Malmö - Kulladal

Kulladalsgatan 10B

Visa på karta

Gårdsläge - Västerbalkong - Nyrenoverad

Äntligen en 1:a till salu! Endast 17 av 692 lägenheter är 1 r o k i föreningen. Härligt och lugnt gårdsläge med stor balkong i västerläge. Bostaden ligger en rejäl halvtrappa upp och är helt utan insyn. Både kök och badrum är helrenoverat. Ypperlig busslinje 7 som går rakt in mot Malmö centrum, endast ett par minuter från bostaden. Tillträde diskuteras.

I korthet

Utgångspris 795 000 kr
Månadsavg. 2 136 kr
Rum 1
Boarea 39.5 Kvm
Våning 1 trappa upp, helt utan insyn.
Hiss Ja
Balkong Ja, mot gård i västerläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1965
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Håkan Persfell

Direkt: 040-20 82 92
Mobil: 070-555 25 65

Ansvarig mäklare: Håkan Persfell
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 865 000 kr – Visa budhistorik

Målgrupp

Ni som söker en helrenoverad, fräsch bostad med stort kök och en härlig umgängesbalkong. Alla som uppskattar ett lugnt gårdsläge med grönskande utsikt. Köpare som vill bo i ett tryggt bostadskvarter utan genomfartstrafik. Spekulanter som förstår vikten av att köpa bostad i en ekonomiskt stark och stabil bostadsrättsförening med långsiktig underhållsplan.

Alla bilder

Månadskostnad

Om priset är 795.000 kr och vi utgår från att köparen har 15 % i egen insats och att räntan är 2 %, så betyder det en kostnad på 770 kr/månad efter ränteavdraget på 30% (exkl amortering).

Lägg därtill lägenhetens driftskostnad 233 kr och månadsavgiften på 2.136 kr så får ni fram er nettokostnad per månad till 3.139 kr. 

Alla bilder

Kök

Köket totalrenoverades under 2013 då både inredning och vitvaror byttes ut till något nytt. Storleken gör att köket upplevs som ett rum att umgås i med vänner och bekant, och i dagens nyproduktion av bostäder så ser man som regel att planlösningen mellan kök och vardagsrum integrerad. Ljust och fräscht med fin gårdsutsikt!

Alla bilder

Badrum

Helrenoverat och helkaklat badrum från 2013. Arbetet är fackmannamässigt utfört och kvalitetsdokument finns. Badrummet är utformat i klassisk stil med vita väggplattor och ett mörkare golv. Duschväggarna är vikbara och här finns i övrigt handfat i kommod, toalett och badrumsskåp med spegel. 

Alla bilder

Vardagsrum

Ett härligt rum med gott om plats där det bjuds på fågelkvitter under sommartid då balkongdörren är öppen. Ett harmoniskt lugn sprider sig lätt då man slipper bilar utanför fönstret och har mycket grönska framför sig. Det är också skönt att avstånden mellan husen är väl tilltagen och inte nån känsla av att vara beskådad av de boende på andra sidan av en trängre gata. Väggarna är vitmålade och parkettgolvet är i gott skick. 

Alla bilder

Balkong

Många mindre lägenheter saknar balkong, men här finns en stor fin gårdsbalkong att nyttja när andan faller på. Västerläget mot en vacker innergård gör användningen extra njutbar. Storleken på balkongen gör också att man faktiskt kan umgås här! Vill man grilla så tar man bara några steg ut på gården och där hittar man två fina grillplatser och vips kan man också vara många fler i umgänget på samma gång. 

Alla bilder

Sängplats

Sova bör man och i 1 r o k brottas en del med hur man bäst placerar sängen. För att vara en etta utan sovalkov blir det svårt att hitta en naturligare plats än här. Det upplevs som en egen hörna av rummet, nästan som ett sovrum i rummet, och det stör på inget sätt den övriga möbleringen i vardagsrummet. 

Alla bilder

Hall

Öppet och ljust tack vare vita väggar och det faktum att man öppnat upp i väggpartiet mot köket och därmed får in betydligt mer dagsljus i hallen, som normalt är ganska mörka. 

Alla bilder

Klädkammare

Den del av bostaden är guld värd. För alla!

Alla bilder

Trädgård

Massor med undersökningar visar på att vi människor påverkas i vårt välmående av hur vår omgivning ser ut och gestaltar sig. Få saker är så positivt bidragande som ljus, öppna ytor och massor av vacker grönska!

Alla bilder

Fastighet

När man köper bostadsrätt i Sverige kan man säga att man köper in sig i ett litet företag. Företag går olika bra och är olika ambitiösa i sin långsiktiga ekonomiska och underhållsmässiga plan. På dessa parametrar är Brf Per Albins Hem svårslaget. Man kan med väldigt hög sannolikhet beräkna den framtida utvecklingen och scenarion med oväntade och oförutsedda händelser är inte att vänta. 

