Malmö - Ribersborg

Nicoloviusgatan 8B

Visa på karta

Markplan - 2 uteplatser - Låg månadsavgift

I markplan med uteplatser i både söder och öster ligger den rymliga lägenhet om 132 m² fördelat över 6 rum och kök med möjlighet till 5 sovrum. 3 av sovrummen är avskilt placerade i ena ändan av lägenheten. Stort vardagsrum med burspråk och utgång till uteplatsen i söder. Fullutrustat och renoverat kök med utgång till uteplatsen i öster där frukosten kan intas i solljuset. Kaklat badrum och separat gästtoalett. Lägenhetens ytskikt är i behov av viss renovering. Garageplats i föreningens garage kan fås omgående. Låg avgift, 5 164 kr/mån, i stabil förening med god ekonomi.

I korthet

Utgångspris 4 095 000 kr
Månadsavg. 5 164 kr
Rum 6
Boarea 132 Kvm
Våning 1
Hiss Ja
Balkong 2 uteplatser, öster och söder
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1958
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt:
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 050 000 kr – Visa budhistorik

Uteplatser

Ett begränsat antal lägenheter är belägna i markplan så för er som söker uteplats/terrass har ni här en unik möjlighet. Lägenheten erbjuder två uteplatser, en i solsäkert söderläge och en i öster där ni kan inta frukosten i morgonsolen. Från det stora vardagsrummet når ni uteplatsen i söder medan den i öster nås direkt från köket.

Alla bilder

Vardagsrum

Generöst tilltaget vardagsrum som får mycket ljus och en extra dimension tack vare det trevliga burspråket, med dess dubbeldörrar, mot uteplatsen i söder. Rummet rymmer enkelt både soffgrupp och ett stort matbord om så önskas. Angränsande rum, som idag fungerar som tv-rum, kan också användas som separat matsal eller ett femte sovrum om behovet finns. Gediget parkettgolv i originalutförande.

Alla bilder

TV-rum/Sovrum

I öppen planlösning mot vardagsrummet ligger detta rum som idag fungerar som tv-rum. Kan med fördel också användas som separat matsal men även till ett rymligt sovrum. Samma gedigna parkettgolv som i vardagsrummet ger en harmonisk övergång mellan rummen.

Alla bilder

Kök

Fullutrustat kök som renoverats för ca 10 år sedan med köksinredning i bok som kontrasterar mot de rostfria maskinerna, den mörkare granitbänkskivan och det gråa klinkergolvet. Utrustat med spishäll, spisfläkt med rostfri fläktkåpa, ugn och mikro inbyggt i praktisk arbetshöjd, inbyggd diskmaskin samt kyl och frys i fullstorlek. Från köket nås den trevliga uteplatsen med morgonsol i sitt österläge.

Alla bilder

Entréhall

I entréhallen möts ni först av ett trevligt stengolv i originalutförande, både vackert och praktiskt. Från hallen fås en härlig obruten siktlinje fram till vardagsrummets burspråk. I hallen finns tre inbyggda garderober och en rymlig klädkammare som tillsammans löser förvaringsfrågan.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum med duschhörna som skärmas av med infällbara glasdörrar. Vidare hittar ni vask med underskåp, ett stort väggskåp med spegel, wc och tvättmaskin. 

Alla bilder

Gästtoalett

Lägenheten erbjuder också en separat gästtoalett i halvklaklat utförande, utrustat med wc, väggskåp och handfat.

Alla bilder

Sovrum 1, 2 & 3

Smart och avskilt placerade finner ni tre av lägenhetens sovrum som samtliga har fönster i österläge. Rummen är alla i bra storlek och denna del passar ypperligt som sovavdelning till barnen. I hallen som förbinder de tre sovrummen med badrummet, och resten av lägenheten, finns en stor skjutdörrsgarderob som rymmer massor.

Alla bilder

Sovrum 4

I lägenhetens sydöstra hörna, med fönster i öster, finner ni lägenhetens Master bedroom. Generöst tilltaget till ytan och rymmer med lätthet dubbelsängen och fristående garderober, eller kanske en fåtölj för lite kvällsläsning innan läggdags. I detta sovrum ligger samma orignalparkett som i vardagsrum och tv-rum.

Alla bilder

Övrigt

Föreningen införde i okt 2017 gemensam el. Varje lägenhet har en egen elmätare som avläses digitalt och förbrukningen debiteras via avgiftsavin. Varje medlem kan avläsa sin förbrukning digitalt per månad.

Ett obligatoriskt tillägg om 155 kr/mån tillkommer för bredband.

Nyare elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare.

Alla bilder

Garage/Parkering

Till varje lägenhet hör en garageplats i ett av föreningens garage. Skulle medlemmen välja att inte utnyttja sin garageplats kan denna hyras ut på ett korttidskontrakt till någon annan medlem. I området är det boendeparkering.

Alla bilder

Förening

Bostadsrättsföreningen Ljungbyhus har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Ljungbyhus är en äkta förening. Föreningen övertog fastigheten år 2002. Byggnaden uppfördes 1958 och består av 62 lägenheter, varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt, samt 2 lokaler och garage som upplåts med hyresrätt. Fastighets AB Frontnine sköter den ekonomiska förvaltningen. En pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet per pant samt en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet betalas av köparen.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var 2019-01-01 då den höjdes med 1,5 %. Även garageplatsavgiften höjdes då med 50kr. I dagsläget planeras ingen avgiftshöjning. I avgiften ingår bostadsrättstillägget och kabel-tv (grundutbud).Föreningen införde i okt 2017 gemensam el. Varje lägenhet har en egen elmätare som avläses digitalt och förbrukningen debiteras via avgiftsavin. Varje medlem kan avläsa sin förbrukning digitalt per månad.


TV & INTERNET
Digital TV finns via ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften. Medlemmar har dessutom kostnadsfritt möjlighet att välja till 8 kanaler från en lista av extra kanaler. Önskas ytterligare kanaler går det att beställa.
Bredband, 100 Mbit, via Ownit finns till varje lägenhet. För detta debiteras 155 kr/månad via avgiftsavin. För en extra avgift kan man få 1000 Mbit.

PARKERING
Till varje lägenhet hör en garageplats. Skulle medlemmen välja att inte utnyttja sin garageplats kan föreningen hyra utplatsen på ett korttidskontrakt till någon annan i föreningen. Det finns även
boendeparkering i området.

GEMENSAMT
Boende disponerar ett källarförråd och ett  vindsförråd. För cyklar finns cykelhus och cykelställ på gården samt cykelgarage i källaren. I källaren finns även 2 barnvagnsrum. Extra förråd finns att hyra i mån av lediga.Föreningen har ett miljöhus.

TVÄTTSTUGOR
Det finns två stora tvättstugor med moderna maskiner vilka är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Dessutom finns en mindre ”spontantvättstuga” med tvättmaskin och torktumlare för den som endast har behov av att tvätta en maskin. Denna kan bokas tidigast två dagar i förväg. Det finns även ett mangelrum med en stenmangel och en mindre elmangel.

GÅRD
Föreningen har en stor och trevlig gård med lekplats samt 2 grillplatser med tillhörande parasoll, utemöbler och stor grill.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
2002 Nya fönster.
2002 Renovering av balkonger.
2003 Nya säkerhetsdörrar till alla lägenheter samt nya hissar.
2007 Renovering av trapphus med målning och slipning av stengolv samt indragning av fiberkabel till bredband, tv och telefoni.
2008 Installation av automatiska dörröppnare till allmänna dörrar i huset med nytt elektroniskt låssystem samt avloppsstammarna spolades och filmades.
2014 Renovering av tak (ny papp och nya takpannor), omfogning av hela fasaden och renovering av samtliga balkonger. 
2017 Nytt tätskikt på södra och västra garaget, ny trädgård på södra och västra garaget, dränering och ny trädgård norra gaveln samt individuell el infördes.

I höst kommer föreningen påbörja arbetet med att byta tappvattenstammarna. Därefter planeras relining av avloppsstammarna, när inte beslutat än.

Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.brfljungbyhus.se

Alla bilder

Område

Ribersborg är detsamma som Malmös verkliga Riviera. Malmös stolthet och gräddhylla. Funkishusen, grönskan och havet bidrar till vällust och vackert sinne. På kartan blir det fantastiska läget påtagligt. Öster om Slottsparken pulserar Malmös hjärta, Gustav Adolfs torg. Slottsparken och Västra Hamnen nås enkelt till fots och den välbesökta Ribersborgsstranden finns ett stenkast bort. Kallbadhuset, Regementsgatan och Kronprinsen är andra närliggande och välbesökta platser, som gjorda för ett skönt och bekvämt liv. Väster om Ribersborg breder Malmös mest exklusiva villaområde, Fridhem, ut sig. Söder om Regementsgatan heter området Rönneholm och i dessa samtliga kvarter väster om centrum blomstrar nuförtiden krogar, vinbarer, caféer och sushihak. Det är en omgivning i förvandling och en boplats för dig som vill säkerställa högsta livskvalitet.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 095 000 kr
Månadsavg. 5 164 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 155 kr tillkommer för bredband.
Adress Nicoloviusgatan 8B
Kommun Malmö
Område Ribersborg
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 6
Boarea 132 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Hiss Ja
Balkong 2 uteplatser, öster och söder
Byggår 1958
Förening Brf Ljungbyhus
Pantsatt Ja
Förråd Källar- och vindsförråd
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglas
TV/Internet Canal Digital/Ownit
Energiprestanda 152 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 050 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
4 050 000 kr Budgivare 1 2019-04-24 16:35
4 000 000 kr Budgivare 2 2019-04-24 16:13
3 950 000 kr Budgivare 1 2019-04-23 12:09
3 900 000 kr Budgivare 2 2019-04-23 10:23
3 800 000 kr Budgivare 1 2019-04-17 10:19