare 2 2019-06-17 13:30
935 000 kr Budgivare 1 2019-06-17 12:39
930 000 kr Budgivare 2 2019-06-17 12:34
920 000 kr Budgivare 1 2019-06-17 12:23
910 000 kr Budgivare 2 2019-06-17 12:17
895 000 kr Budgivare 1 2019-06-16 16:48