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Föreningsinformation Brf Per Albins Hem

Brf Per Albins hem har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

HSB Brf Per Albins Hem består av 692 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, samt 14 lokaler, varav 12 upplåts med hyresrätt. Föreningen köpte fastigheten 1966 (äger marken). Föreningen äger även Kulladalstorget där det finns livsmedelsbutik, föreningslokal, fotostudio, frisersalong samt Brf Per Albins Hems fastighetskontor.

BoNea sköter den ekonomiska förvaltningen och en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande prisbasbelopp (1 163 kr år 2019) samt en pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp per pant (465kr år 2019), debiteras köparen. Föreningen är medlem i HSB så köparen måste bli medlem i HSB.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var 2019-01-01 då den höjdes med 2%. Enligt den senaste årsredovisningen ser prognosen för avgiftsändringar ut som följande, inget annat beslutat i dagsläget. 2020 - 2% och 2021 - 2%. Bostadsrättstillägget ingår i avgiften.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV via Comhem, grundutbudet ingår i avgiften. Bredband levereras via Comhem och Bredband 2. Kostnaden för gruppanslutningen betalas av föreningen och ingår i månadsavgiften. En anslutningsavgift på 200 kr tas ut av Bredband 2.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Omkring 1986 renoverades fasaderna.
1991 byttes fönster och glaspartierna på balkongerna.
1999-2000 renoverades taken.
2003 byggdes miljöhus.
2006 renoverades trappuppgångarna.
2007 tätades fönster i trevåningshusen.
2008 renoverades tvättstugorna.
2008-13 renoverades samtliga fönster.
2009 renoverades skyddsrummen enligt lagkrav.
2013 byttes elstammarna.
2013-15 elsanering i lägenheterna samt ombyggnad av värmesystemet.
2014 förnyades lekplatsen vid Kulladalsgatan 24 och 30.
2015-16 byttes fläktarna på vinden 8?våningshusen
2016 fixades utemiljön med nya bommar, grillar, papperskorgar, mm.
2017 installerades postboxar, belysningsarmaturer inne/ute, OVK samt förnyelse miljöhus.
2018 byttes till stålprofiler i höghusens vindsförråd, nya branddörrar samt målning av befintliga dörrar på vinden, byte av centraler i samtliga hus avseende fastighetselen och målning av miljöhusen.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2017-2036. Större planerade renoveringarna fram till 2025 är bl a ny belysning i källargångarna, renovering av hissarna, uppfräschning av garage, fasader/balkonger 8-våningshus samt diverse markunderhåll, underhåll av dag- respektive spillvattenledningar samt markunderhåll samt tvätt-utrustning

Under 2019 kommer föreningen att påbörja en genomgång samt utse projektledare för åtgärd av tappvattenledningar samt avlopp. Projektstart är inte bestämt i nuläget (mars 2019).

PARKERING
Föreningen har 226 parkeringsplatser och 399 garageplatser. Kösystem tillämpas.
Priser för parkerings- och garageplatser framgår av föreningens hemsida.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen anordnar en del fritidsaktiviteter för de boende som t ex boule, bridge, canasta, porslinsmålning, syklubb, gymnastikgrupper, chi gong, utflykter, vin- och matprovningar och teaterbesök. Det finns även tillgång till bastu, solarium, gym, motionsrum, studielokal, hobbyrum och stor fritidslokal. För att få tillgång till gymet kostar det 100 kr/mån/person + en startavgift på 200 kr. En övernattningslägenhet med 4 bäddar och 2 st föreningslokaler finns också som medlemmar kan hyra.

I källaren finns tvättstugor, vilka är utrustade med två tvättmaskiner var, en torktumlare, ett torkrum och mangel.

Mer information finns på föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/peralbinshem

Alla bilder

admin order 193 1559704950 1

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 795 000 kr
Månadsavg. 2 136 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband, tvättmedel/sköljmedel. Schablonskostnad för el tillkommer på månadsavin.
Adress Kulladalsgatan 10B
Kommun Malmö
Område Kulladal
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 1
Boarea 39.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 trappa upp, helt utan insyn.
Hiss Ja
Balkong Ja, mot gård i västerläge
Byggår 1965
Förening HSB:s Brf Per Albins Hem
Pantsatt Ja
Förråd Vinds- och källarförråd
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber (Com Hem är leverantör)
Driftskostnad 2 796 kr/år varav:
El: 912 kr
Försäkring: 1 884 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 133 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 865 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
865 000 kr Budgivare 2 2019-06-14 11:15
795 000 kr Budgivare 2 2019-06-14 10:08