Lund - Lund Öster

Utmarksvägen 85

Visa på karta

Nära Lunds tätort - Otroliga möjligheter - Charmigt sekelskifteshus

Med ett mycket bra läge strax utanför Östra Torn välkomnar vi er till denna charmiga gård. Gårdens boningshus är en vacker tegelvilla från början av 1900-talet med tre sovrum, vacker matsal, lantligt kök, flera sällskapsrum, badrum och stor vind. Den totala markarealen är 10 023 kvm. Här finns flera ekonomibyggnader som har stor potential till att kunna ha djur eller för att ge större utrymme till sin hobby eller verksamhet. Ni har byggnader med äldre stall, loge med fantastik takhöjd, garage, verkstad, maskinrum och förråd. Ni har nära till Lunds tätort, skolor, förskolor och matbutik. På Utmarksvägen går regionbussarna med täta avgångar. Gården har utrymme att kunna uppfylla flera drömmar, måste upplevas på plats. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 8 900 000 kr
Rum 7
Boarea 160 Kvm
Tomtarea 10023 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Gård
Byggår 1906
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Flygbild

Överblick över gården under våren. Här ser ni de härliga omgivningarna och även närheten till Östra Torn och Lunds tätort.

Alla bilder

Välkommen

Strax utanför Östra Torn svänger ni av Utmarksvägen och in på en grusväg mellan fälten som leder er till gården. Ni kommer till en gård med vackert boningshus från början av 1900-talet och ekonomibyggnader som omges av grönska.

Till gården har ni total markareal på 10 023 kvm.

Klicka på "Alla bilder" för att se fler bilder från gården. Där finner ni även säljarnas bild på den vackra rosenbusken från gårdsplanen.

Alla bilder

Huset

Boningshuset har anor från 1906 och har bland annat byggts om under 1940-talet. Huset är vackert rödteglat och har utsmyckningar ovanför fönstren. Ni har två ingångar; en huvudentré med gedigen trädörr och veranda samt en ingång vid gaveln i väster. Husets kvadratmeter är fördelade på 1 1/2 plan och källare. På entréplan finner ni kök, sällskapsytor, två sovrum och badrum. På ovanvåningen har ni sovrum, kontor och en stor vind med otroliga förvarinsmöjligheter. I källaren finns det tvättstuga och pannrum.

Under 2003 installerades det jordvärme till huset.

Avloppet är enskilt. Det finns trekammarbrunn och filterbädd.

Alla bilder

Entré

Till husets huvudentré kommer ni via den vita verandan på framsidan. Ni kommer in till en stor hall med praktisk klinker på golvet och ljusa tapeter på väggarna. En garderob och klädkammare löser många förvaringsbekymmer och ni har även bra yta till att hänga av ytterplagg på väggen.

Från hallen har ni tillgång till både badrum och toalett.

Badrummet är halvkaklat i vitt till hälften av väggen och är sedan tapetserat i blått. På golvet ligger det ett ljust, melerat klinker. Badrummet är utrustat med badkar, handfat och spegelskåp. Ett fönster i öster släpper in fint naturligt ljus.

Bredvid badrummet finner ni toalett utrustad med WC och handfat. Även här är väggarna halvkaklade i vitt och har en röd, mönstrad tapet på resterande del av väggarna. Golvet har melerat klinker.

Alla bilder

Kök

Lantligt kök där skåpsinredningen är vit och har detaljer i form av beslag i mässing och härligt grönt kakel med vita blommor. Ni har bra med både förvaring och arbetsytor. Bänkskivorna är av laminat och rostfritt stål. Köket är utrustat med kyl, diskmaskin, fläkt och spis med ugn. Väggarna är tapetserade i en beige kulör och matchas av bård med frukter. På golvet ligger det plastmatta med mönster av träplankor. Ni har trevlig matplats till ca 6-8 personer.

Alla bilder

Vardagsrum

Huset har flera sällskapsytor där vardagsrummet är ett av rummen. Plats finns att möblera med soffgrupp. Genom fönstret har ni utsikt över gårdsplanen. I vardagsrummet har man tapetserat väggarna med en mönstrad tapet och bård och på golvet ligger det plastmatta. Vidare från vardagsrummet kommer ni till ett av sovrummen samt allrum och matsal.

Alla bilder

Sovrum 1

Rofyllt sovrum placerat ut mot trädgården och används idag som ett extra TV-rum. Utrymme finns att möblera med säng och förvaringsmöbel. Ni har även en garderob och ett linneskåp med överskåp. Väggarna är tapetserade i blått och på golvet ligger det plastmatta.

Alla bilder

Matsal

I öppen planlösning finner ni matsal och ett allrum. Matsalen är kronan på verket med sin härliga yta till långbord där kristallkronan kan hänga ovanför. Väggarna har man tapetserat med en ljus, randig tapet med bård vilket bidrar till den ståtliga känslan i rummet. På golvet ligger det trämönstrad plastmatta.

Mellan matsalen och allrummet har ni ett stort valv som ger rummen en tydlig gräns. Allrummet har även ståtlig karaktär med sina mönstrade tapeter i kulörer av beige. På golvet ligger det plastmatta med mönster av ett mörkare träslag. Ni har två fönster ut mot gårdsplanen vilket ger rummet härligt genomgående ljusinsläpp. Gott om plats finns till soffa och fåtöljer.

Alla bilder

Sovrum 2

Här har ni husets master bedroom. Ni har mycket generös yta till både dubbelsäng, garderob och förvaringsmöbler. Fönster ut mot trädgården i två väderstreck gör rummet mycket ljus och bidrar till känslan av rymd. Väggarna är tapetserade ljusa och på golvet ligger det tarkett med ekmönster. I taket finner ni en dekorativ takrosett.

Alla bilder

Hall

Med ingång från husets gavel i väster kommer ni till den andra ingången. Hallen har nyttjats flitigt då ni har köket direkt till vänster och rakt fram har ni bra utrymme att hänga av ytterplagg, garderob och tillgång till badrum. Bra utrymmen att kunna nyttja vid arbetet på gården. Hallens väggar är klädda med tapet i blommigt mönster och på golvet ligger det praktisk plastmatta. Badrummet är helkaklat i gröna toner och har dekorativa vita blommor. Till vänster finns en dusch och badrummet har även WC, handfat och spegelskåp. Från hallen har ni trappan upp till ovanvåningen.

Alla bilder

Ovanvåning

Upp för trappan till ovanvåningen kommer ni till det första rummet som idag används som kontor. Det finns bra utrymme till att ställa skrivbord och förvaringsmöbler. Här är väggarna vita och på golvet finns plastmatta. Vidare på ovanvåningen finner ni ett sovrum och vinden.

Alla bilder

Sovrum 3

Här har ni husets tredje sovrum med bra utrymme till större säng och förvaringsmöbler. Väggarna är vita och på golvet ligger det ljus plastmatta.

Alla bilder

Vind & källare

När man kommer ut på vinden häpnas man av vilket otroligt utrymme det finns att nyttja. Ni har stora ytor till förvaring om man önskar det. Vinden har sin charm med träbjälkarna och de vita, putsade väggarna. Två fönstren gör att ni får in bra ljusinsläpp på vinden.

Ned för trappan i hallen kommer ni till källaren. Den går under köket och resten av utrymmet under huset utgör krypgrunden. Första delen av källaren utgör tvättstuga utrustad med tvättmaskin. Här finner ni även frysen. Rummet bredvid används som pannrum och till förvaring. Där finner ni pannan till jordvärmen och varmvattenberedare.

Källarens väggar är putsade och vitmålade samt golvet är ett grått betonggolv.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården är härligt uppvuxen med omgivande häckar och stolta träd. Det finns stora gräsytor och flertalet blomstrande rabatter med vackra kulörer. Här finns även en liten damm med näckrosor i. Vid ingången i väster har ni trevlig uteplats när till hands till köket.

