Malmö - Davidshall

Davidshallsgatan 7

Visa på karta

Davidshall - Härlig 20-talscharm - 4:e vån med hiss

Välkommen till en charmig 20-talslägenhet på en av Malmös attraktivaste adresser. Härliga attribut såsom skön takhöjd, vacker fiskbensmönstrad ekparkett och stuckaturer. Välplanerad och genomgående med trivsamt vardagsrum, luftig hall och sovrum med lugnt läge mot gården. 4:e våningen med hiss. Utanför den stolta fasaden blickar vi ner mot Malmös Sf Bio och gågatan ligger intill som snabbt tar oss till både Gustav Adolfs Torg eller Triangeln med sin Citytunnel. Det är lätt att förstå att vi befinner oss på ett förstklassigt läge! Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 395 000 kr
Månadsavg. 2 652 kr
Rum 2
Boarea 53.2 Kvm
Våning 4
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Andel i bostadsförening - Lägenhet
Byggår 1929
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Beatrice Paulsson
Bitr. mäklare

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Vardagsrum

Mycket trivsamt vardagsrum med härlig och luftig känsla tack vare lägenhetens generösa takhöjd. Fönsterpartiet med dess djupa fönsterbänk ger rummet rikligt med dagsljus. Väggar i vitt, vacker fiskbensmönstrad ekparkett, höga golvsocklar och fina stuckaturer. Här får man enkelt plats med både en större soffa, mediamöblemang och arbetshörna om så önskas.

Alla bilder

Sovrum

Trevligt sovrum med yta som rymmer både dubbelsängen och förvaring. Vacker fiskbensmönstrad ekparkett, väggar i vitt och klädkammare. Fönster med lugnt läge mot gården.

Alla bilder

Kök

Kök med inredning i vitt. Utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis och fläkt. Parkettgolv och väggar i vitt. Matplats med fönster mot gården.

Alla bilder

Badrum

Badrum med helkaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Utrustat med badkar, wc, handfat, spegelskåp samt handdukstork.

Alla bilder

Hall

Bakom en vacker och välbehållen originaldörr välkomnas man in till en mycket luftig och inbjudande hall. Här finns en större inbyggd garderob, vacker fiskbensmönstrad ekparkett och väggar i vitt. 

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Bostadsföreningen Davidshallsgården Upa bildades 1928 och består av 21 lägenheter och 1 lokal. Föreningens byggnad uppfördes 1929 och har adressen Davidshallsgatan 7. Föreningen äger marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av riksbyggen.

Utförda renoveringar: 1996 ersattes byttes ytterbågarna till fönstren ut. 2001-2002 byttes tappvattenledningar och tappvattenstammar. 2010 drogs elen om i hela huset och bredband installerades. 2012 renovering av tak och fasad. 2017 relining av avloppsstammarna.

Kommande renoveringar: Tak/fasad under 2020.

Avgift: Avgiften höjdes senast med 3% 2019-01-01.

Kabel-TV och bredband: Kabel-TV levereras av Canal Digital och bredband av Ownit.

Parkering: Boendeparkering, se info: www.p-malmo.se

Övrigt: Cykelförråd finns i källaren och nås från gården. Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och torkrum finns i källaren. På innergården finns idag cykelparkering och miljöstation.

Alla bilder

Område

Davidshall tillhör Malmös mest populära bostadskvarter. Området har otroligt vacker och charmig arkitektur, små mysiga boutiqer, trevliga kvarterskrogar, uteserveringar och en underbar atmosfär. För pendlaren är närheten till  triangeln och citytunneln en faktor att räkna med. På gångavstånd når man bland annat: Gågatan, Gustav Adolfs torg, Lilla torg, Stadsbiblioteket, Slottsparken, Pildammsparken, Stadsteatern, Konsthallen, Triangelns köpcentrum och Möllevångstorget. Med tåg tar du dig till Kastrup och Köpenhamn på 30 minuter. 

Området Davidshall avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg och Östra Rönneholmsvägen. Bebyggelsen på Davidshall består främst av flerbostadshus på fyra våningar från tidigt 1900-tal.

Historia:

Frans Henrik Kockum d.ä. inköpte 1838 egendomen Holmen i områdets sydvästra del och lät där uppföra sin sommarbostad. I området fanns under åren 1862–1886 även det välbesökta värdshuset Davidshall, vars innehavare David Lenander fått ge namn åt det nuvarande torget och området Davidshall. Stadsplanen för området togs fram 1924 av dåvarande stadsingenjören Erik Bülow-Hübe. Byggnaderna kring torget i 1920-talsklassicistisk stil uppfördes under åren 1928–1934, några av byggmästaren Eric Sigfrid Persson.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 395 000 kr
Månadsavg. 2 652 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
Adress Davidshallsgatan 7
Kommun Malmö
Område Davidshall
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Andel i bostadsförening - Lägenhet
Rum 2
Boarea 53.2 Kvm (Föreningens information)
Våning 4
Byggår 1929
Förening Bf Davidshallsgården upa
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Driftskostnad 5 100 kr/år varav:
El: 3 300 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 1 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.