Lund - Stångby

Rossings väg 31

Visa på karta

Vackert tegelhus - Välskött trädgård - Karaktäristiska detaljer

Fem minuter norr om Lund ligger Stångby och vackra tegelvillan från trettiotalet. Huset omfamnas av en mycket välskött och grönskande trädgård att njuta i. På uppfarten är det gott om plats till flera bilar och även en garageplats. Huset har flera karaktäristiska detaljer i form av synliga bjälkar, trägolv, spegeldörrar och väggar med pärlspont, vilket harmoniserar väl med husets arkitektur i övrigt. På entréplan finner ni stort vardagsrum och matsal i öppen planlösning, veranda och kök. Ovanvåningen har husets tre sovrum samlade på samma plan samt badrum och gästrum. Gästrummet är beläget i takkupan där trädgårdens grönska släpps in genom fönstren. Mellan Lund och Stångby finns en bra cykelväg som sammankopplar orterna. Från Stångby tågstation tar det cirka 4 minuter till Lund C och cirka 19 minuter till Malmö C. Området har både förskolor och skolor. Ett område och boende att trivas i! Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 900 000 kr
Rum 6
Golvarea 125 Kvm
Tomtarea 913 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1931
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 640 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Längst nere på Rossings väg finner ni denna vackra tegelvilla med grönskande omgivning. Tomten skärmas av med ett grönt staket med röda stolpar, något som ger en försmak av den rapsodi av färger som väntar i huset. Genom den stenlagda uppfarten kommer ni till ett garage med plats till en bil. Utanför har ni uppställningsplats till tre bilar. Cyklar kan parkeras skyddade för väder och vind i det röda cykelgaraget, vilket dessutom har förrådsutrymme. När man kommer till huset och ser utemiljön infinner sig ett lugn av de blomstrande rabatterna och träden som brer ut sina gröna grenar över de stora gräsytorna. Här kan man njuta! Eller som Ernst skulle säga: "Man blir lite varm i hjärtat när man sitter framför ett så här gammalt hus". Den stenlagda gången leder er runt husknuten till entrén och ingången ner till källaren.

Alla bilder

Hall

När ni kliver in genom dörren kommer ni först till ett mindre kapprum där man låter naturen sätta sin prägel på väggar klädda i träpanel. På golvet ligger det praktisk plastmatta. Vidare når ni hallen med väggar som omfamnas av orange väggar och vit pärlspont. Ni kan hänga av era ytterplagg på väggen rakt fram och ställa undan era skor. På golvet ligger det beige plastmatta. Hallen leder er vidare till vardagsrum, toalett, rymlig klädkammare, kök och trappan upp till ovanvåningen.

Alla bilder

Vardagsrum

I öppen planlösning till vardagsrummet har ni matsal, vilket ger er den perfekta ytan för umgänge. I vardagsrummet kan ni möblera med större soffgrupp och bokhyllor om så önskas. Golvet är av gedigna träplankor och väggarna har man tapetserat med nougatfärgad vävtapet. Till fönstren finns det vackra fönsterbrädor av sten och ni har utsikt över framsidan ut mot gatan.

Alla bilder

Matsal

Matsalen bjuder in till att duka upp för såväl stora som små sällskap. I rummet är det påtagligt vilket fint ljusflöde som släpps in genom fönstren. Precis som i vardagsrummet ligger det träplankor på golvet som det känns behagligt att gå på. Väggarna är tapetserade med vävtapet.

Alla bilder

Veranda

Genom de vita pardörrarna kommer ni ut till verandan som är ett härligt utrymme ni kan nyttja under större delen av året. Här har ni den perfekta platsen att sitta och titta på grönskan medan ni lyssnar på sommarregnet, eller skapa en rofylld arbetshörna för jobb och hobby. Väggarna är klädda med träpanel och en vägg är av vitmålat tegel. På golvet ligger det plastmatta.

Alla bilder

Toalett

Från hallen kommer ni till toaletten som är utrustad med WC, handfat och spegelskåp. Väggarna är klädda med vit väv nedtill och resterande väggyta är tapetserad. Det ligger mönstrad plastmatta på golvet.

Alla bilder

Kök

Med skåpsinredning som sträcker sig ända upp till taket har ni ett kök med generösa förvaringsytor. Luckor och lådfronter är av mörkt trä (sektionen till höger är av trä och sektionen till vänster av träimitation) vilket matchas med arbetsbänk av rostfritt stål och vitt kakel ovanför. Köket är utrustat med spis, fläkt och kyl. Intill fönstret har ni en trevlig matplats med utsikt över trädgården; plats finns till 6-7 personer. Vid ingången till köket finns platsbyggda hyllor. Väggarna är målade gula och på golvet ligger det plastmatta.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården är mycket välskött och skapar en rogivande oas. Här finns flera prydliga blomsterrabatter, träd och buskar. På baksidan har ni en större gräsyta, perfekt till att ställa upp studsmatta eller spela kubb. Längs med en gång av stenplattor leds ni till en stenlagd uteplats. Här har man byggt upp tak som skyddar mot regn och sol och sidorna är klädda med fjällpanel en bit upp från marken. Ut mot spetsen av tomten har säljarna skapat ett trädgårdsland.

Alla bilder

Ovanvåning

När ni kommer upp till ovanvåningen möts ni av väggar likt en solnedgång i Toscana. Tittar man noga på detaljerna ser man att trappan är ett hantverk med små hjärtan i ribborna. Golvet har vackra träplankor och väggarna är beklädda med vit pärlspont. Hallen leder er vidare till tre sovrum, badrum och gästrum. Från hallen kommer ni även upp till vinden.

Alla bilder

Sovrum 1

Detta sovrum är det första rum ni kommer till på ovanvåningen. Här finns bra utrymme till större säng och förvaringsmöbler. I vinkel bakom badrummet har ni ett litet krypin där det får plats en enkelsäng. Vid snedtaket har ni synliga takbjälkar vilket ger karaktär till rummet. Väggarna är tapetserade i en beige nyans samt träpanel. På golvet ligger det plastmatta. I rummet finns det en garderob.

Alla bilder

Badrum

Badrummet är utrustat med badkar, handfat och WC. Väggarna är kaklade till hälften i vitt och blått vilket matchas med blå mosaik på golvet. Man har klätt väggarna med randig tapet som ger härligt liv till rummet.

Alla bilder

Gästrum

Direkt när man går in i takkupan så möts man av ett härligt ljusinsläpp från fönsterpartierna som går från vägg till vägg. Härifrån har ni utsikt ut över trädgården. Rummet är ovanvåningens minsta men funkar bra som gästrum eller kontor. I rummet finns det plats till en enkelsäng. Väggarna är vita och har även pärlspont. På golvet ligger det plastmatta.

Alla bilder

Sovrum 2

Rakt fram från hallen finns det två större sovrum. Detta sovrum kan enkelt möbleras med dubbelsäng och förvaringsmöbler. Här finns två garderober. Väggarna är klädda med träpanel och på golvet finns det plastmatta.

Alla bilder

Sovrum 3

Även detta sovrum har stor yta och har plats till både större säng och förvaringsmöbler. Det finns två garderober. Väggarna är klädda med träpanel och på golvet finns det plastmatta. Precis som i de andra rummen finns här synliga bjälkar som målats vita.

Alla bilder

Källare

Ner till källaren kommer ni via hallen på entréplan eller genom dörr från utsidan. Direkt när man går ner till källaren är det påtagligt hur mycket naturligt ljus som flödar in genom fönstren. Här finns mycket generösa ytor att arbeta med. Det finns i dagsläget bra plats till förvaring och verkstad. Väggarna är putsade och målade vita och på golvet är det betong. I källaren finner ni även tvättstuga med bastu. Bastun har inte använts på flera år och bastuaggregatets funktion är osäker.

Alla bilder

Övrigt

- Fiber finns i gatan men är inte indraget till huset. Kostnad tillkommer för den som intresserad av fiber.

- Dagvattnet leds idag bort privat, gemensamt med en granne.

- Huset är del av en vägsamfällighet som idag är vilande. Området omfattas inte av den kommunala vägskötseln. Samfälligheten omfattar denna fastighet och sex till.

- Det finns larm i huset med rökdetektorer, kostnad ca 500 kr/mån. Kan överlåtas till köparen.

Alla bilder

Område

Stångby ligger några få kilometer norr om Lund, omgivet av milsvida slätter och grönska. Bykärnan byggdes under början av 1900-talet och har utvidgats efter hand med främst villabebyggelse. De senaste åren har det växt upp nya områden på både byns västra och östra sida.

