Malmö - Limhamn

Västra Bernadottesgatan 23c

Visa på karta

Helrenoverad 2018 - Superfin - Bra läge

Mycket fin lägenhet som nyligen renoverats omfattande med bland annat nytt smakfullt badrum, nytt snyggt kök med nya maskiner samt stor inbjudande matplats, nya enhetliga golv, bredspacklade och nymålade väggar. Ljust och trivsamt vardagsrum och rejält sovrum. Balkong i soligt söderläge. Rymlig lägenhet som är genomgående och har utmärkt planlösning. Bra och centralt läge med kort promenadavstånd till havet. Restauranger, butiker och matvaruhus har man runt knuten. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 3 558 kr
Rum 2
Boarea 60.5 Kvm
Våning Hög 1:a våning
Balkong Balkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1955
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Beatrice Paulsson

Andreas Bülow
Bitr. mäklare

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 640 000 kr – Visa budhistorik

Kök

Sprillans nytt kök med snygg inredning. Integrerad diskmaskin, rostfri fläkt, häll, rostfri ugn, rostfri kyl och frys - alla maskiner är helt nya. Ny parkett samt bredspacklade och nymålade väggar. Stor och inbjudande matplats där alla glada vänner ryms. Här får man även skönt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. 

Alla bilder

Badrum

Mycket smakfullt badrum som är helt nytt och renoverat av fackmän. Helkaklade väggar och klinker på golvet. Rymlig dusch med vikbara dörrar samt både rainshower och handdusch. Handfat med kommod, wc, spegel och frostat fönster. 

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum med ny parkett samt bredspacklade och nymålade väggar. Här ryms både soffgrupp och mindre matbord. Från vardagsrummet nås balkongen. 

Alla bilder

Sovrum

Rejält och trevligt sovrum med ny parkett, bredspacklade och nymålade väggar med dekorativ fondvägg. Nya garderober. Stort fönster mot den lugna gatan. 

Alla bilder

Balkong

Fin balkong i soligt söderläge där man gärna kopplar av och njuter av den grönskande utsikten mot gården. 

Alla bilder

Hall

Välkomnade hall där man direkt möts av den härliga känslan av att allt är så nytt och fräscht. Bredspacklade och nymålade väggar, två garderober för avhängning samt fin parkett som flyter vidare in i vardagsrummet. 

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Bostadsrättsföreningen Riksbyggens Malmöhus 8 bildades 1956 i samband med byggnationen. Föreningen äger fastigheten Svalan 8 och Blåmesen 15 i Malmö kommun. På fastigheten finns 6 byggnader med adresserna Birger Jarslgatan 32 A-B, V Bernadottesgatan 23 A-C och 25 A-B, V Kalkbrottsgränd 19 A-B, Vasagatan 7 A-B och 16 A-B. Det finns 143 lägenheter i föreningen, varav 31 st 1 rok, 80 st 2 rok, 24 st 3 rok och 8 st 4 rok. Samtliga innehas med bostadsrätt. Det finns 9 lokaler i föreningen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Genomförda renoveringar:
-2017/2018 säkerhetsdörrar
- 2015/2016 målning trapphus/källare
- 2015/2016 digitalisering tvättstugor 
- 2015/2016 byte av radiatorer i lägenheterna
- 2014 relining av avloppsstammarna. Föreningen har installerat ett nytt taggsystem för portar, källare och tvättstugor.
- 2013/2014 byggdes miljöstationer.
- 2012/2013 renoverades lekplatserna och trädgårdarna. Samtliga källartrappor renoverades och fick nya bredare ramper. Avstängningsventiler i källare byttes ut efterhand och källarfönster byttes ut alternativt målades beroende på behov. Systematisk brandskydds och ventilationskontroll utfördes. Nya anslagstavlor i trapphusen sattes upp.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att renovera tak och omfogning av fasader under 2019, renovera el 2020 och tappvattenstammar 2021.

Avgiftsförändringar:
Inga planerade avgiftsförändringar.
Föreningen höjde avgiften 2018-07-01 med 10 % för finansiering av kommande renoveringar.

Kabel-TV, Internet: Föreningen har kabel-TV via Bredbandsbolaget. Basutbudet ingår i avgiften. Bredband via Ownit.

Tvättstuga: Belägna i källaren och är utrustade med tvättmaskin, torktumlare, torkrum och mangelrum.

Parkering: Föreningen har 4 garageplatser, 24 p-platser 240kr/månaden och 8 MC-platser. Kösystem tillämpas. I området råder fri parkering.

Gå gärna in på föreningens hemsida www.malmohus8.se.

Alla bilder

Område

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. På många sätt känns Limhamn mer som en egen liten stad än en del av Malmö. Här finns flera butiker, restauranger, delikatessbutiker och bibliotek. I småbåtshamnen finns Limhamns Fiskrökeri där du kan köpa färsk och rökt fisk med dig eller äta i restaurangdelen.

En kort promenad bort finner man Limhamns centrum med all den service man kan tänkas behöva i form av affärer, mysiga restauranger och caféer, butiker, apotek, kommunikation, gym mm. Även Malmö, med stadens stora utbud, finns inom nära räckhåll.

Man tar sig enkelt till Malmö centrum med cykel, buss eller bil. Lund, Helsingborg, Köpenhamn med flera orter når man med tåg från Malmö Central. Öresundsbron, förbindelsen med Danmark och kontinenten, finns på bekvämt avstånd då det är nära till Hyllie station, varifrån man kan ta sig med tåg till Köpenhamn på 20 min. När Citytunneln var klar i slutet av 2010 blev livet i regionen lättare, snabbare och bekvämare. 

Limhamn erbjuder en variation av aktiviteter för alla åldrar och intressen. På nära håll finns det härliga badstränder och vidsträckta grönområden, perfekta för sköna promenader och löpturer. Friskis &Svettis har en fin anläggning på Ön och Hylliekroken erbjuder både golf och motion.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.   

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 3 558 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten och Kabel-TV
Adress Västra Bernadottesgatan 23c
Kommun Malmö
Område Limhamn
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 60.5 Kvm (Föreningens information)
Våning Hög 1:a våning
Balkong Balkong
Byggår 1955
Förening Riksbyggens Brf Malmöhus nr 8
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Bredbandsbolaget & Ownit
Driftskostnad 5 100 kr/år varav:
El: 3 300 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 138 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 640 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
1 640 000 kr Budgivare 2 2019-04-23 15:00
1 625 000 kr Budgivare 2 2019-04-16 22:30
1 620 000 kr Budgivare 1 2019-04-14 06:16