Malmö - Rosengård

Von Lingens väg 7

Visa på karta

Låghuset - Stor inglasad balkong - 3 rok

I låghuset på nummer sju finns nu denna trea till försäljning. Lägenheten är i äldre skick men har fina ytor att kunna skapa till sitt drömboende. Ni kommer in till en stor hall med bra förvaringsmöjligheter och leds vidare till två sovrum, vardagsrum, badrum, gästtoalett och kök. I söderläge finns en stor balkong som dessutom är inglasad. Föreningens område är grönt och lummigt. I området finns det skola, mataffär, vårdcentral, Cronhielmsparken och restauranger. För den som pendlar är det nära motorvägspåfarter och lokal busslinje. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 625 000 kr
Månadsavg. 5 348 kr
Rum 3
Boarea 83.5 Kvm
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Balkong i söder
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1968
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 610 000 kr – Visa budhistorik

Hall

Hallen är L-formad och knyter samman alla rum i lägenheten. Ni leds till två sovrum, vardagsrum, badrum, toalett och kök. I hallen finns det flera garderober till förvaring. Väggarna är vita och på golvet ligger det plastmatta.

Alla bilder

Sovrum 1

Rymligt sovrum med bra utrymme att möblera med både säng och förvaringsmöbler. Väggarna är tapetserade ljusa och på golvet ligger det parkett. Härifrån har ni utsikt över föreningens innergård.

Alla bilder

Vardagsrum

Stort och rymligt vardagsrum med ljust tapetserade väggar och parkett på golvet. Gott om yta finns till större soffgrupp. Genom fönstret har ni utsikt över den grönskande innergården.

Alla bilder

Badrum

Badrummets väggar är kaklade vita och ett par plattor är blå. På golvet ligger det våtrumsmatta. Badrummet är utrustat med dusch, handfat, spegelskåp och WC.

Alla bilder

Toalett

Toalett utrustad med WC, handfat och spegelskåp. Väggarna är tapetserade bruna och på golvet ligger det blå plastmatta.

Alla bilder

Kök

Äldre kök med ljus skåpsinredning. Här finns bra förvaringsutrymme och arbetsyta. Bänkskivan är av rostfritt stål och laminat. Väggen ovanför bänkskivan har man kaklat vit med vissa mönster. Köket är utrustad med kyl, frys samt spis med ugn. I köket har ni plats till matbord.

Alla bilder

Balkong

Till balkongen kommer ni ut genom köket eller det ena sovrummet. Balkongen är inglasad och belägen i söder. Härifrån har ni utsikt över grönskan utanför.

Alla bilder

Sovrum 2

Rummets ursprungliga ändamål har varit sovrum, men ägaren har använt det till matsal. Väggarna är tapetserade ljusa och på golvet ligger det parkett. Härifrån har ni utgång till balkongen.

Alla bilder

Förening

Föreningen

Föreningens fastigheter byggdes 1968. I fastigheten finns 14 bostadshus med tillsammans 42 trapphus med adresserna Sjöblads väg 1-43 och Von Lingensväg 1-43 och totalt 738 bostäder. Föreningen har 2 bostadsrättslokaler.

Antalet bostadsrätter i föreningen är 738 lägenheter.

Lägenheterna är uppdelade på: 

246 st 2 rok 

456 st 3 rok

36 st 4 rok

Föreningen förvaltas av Bredablick.

Ekonomi

Föreningen höjde månadsavgiften med 10 % från 1 april 2018. I dagsläget finns det inga planerade avgiftshöjningar kommande tre åren.

TV och Internet

Kabel-TV från ComHem, basutbudet ingår i avgiften.

Bredband via Bahnhof ingår i avgiften.

Garage och parkering

Föreningen har 305 garageplatser (360kr/mån) och 388 utomhusplatser (200kr/mån). Separat kö tillämpas.

Cyklar och mopeder

Cyklar och mopeder skall placeras i cykelställ inomhus eller utomhus, det finns inhägnade boxar att hyra i låghusen och det finns även cykel/mopedplatser i cykelhusen. Kostnad för cykel 20kr/mån och moped 40kr/mån.

Föreningslokal

Det finns en föreningslokal som kan hyras av medlemmarna i föreningen. Denna finns i källaren på Sjöblads väg 25. Kostnad för hyra av föreningslokal är 200kr/per tillfälle.

Tvättstuga

Tvättstuga finns i källaren. Föreningen har bokningssystem som gör det möjligt att bland annat boka tvättid online.

Planerade renoveringar

Installation av gemensam el samt utveckling och modernisering av föreningens utemiljö.

Ovanstående uppgifter är inhämtade från föreningen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera ovanstående uppgifter med föreningen.

Se mer information i föreningens årsredovisning och på deras hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/ida/

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 625 000 kr
Månadsavg. 5 348 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Adress Von Lingens väg 7
Kommun Malmö
Område Rosengård
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 83.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Balkong i söder
Byggår 1968
Förening HSB Brf Ida i Malmö
Pantsatt Nej
Förråd Förråd i källare
Byggnadssätt
TV/Internet TV - ComHem / Internet - Bahnhof
Energiprestanda 117 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 610 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
610 000 kr Budgivare 2 2019-06-07 16:06