Beläget utmed stambanan har Stångby goda kommunikationer till Lunds centrum och kringliggande orter. Med Pågatåget tar det några få minuter till stationen i Lund  och cirka 19 minuter till Malmö C. Mellan Lund och Stångby finns det bra cykelvägar.

I Stångby finns förskolorna Tåget och Stormhatten. För årskurserna F-3 har ni Kulparkskolan. Prästängsskolan i Stångby med årskurserna 4-7 har cirka 140 elever. Skolan är under uppbyggnad av ett högstadium och nästa läsår 2019/2020 kommer skolan att bestå av cirka 200 elever i årskurserna 4-8. I kommunen i övrigt har ni dessutom flera grundskolor och gymnasier att välja mellan.

På Norra Fäladen i Lund, en kortare bil- eller cykelfärd från Stångby, ligger Fäladstorget. Fäladstorget har utbud av välsorteras ICA-butik, apotek, vårdcentral, tandläkare och restauranger. Norra Fäladen har även en större Willys till veckohandling.

Runt om Stångby finns flera vackra naturområden och med cykel kan ni ta er till populära S:t Hans backar.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 900 000 kr
Adress Rossings väg 31
Kommun Lund
Område Stångby
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Golvarea 125 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 913 Kvm (Fastighetsregistret)
Säljaren har uppmätt husets disponibla golvarea till 125 kvm. Källare tillkommer. I taxeringsuppgifterna är det registrerat 107 kvm i boarea och 60 kvm i biarea. Skillnaden vid säljarens mätning gentemot taxeringsuppgifterna är att man mätt hela den disponibla golvarean oavsett takhöjd.
Byggår 1931
Stomme Tegel & betong
Fasad Tegel
Tak Eternit
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Elpanna dockad till värmepump luft/vatten
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Bortledning av dagvatten tillsammans med grannen.
Fönster 2-glas, från 94. Fönster på verandan är från 70-talet.
TV/Internet Internet - ADSL / TV-antenn. Fiber finns i gatan men är ej indraget till huset.
Driftskostnad 33 492 kr/år varav:
El: 26 633 kr
Vatten/Avlopp: 3 959 kr
Renhållning: 2 900 kr
Driftkostnaden är kostnad för el (hushållsel och uppvärmning), vatten/avlopp och renhållning. Driftkostnaden anpassas individuellt efter val av leverantör och efter förbrukning. Elförbrukning 2018: 15 088 kWh. Tänk på att försäkring, fastighetsavgift (8049kr för år 2019) samt avgift för sotning tillkommer.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 134 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 964 000 kr
Summa pantbrev 225 000 kr
Servitut/GA Samfällighetsutredning ej verkställd, redovisningen av fastighets andel i samfällighet kan vara ofullständig.
Gemensamhetsanläggning Lund VALLKÄRRATORN GA:6

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 640 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
4 640 000 kr Budgivare 6 2019-05-22 07:50
4 620 000 kr Budgivare 5 2019-05-21 13:27
4 600 000 kr Budgivare 4 2019-05-21 13:06
4 570 000 kr Budgivare 5 2019-05-21 13:03
4 550 000 kr Budgivare 4 2019-05-21 09:57
4 500 000 kr Budgivare 5 2019-05-21 09:28
4 450 000 kr Budgivare 4 2019-05-21 09:02
4 420 000 kr Budgivare 5 2019-05-21 08:48
4 400 000 kr Budgivare 4 2019-05-21 08:21
4 350 000 kr Budgivare 5 2019-05-21 08:15
4 330 000 kr Budgivare 2 2019-05-21 08:13
4 280 000 kr Budgivare 5 2019-05-21 08:07
4 260 000 kr Budgivare 1 2019-05-21 08:02
4 250 000 kr Budgivare 2 2019-05-21 07:51
4 240 000 kr Budgivare 1 2019-05-21 07:50
4 220 000 kr Budgivare 3 2019-05-20 21:38
4 200 000 kr Budgivare 2 2019-05-20 21:22
4 160 000 kr Budgivare 4 2019-05-20 20:47
4 140 000 kr Budgivare 1 2019-05-20 15:05
4 120 000 kr Budgivare 3 2019-05-20 13:13
4 100 000 kr Budgivare 2 2019-05-20 11:34
3 900 000 kr Budgivare 1 2019-05-20 11:29