Malmö - Gula Höja

Västra Skrävlingevägen 89

Visa på karta

Stor inglasad balkong - Utmärkt planlösning - 2:a våningen

Inte undra på att de genomgående treorna på Gula Höja är populära! Lugnt och bra läge, planeringen är superlyckad med två ordentliga sovrum i varsin del av lägenheten, rymligt kök med stor matplats, vardagsrummet rymmer både soffgrupp och matsalsmöbler och härifrån nås dessutom den stora inglasade balkongen som blir som ett extra vardagsrum! Vidare erbjuder de här lägenheterna mycket bra förvaringsutrymmen och det finns gästtoalett! Den här lägenheten ligger på tredje våningen och är välskött med helkaklat badrum. Här bor man i barnvänlig idyll med fina grönområden. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 195 000 kr
Månadsavg. 4 375 kr
Rum 3
Boarea 80.5 Kvm
Våning 3/3
Hiss Nej
Balkong Underbar inglasad balkong i sydostläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1969
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
Visa alla

Balkong

Stor inglasad balkong med trätrall i fint sydostläge! Balkongen räknas inte in i boytan men den fungerar faktiskt som just det under stora delar av året då denna härliga plats blir som ett extra vardagsrum där man gärna kopplar av.

Alla bilder

Vardagsrum

Rejält tilltaget och luftigt vardagrum som med gott mått rymmer både soffmöblemang, matsalsmöbler och ytterligare möblemang. Fönster och glasad balkongdörr ut mot den stora glasade balkongen ger ett fint ljusinsläpp, vita väggar och parkettgolv. 

Alla bilder

Hall

Även den välkomnande hallen är rymlig med gott om plats för avhängning, flera garderober och längre in även en separat klädkammare. Disponeringen är sådan att hallen blir ett nav i bostaden och binder samman övriga rum på ett väldigt trevligt sätt - mycket bra. Plastmatta på golvet här. 

Alla bilder

Kök

Stort, ljust och trivsamt kök med mycket bra förvaringsytrymmen och arbetsytor samt en stor matplats vid fönstret med plats för ett ordentligt köksbord för 6-8 personer. Plastmatta på golvet, vita väggar, kakel som stänkskydd.

Utrustning: 

Spis, spisfläkt, bänkdiskmaskin, kombinerad kyl/frys. 

Alla bilder

Sovrum 1

Väl tilltaget sovrum med plats för både dubbelsäng och ytterligare möblemang. Vita väggar, nyare parkettgolv. 

Alla bilder

Sovrum 2

Även detta sovrum är väl tilltaget och rymmer både dubbelsäng och ytterligare möblemang. Laminatgolv och vita väggar.

Alla bilder

Badrum

Trevligt helkaklat badrum med klinkergolv.

Utrustning: Wc, badkar, handdukstork, badrumskommod och spegelskåp och förberett för tvättmaskin. 

 

Alla bilder

Gästtoalett

Dessa lägenheter har även gästtoalett - utmärkt!

Utrustning: Wc, tvättställ. 

Alla bilder

Övrigt

Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr. Förrådsutrymme i källaren. 

 

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Gula Höja, som består av 648 lägenheter, bildades 1967. Marken innehas med tomträtt, vilken omförhandlas år 2020. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen.
Årsavgiften höjdes senast 2017-01-01 med 2,5%. Föreningen har som avsikt att höja avgiften varje år för att undvika större höjningar. Bostadsrättstillägget ingår i avgiften. En fast kostnad för elabonnemang om 25 kr/ månad ingår i angiven månadsavgift. Tillkommer gör förbrukningen av el som tillsammans med den fasta avgiften debiteras på avgiftsavin, vilket innebär att summan man betalar till bostadsrättsföreningen varierar från månad till månad beroende på elförbrukningen.

