Malmö - Värnhem

Sallerupsvägen 8

Visa på karta

20-tals våning – Genomgående med balkong – Låg avgift

Välkommen till en klassisk 20-talslägenhet i en förening med god ekonomi. Föreningen bildades när huset byggdes 1926. Lägenheten har det mesta man kan önska sig såsom; rymliga rum med högt i tak och vackra stuckaturer som pryder taken. Två av rummen går i fil och mellan dessa rum finns massiva skjutdörrar. Man kan enkelt få fler sovrum genom att göra om ett större rum till två sovrum. Nyare helkaklat badrum och ett nyare kök som var byggt för en kock. Balkong vetter mot den lugna, gröna innergården. Lägenheten är s.k. rundgående men också genomgående med fönster i två väderstreck. Även hallen är rymlig vilket gör att hela lägenheten känns luftigare. Rymlig klädkammare/walk in closet. Detaljerna gör mästerverket, här finner vi fiskbensparkett, brädgolv, lampstuckatur, liststuckatur, höga fönster, spegeldörrar, höga fotlister och vackra snickeridetaljer. Till lägenheten finns två rymliga förråd.

I korthet

Utgångspris 2 595 000 kr
Månadsavg. 4 475 kr
Rum 3
Boarea 95 Kvm
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1926
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Vardagsrum

Det trivsamma vardagsrummet ligger i fil med rummet som idag används som matsal, vilket gör att de sociala ytorna känns rymliga. En annan egenskap som bidrar till den luftiga och rymliga känslan är lägenhetens generösa takhöjd. De imponerande fönsterna med dess djupa fönsterbänkar ger rummet rikligt med dagsljus. På golvet ligger ett gediget och vitlaserat fiskbensparkettgolv. Vit och hög golvsockel skapar en snygg övergång mellan golvet och väggarna. 

Alla bilder

Matrum/sovrum

Dubbeldörrarna öppnar upp från vardagsrummet in mot matrummet, eller våningens andra sovrum. Det är ett generöst tilltaget rum med parkettgolv och vita väggar. 

Alla bilder

Kök

Otroligt stilfullt kök från 2008/2009 med köksluckor i valnöt och en unik restaurangkänsla. Dubbla tvättställ, rostfri bänkskiva och öppna hyllplan bidrar ytterligare till denna känsla. Den rustika tegelväggen matchar vackert mot de vita väggarna och det vitlackerade brädgolvet. Det nedsänkta taket med spotligts skänker tillsammans med det spröjsade fönstret rummet ett härligt ljus.

Utrustat med: kombinerad kyl/frys, diskmaskin, spis med induktionshäll, varmluftsugn och kolfilterfläkt. 

En trevlig matplats ryms för 2-4 personer.  

Alla bilder

Sovrum

Ett trivsamt och luftigt sovrum in mot föreningens innergård. Gott om plats för både dubbelsängen och förvaring. Här sover man i lugn och ro utan att störas av stadens brus. 

Alla bilder

Balkong

Härlig balkong in mot den lugna gården där man gärna njuter av förmiddagssolen. 

Alla bilder

Badrum

Modernt och stilrent badrum från 2008 med spa-känsla! Väggarna är klädda med stora creméfärgade kakelplattor som vackert matchas mot den skifferkrå klinkern.

Utrustat med: duschhörna med vikbara väggar, vägghängd toalett, handdukstork, golvvärme, handfat och skåp för förvaring. Taket är nedsänkt och spotlightsen ger rummet ett behagligt ljus.   

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens charm och rymd. Fiskbensparkett och vita väggar. Några steg in når man våningens lyxiga klädkammare/ . 

Alla bilder

Klädkammare

Lägenheten har en mycket rymlig klädkammare som löser förvaringen.

Alla bilder

Detalj

Lägenheten har många vackra detaljer såsom massiva ekparkettgolv lagda i ett ”fiskbensmönster”, höga fönster, stuckatur, spegeldörrar, höga fotlister, brädgolv och fönster med spröjs.  

Alla bilder

Förening

Bostadsföreningen Heimdal upa har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Bostadsföreningen Heimdal bildades år 1926 då även byggnaden uppfördes och är belägen nära värnhem. Föreningen består av 8 bostadsrätter och är en äkta bostadsförening. Bredablick förvaltning sköter den eknomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift på 1 163 kronor och pantsättningsavgift på 465 kronor betalas av köparen.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var 2019-01-01 då den höjdes med 2%. Föreningen planerar en årlig höjning av avgiften om cirka 2-3 %. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

TV& INTERNET
Kabel-tv finns via Canal Digital och fiber via Bahnhof. Elavtal och fjärrvärme via E.on.

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
1991 lades taket om.
1994 byggdes nya balkonger.
2001 utfördes målning av trapphus och utsidan av lägenhetsdörrar.
2003-2004 genomfördes el-stambyte.
2005 målades fönstren.
2006 renoverades gårdsporten.
2007 skedde indragning av varmvattenstammar (innan hade varje lgh sin egen individuella varmvattenberedare) och relining av avloppsstammar.
2008 och 2010 renoverades tvättstugan.
2010 renoverades gårdsporten.
2012 utfördes dränering av gårdssidan.
2014 utfördes dränering av gatusidan.
2015 utfördes omfogning av tegelvägg på gårdssidan samt fönstren målades. Putsen på fasaden mot gatan lagades och målades, samtidigt målades fönstren om.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades av Bredablick 2013.

GEMENSAMT
Föreningen har en gemensam tvättstuga som består av 2 tvättmaskiner,1 torktumlare, 2 torkrum och 1 torkskåp. Denna är belägen på vinden. Ett hobbyrum i källaren finns även som kan nyttjas fritt av medlemmarna. Sitt- och grillmöjligheter finns på föreningens gemensamma innergård. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning med obligatorisk närvaro.

Alla bilder

Område

Här bor man med närhet til Livsmedelsbutiker, apotek, systembolag, vårdcentral, gym, och all service men kan ösnka.

Med god tajming kan man ta bussen till Triangeln för att sen hoppa på tåget till Kastrup och inom loppet av 20-25 minuter vara framme på flygplatsen! Gustav Adolfs torg och Hansa Compagniet nås enkelt till fots. Precis som restaurangerna och pubarna längs Bergsgatan, bort mot Möllevångstorget.

Ett grymt praktiskt och bra läge för den som vill bo centralt i stan, men samtidigt vill ha enkla vägar till olika stadsdelar, eller varför inte också för att kunna ta sig ut ur Malmö - oavsett i vilken riktning.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

saleru

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 595 000 kr
Månadsavg. 4 475 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV. Obligatoriskt tillägg om 372 kr/mån för bredband.
Adress Sallerupsvägen 8
Kommun Malmö
Område Värnhem
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 95 Kvm (Föreningens information)
Balkong Ja
Byggår 1926
Förening Bf Heimdal u p a
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning