Malmö - Husie - Virentofta

Skatbogatan 1

Visa på karta

Friköpt hörntomt - Källare med fina extraytor - 4 sovrum

Här bor man bekvämt och kostnadseffektivt i ett lättskött, charmigt och välplanerat 1-plans kedjehus med inrett källarplan. Friköpt tomt med bra läge nära lekplatser, parker och skola. Perfekt för barnfamiljer och med fina utrymmen, 105 kvm boyta, dessutom 75 kvm i det inredda källarplanet. Ljust vardagsrum i vinkel, härligt inglasat uterum, 4 sovrum, kök, badrum och gästtoalett på entréplanet samt bland annat stor gillestuga, hobbyrum och tvättstuga i källarplanet. Skyddad, lättskött och mysig trädgård på baksidan. Garage och förråd. Taket är bytt för ca 5 år sedan. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 195 000 kr
Rum 6
Boarea 105 Kvm
Biarea 75 Kvm
Tomtarea 388 Kvm
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1967
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Här bor man lugnt och bekvämt med barnvänligt läge nära till skolor, förskolor och grönområden.

Det här är ett charmigt och mycket prisvärt boende, gediget stenhus med utmärkt planlösning och 4 sovrum. Ett plan med inredd källare, garage och förråd. Sällskapsutrymmena är separerade från de flesta av sovrummen och boendemiljön är mycket trevlig. Huset är väl omhändertaget men med lite äldre inredning invändigt så här ges möjlighet att renovera och få det som man själv vill ha det! 

Alla bilder

Trädgård

Mysig, lättskött och helt skyddad trädgård på baksidan med häck runt om, blomsterrabetter, gräsmattor, äppelträd. Access från trädgården till uterummet och till garaget med genomgång till framsidan. 

Alla bilder

Hall

Entré från framsidan till en ljus och välkomnande hall med plats för avhängning, garderober och trappa till det inredda källarplanet. Ljus plastmatta på golvet. Från hallen nås också gästtoaletten.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrum med matsalsdel i vinkel i öppen planlösning med ekparkettgolv och härligt ljusinsläpp från stora fönster och utgång mot uterummet och trädgården på baksidan.

Alla bilder

Matplats

Direkt utanför köket och med access ut till det härliga utreummet finns vardagsrummets utmärkta matplats. Likadant ekparkettgolv som i resten av vardagsrummet. Utrymmena känns ljusa och luftiga tack vare de stora glaspartierna och den öppna planlösningen i vinkel. 

Alla bilder

Uterum

Från matsalsdelen utgång till ett inglasat uterum med stora fönsterpartier och ljusgenomsläppligt tak. Här trivs man alldeles särdeles bra och kan koppla av och blicka ut över den grönskande trädgården - en sommaridyll som kan användas större delen av året! 

Alla bilder

Kök

Köket har ingång både från hallen och matsaldelen i vardagsrummet och har också en inbjudande matplats vid fönstret mot framsidan. Gott om arbetsytor och bra förvaringsutrymmen. Klinker som stänkskydd, äldre köksinredning.

Utrustning:

Spishäll, ugn, spisfläkt, kombinerad kyl/frys.

Alla bilder

Sovrum 1

Hela huset känns mycket välplanerat och har hela fyra sovrum - bra! Detta är sovrum 1 som har parkettgolv, fönster mot uterummet och ingång från vardagsrummet. De övriga tre sovrummen ligger i andra änden av huset, separerat från de sociala umgängesytorna. 

Möjligt att öppna upp och göra ett ändå större vardagsrum om man inte behöver så många sovrum. 

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 med parkettgolv och fönster mot framsidan, garderob.

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum 3 är det största sovrummet. Parkettgolv, fönster mot framsidan och tre garderober.

Alla bilder

Sovrum 4

Sovrum 4 med parkettgolv och fönster mot trädgården.

Alla bilder

Badrum

Badrum med våtrumstapet (kaklat i duschen) och plastmatta på golvet. Härligt ljusinsläpp från stort fönster mot trädgården på baksidan.

Utrustning: Wc, tvättställ, väggspegel och badrumsskåp, bidé, duschhörna.

Alla bilder

Gästtoalett

Gästtoalett med wc, tvättställ, väggspegel och badrumsskåp. Plastmatta på golvet, våtrumstapet.

Alla bilder

Källare

Fräscht uppvärmt källarplan med mycket bra utrymmen! Här nera finns en stor gillestuga med dagsljusinsläpp från tre fönster mot framsidan. 

I källaren finns förutom den stora gillestugan (som fungerar perfekt som ett andra vardagsrum eller ett stort extra sovrum) även ett rymligt grovkök, hobbyrum, matkällare (med kassaskåp) samt förrådsutrymmen med extra kyl och frys.

Alla bilder

Allrum

Nuförtiden byggs sällan hus med källarplan på grund av kostnaden men faktum är att dessa utrymmen är ofta är pricken över i:et i ett praktiskt och funktionellt hem!

Detta är gillestugan, ett stort och trivsamt allrum som kan användas som extra vardagrum, hemmabio, plats för hobby, arbetsrum eller gästrum/tonårsrum. Då hela källarplanet är uppvärmt så känns det trivsamt med en ombonad känsla.

Alla bilder

Grovkök

Rymligt och fräscht grovkök med gott om förvaringsutrymmen och arbetsytor, tvättho, tvättmaskin, duschkabin.

 

 

Alla bilder

Garage

Vidbyggt garage med infart från framsidan och rymlig förrådsdel.

Alla bilder

Område

Här bor man nära parker och grönområden, förskolor och Videdalsskolan ligger endast några minuters promenad härifrån. Man bor nära Videdalsparken där det finns roliga lekplatser samt fotbollsplaner. Kort promenadavstånd till välsorterad Coopextra butik, Nettobutik, pizzeria och bank med bankomat. Inte långt bort finns också Bulltoftas rekreationsområde med motionsslingor, gym, dammar, minigolfbanor, pulkabackar och fin natur. Man har väldigt goda kommunikationmöjligheter både med cykel, buss och bil. Öresundsbron nås via någon av ringvägarna på ca 12-15 minuter.

Husie som är ett mycket populärt område kallas för den gröna stadsdelen, detta för att andelen grönområde är stor i förhållande till övriga Malmö.Ta till ex. Bulltofta rekreationsområde som anlades efter att Bulltofta flygplats lades ner. Idag består området av omväxlande natur med skog, vatten, ängar och kullar med rikt djur- och växtliv. Här finns bollplaner, motionsspår och promenadvägar. På vintrarna finns här skidspår och skiduthyrning samt en kalasbra pulkabacke. På somrarna är det populärt med minigolf, tennis eller att grilla på de anvisade grillplatserna. Andra naturmiljöer som Bokskogen ute vid Torup är endast 10 minuter bort. 

Här finns ca 20 000 invånare. Barnfamiljer och pensionärer utgör majoriteten av befolkningen och här finns ett stort antal förskolor och grundskolor i både kommunal och privat regi. Det är en växande stadsdel med planer både på bostadsbyggande, handel och industri, t. ex Stora Bernstorp och Gyllins trädgårdar, men här förespråkas också en viss försiktighet och stadsdelen vill ta hänsyn till den unika miljön som råder.

Stadsdelen består av Almgården, Jägersro villastad, Höja, Ellenbrog, Stenkällan, Riseberga, Videdal, Virentofta, Kvarnby, Södra Sallerup och Östra Skrävlinge.

 

Alla bilder

Övrigt

Fiberbredband/TV: Fastigheten är medlem i Videdalshus ekonomisk förening. Föreningen har avtal med Sydantenn som tillhandahåller fiberbredband och ett bra utbud av tv-kanaler. Kostnad för fiber och Tv-kanaler är 425:-/mån.

Läs mer om detta på föreningens hemsida där man också finner mycket matnyttig information om husens byggnadssätt, tips och råd och lite annat smått och gott: www.videdalshus.se

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

Läs gärna igenom alla bilagor till denna beskrivning, där återfinns även kvalitetsdokument för badrummen, konstruktionsritning och övrig teknisk information kring huset samt allmän information om husaffären.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss Entréplan

Med reservation för avvikelser

Planskiss Källarplan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 195 000 kr
Adress Skatbogatan 1
Kommun Malmö
Område Husie - Virentofta
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 105 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 75 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 388 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1967
Grundläggning Källargrund och krypgrund
Stomme Lättbetong
Fasad Tegel och puts
Tak Papp (ca 2014)
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas och 3-glasfönster
TV/Internet Fiber via Sydantenn
Driftskostnad 25 000 kr/år varav:
Värme: 12 800 kr
El: 7 700 kr
Vatten/Avlopp: 3 000 kr
Renhållning: 1 500 kr
Fastighetsskatt på 8049:-/år tillkommer samt försäkring och fiber. Nuvarande ägare har haft 2800 kwh/år i hushållsel, 12900 kwh fjärrvärme.
Beräknat på 1 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 351 000 kr
Summa pantbrev 199 000 kr
Servitut/GA Avtalsservitut värmecentral mm

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.