Renoveringar:
1985-1986: Fönstren byttes till 2-glas aluminium.
1996: Avloppsstammar i kök och badrum spolades.
2001: Ommålning av trapphus och tvättstugor.
2003: Balkongerna byggdes ut och glasades in.
2004: Nya lekplatser.
2008: Fasaden fogades om.
2009: Vatten- och avloppsstammar i kök och badrum är spolade och filmade. Samma år målades garagen.
2010: Jordfelsbrytare installerades i samtliga lägenheter samt införde gemensam el.
2011: Byte av armaturer i trapphusen.
2012: installation av jordfelsbrytare.
2014-2015: Fasadrenovering.
2015: Byte av cirkulationspumpar till värmesystemet i alla värmecentraler, byggt om fem stora lekplatser, omläggning av tak, renovering av källartrappor, avloppsstammar spolade, byte av cirkulationspump samt takfläkt.
2016: Omläggning av takpapp samt spolning av avloppstammar.
2017: Kollektivt ansluta databredbandet (fiber) till Ownit.
2017-2018: Målning entrédörrar och entrétak.
2017-2018: Spolning av avloppsstammar, Lekplatser.
Även omfogning av fasaden pågår, vilken beräknas vara klar 2019. 

Vatten- och avloppsstammar kontrolleras med jämna mellanrum, och anses vara i gott skick. Även elen är i gott skick och kontrolleras med jämna mellanrum. Jordfelsbrytare är installerade i samtliga lägenheter.

TV och bredband:
Bredband finns via Syd antenn och Tele AB. Kontakta områdeskontoret för mer information.
Kabel-TV finns via Syd antenn och Tele AB. Basutbudet ingår i avgiften.

Parkering:
Kostnaden för en parkeringsplats är 75 kr/månad. Garageplats 225 kr/månad. Kölista finns på områdeskontoret.
MC-parkering finns i begränsad omfattning och kostar 225:-/kvartal
Det finns även cykelförråd att hyra 45:-/kvartal

Gemensamma utrymmen:
Motionslokal finns i källare på V Skrävlingevägen 161. Det kostar 50:- för en månads träning.
Det finn även en lokal med biljard/bordtennis, boulebana, solarium & bastu samt 2 arbetslokaler där man kan snickra och måla.
Varje onsdag 10.30-13.30 har "träffen öppet där boende i området kan träffas för att handarbeta, spela kort, måla tavlor, fika, mm.

Övrigt:
På områdeskontoret finns lite verktyg för utlåning. Containerdagar hittar ni på föreningens hemsida. Föreningen gör även utflykter som tex. till Ullared och Tyskland.

Besök gärna föreningens informativa hemsida för mer informtaion: http://www.gulahoja.se/

KOMMANDE RENOVERINGAR: Föreningen följer en underhållsplan.

TV/INTERNET BESKRIVNING: Föreningen har kabel-TV via Sydantenn där basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband är via bredbandsleverantören Ownit, med en hastighet på 100 Mb.

ÖVRIGA UTRYMMEN I FÖRENINGEN:Tillhörande tvättstuga består av 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkrum och en stenmangel.I bostadsrättsföreningen finns fri tillgång till barnvagnsrum, boulebana och två hobbyrum. Mot avgiftfinns det även tillgång till bastu, solarie, pingis- och biljardrum, träningslokal och festlokal

Alla bilder

Område

Höja är ett område i stadsdelen Husie, Malmö med både småhus och flerfamiljshus. Området ligger mellan Inre ringvägen och Agnesfridsvägen, norr om Amiralsgatan. I folkmun delas området oftast in i de tre större bostadsföreningar som finns nämligen, Gula, Röda och Vita Höja. Området har fått sitt namn då det har Malmös högsta naturligaste läge.

Här bor man i en fin miljö med välskötta gårdar och gott om grönområden omkring. Nära affär, konditori och blomsterbutik. Inte långt därifrån ligger Jägersro travbana och Jägersro centrum med butiker, apotek och större mataffär. I närområdet finns också en vårdcentral.

I området finns Höjaskolan som är en skola med klasser från förskola till och med högstadium. Runstyckets förskola och Västra Skrävlinge fritidshem finns också i området.

Cykelbanor leder mot Malmös hjärta. Det finns dessutom bra bussförbindelser. Busshållplats till Stadslinjen 5 ligger endast på några minuters gångavstånd. Med bil tar man sig snabbt och enkelt ut på både Inre och Yttre Ringvägen.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 195 000 kr
Månadsavg. 4 375 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, fast kostnad elabonnemang, bostadsrättstillägg
Adress Västra Skrävlingevägen 89
Kommun Malmö
Område Gula Höja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 80.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 3/3
Hiss Nej
Balkong Underbar inglasad balkong i sydostläge
Byggår 1969
Förening Riksbyggens Brf Gula Höja
Pantsatt Nej
Förråd Källarförråd
Byggnadssätt
Driftskostnad 5 100 kr/år varav:
El: 3 300 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 144 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning