Malmö - Möllevångstorget - Möllan

Möllevångstorget 3a

Visa på karta

Härlig charm - Sydvästbalkong samt fransk balkong - 4v med utsikt över Möllevångstorget

Fantastiskt läge på 4:e våningen med utsikt över Möllevångstorget. Charmig lägenhet med anor från förra seklets början. Här bjuds på generös takhöjd, stuckaturer, vackra brädgolv, djupa fönsterbänkar och höga fotlister. Lägenheten är genomgående med fransk balkong mot Möllevångstorget och sydvästbalkong mot gården. Föreningen har precis sänkt månadsavgiften med 11%. Här bor man mycket centralt med restauranger och uteserveringar utanför porten men också med kort promenadavstånd till Pildammsparken och Triangeln med Citytunneln. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 000 000 kr
Månadsavg. 3 157 kr
Rum 2
Boarea 57 Kvm
Våning 4
Hiss Nej
Balkong Balkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1905-1909
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Beatrice Paulsson
Bitr. mäklare

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
 • Måndag 22 april 14:30 - 15:15
  • Vänligen boka tid för visningen!
Visa alla

Vardagsrum

Mycket trivsamt vardagsrum med härlig och luftig känsla tack vare lägenhetens generösa takhöjd. Två stora fönsterpartier där man har fin utsikt över Möllevångstorget. Ljusa väggar och på golvet ligger ett gediget brädgolv. Andra vackra attribut är stuckaturer, djupa fönsterbänkar och höga golvsocklar.

Alla bilder

Balkong

Trevlig balkong från 2018 i solsäkert sydvästläge. Här kopplar man gärna av mot den mysiga innergården. Här sitter man gärna och njuter!

Alla bilder

Kök

Kök med inredning i vitt. Köket är utrustat med kyl/frys, spis och fläkt. Plastmatta på golvet med trägolv under. Rymlig och inbjudande matplats där dubbeldörrar i glas öppnar upp mot balkongen.

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet har en bra yta och rymmer dubbelsäng samt förvaringsmöbler. Den imponerande takhöjden och härliga franska balkongen ut mot Möllevångstorget ger rummet karaktär. Ljusa väggar, stuckaturer, charmigt brädgolv och en hög golvsockel som ringar in golvet. 

Alla bilder

Badrum

Badrum med helkaklade väggar i vitt vid badkaret och våtrumsmatta på golvet. Utrustat med: badkar, wc, handfat, vägghängda skåp och spegel.

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med ljusa väggar och plastmatta (under ligger brädgolv). Klädkammaren rymmer gott om förvaring. 

Alla bilder

Förening

Information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Brf Conrad är en äkta förening som bildades år 2009. Föreningen äger två huskroppar som byggdes 1905. Föreningen upplåter 20 lägenheter med bostadsrätt, 1 hyresrätt samt 2 lokaler med hyresrätt i gatuplan.

Ekonomi: Föreningen sänkte nyligen avgiften med 11%. 

Gemensamt: Tvättstuga finns i källaren och består av två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp samt mangel. Nya och fräscha maskiner. På gården finns ett miljöhus samt barnvagnsrum. Gemensam innergård med utemöbler, grill och trädgårdsredskap.

Gården som är skyddad erbjuder även uppställningsplats för cyklar.

Parkering/garage: Boendeparkering kan erhållas om man är folkbokförd inom stadsdelen.

Bredband/TV: Kabeltv via ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften. Internet via fiber från Telenor. Detta tillkommer med 169:-/månaden.

Renoveringar: I slutet av 1980-talet drogs det ny el i huset. 2003-2011 har nya maskiner satts in i tvättstugan. 2010 sattes ny fjärrvärmeanläggning in. 2011 putsades och målades fasaden om, nytt papptak. 2013-2014 utfördes dränering och omläggning av innergården. 2014 byttes frånluftsfläkten. 2016 injusterades värmesystemet i varje lägenhet. 2017 renoverades hyresrätten i föreningen. 2018 balkonger.

Kommande renoveringar: Föreningen har fått bygglov för att bygga 6 vindslägenheter. Arbetet beräknas pågå från våren 2019 och sex månader framåt.

Föreningen planerar att relina samtliga avloppsstammar och byta samtliga fönster. Föreningen planerar även att renovera kärlgarage för soptunnorna. Arbetet förväntas ske hösten 2019.

Övrigt: Föreningen har gemensam trappstädning två gånger per år, där man tillsammans städar den egna trappan.

Alla bilder

Område

Här bor man på ett mycket centralt och fantastiskt läge med Möllevångstorget alldeles utanför porten. Här väntar massor av trevliga restauranger med uteserveringar. Här handlar man dessutom billig frukt och grönt på torghandeln och det finns även massor av roliga småbutiker att handla i. På några minuter så promenerar man till Citytunneln vid Triangeln så väldigt smidigt att ta sig till Köpenhamn. Även Pildammsparken ligger nära och Folkets Park ligger ca 5 min bort och bjuder på uteserveringar, barer och nattklubbar. Kort och gott så sparar man mycket taxipengar när man bor här. Bussförbindelserna är också mycket bra här och boendeparkering finns.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 000 000 kr
Månadsavg. 3 157 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV
Adress Möllevångstorget 3a
Kommun Malmö
Område Möllevångstorget - Möllan
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 57 Kvm (Föreningens information)
Våning 4
Hiss Nej
Balkong Balkong
Byggår 1905-1909
Förening Bostadsrättsföreningen Conrad
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Com Hem & Fiberoptiskt bredband via Telenor
Driftskostnad 7 128 kr/år varav:
El: 3 300 kr
Försäkring: 1 800 kr
Övrigt: 2 028 kr
Övrigt avser fiber.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 182 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

 • Måndag 22 april 14:30 - 15:15
  • Vänligen boka tid för visningen!
  • 14:30 FULLBOKAD
  • 14:45 FULLBOKAD
  • 15:00 FULLBOKAD