Alla bilder

Gård

Gården har otrolig potential för den som behöver stora ytor eller kanske drömmer om en omgivning med djur.

På gårdsplanen ligger det ljusgrå stenkross och ni har plats att parkera flertalet bilar.

Ni har flertalet ekonomibyggnader att nyttja. Den största byggnaden med stall och loge byggdes 1906.

Längst till höger bakom den röda porten finner ni garage med plats till en bil. Bakom garaget med ingång från gaveln har ni förvaringsutrymme.

Bakom den stora gröna porten kommer ni in till logen och vidare finner ni det gamla stallet.

Längst till vänster har ni ett utrymme som idag används till förråd. Detta har en gång i tiden varit drängkammare och tidigare förvaring till hästvagnen.

Går ni sedan vidare runt hörnet så har ni nästa byggnad med en verkstad och ett maskinrum. Utanför står ett växthus där det bland annat klättrar en vinranka på insidan och utanför växer ett plommonträd.

På baksidan av gården har man byggt ett hönshus och där finns även ett grönsaksland. I grönsakslandet växer där idag bland annat sparris, jordgubbar och rabarber. I området finns det vackra syrener, fläderträd och björnbär.

Den östra delen av gården, ut mot fälten, har äldre träskjul.

Alla bilder

Stall

Måtten på stallet är ca 10 x 22 meter. Stallet har i olika omgångar anpassats efter olika typer av djur. Här har en gång i tiden varit ko och grisstall men även stall till hästar och därefter till tjurar. Innertaket i stallet har blivit utbytt.

Alla bilder

Loge

Logen är ca 26 x 11 meter och har en häpnadsväckande takhöjd. Utrymmet kan användas till mycket. Tidigare var logens ändamål till att förvara djurens foder. Kanske drömmer du istället om att samla släkt och vänner på bröllopsfesten eller ge större plats till hobbyn?

Alla bilder

Område

Gården har ett mycket bra läge där ni får en blandning av att bo på landet men samtidigt har det nära in till staden.

Ut med Utmarksvägen kör regionsbuss 166 med täta avgångar. Med en kort promendad kan i även ta stadsbuss 1 från Flygelskolan i Östra Torn.

På andra sidan vägen ligger Östra Torn när ni finner både skolor och förskolor. Där finns även mindre matbutik, annars har ni större och välsorterat matbutik en kort bilfärd till Norra fäladen.

På bilden ser ni gårdens tomtgräns, avvikelser kan förekomma.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning - entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning - ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning - Källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 8 900 000 kr
Adress Utmarksvägen 85
Kommun Lund
Område Lund Öster
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Gård
Rum 7
Boarea 160 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 10023 Kvm (Fastighetsregistret)
Säljaren har uppmätt husets area till 160 kvm. Vindsutrymmet är ej uppmätt. Husets boarea är 146 kvm enligt fastighetsregistret.
Byggår 1906
Pantsatt Nej
Byggnadssätt
Grundläggning Torpargrund. Källare under köket
Stomme Tegel
Fasad Tegel
Tak Eternit
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Jordvärme (2003)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp.
Fönster 2-glas
TV/Internet TV via parabol/antenn
Driftskostnad 44 339 kr/år varav:
El: 37 262 kr
Vatten/Avlopp: 3 352 kr
Renhållning: 2 299 kr
Övrigt: 1 426 kr
Driftkostnaden är kostnad för el (hushållsel och uppvärmning), vatten, renhållning och under övrigt: tömning av trekammarbrunn. Driftkostnaden anpassas individuellt efter val av leverantör och efter förbrukning. Fastighetsskatt för 2019: 8 049 kr.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 125 kWh/kvm/år
Taxeringskod 120
Taxeringsvärde 2 165 000 kr
Summa pantbrev 500 000 kr
Servitut/GA Avtalsservitut kraftledning
Officialservitut väg, vattenledning
Officialservitut brunn, avloppsledning

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.