Malmö - Käglinge

Ida Nilssons gata 14

Visa på karta

Härliga utrymmen med massor av ljus - Utmärkt & lugnt läge - 233 kvm 7 rok

Välkommen till ett verkligt trivsamt och representativt boende med stora, härliga ytor och en underbar planlösning - här stortrivs man direkt! Utmärkt och lugnt läge med direkt närhet till vackra naturområden, golfbanor, gångväg till skola och barnomsorg, affärer och kommunikationer och dessutom bara ett stenkast till storstadens puls! Slösande utrymmen, 7 rok, varav 4 rymliga sovrum och hela 233 kvm boyta. Ljust, luftigt, välplanerat och allt känns väl genomtänkt. Energieffektiv uppvärmning med skön vattenburen golvvärme i hela bottenplanet. Stort integrerat dubbelgarage och helt skyddad trädgård med flera fina stenlagda uteplatser i olika väderstreck. Den här bostaden måste upplevas på plats, så välkommen att boka in din visningstid!

I korthet

Utgångspris 6 495 000 kr
Rum 7
Boarea 233 Kvm
Biarea 45 Kvm
Tomtarea 843 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 2004
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Fredrik Engwall

Direkt:
Mobil: 070-353 90 96

Ansvarig mäklare: Fredrik Engwall
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
Visa alla

Välkommen

Välkommen till ett underbart boende med mycket fint läge i ett lugnt och skönt villaområde i Käglinge med gröna omgivningar med promandstråk, naturområden och parker, lekplatser och med bekväm närhet till förskolor, skolor, och kommunikationer. Detta välskötta villaområde är barnvänligt och trevligt, bybyggelsen är modern och varierad med flera fina villor.

Villan är uppförd 2004 av Trivselhus och är kompletterad med specialritade burspråk i flera väderstreck vilket ger ett fantastiskt ljusinsläpp från olika håll. Var man än vistas i de generösa sällskapsutrymmena så har man hela tiden flera genomblickar genom stora fönster och en härlig närkontakt med utemiljön - synnerligen lyckat och trevligt! De stora ytorna och det flödande ljuset i kombination med en praktisk och stilren funktionalitet skapar en boendemiljö med svårslagen hemtrevnad. Energieffektiv och skön vattenburen golvvärme på entréplan med separata rumstermostater, vattenburna radiatorer på övre plan.

Stenlagd uppfart med plats för flera bilar och/eller t.ex husbil och därtill ett stort integrerat dubbelgarage.

Fiberbredband (Ownit) och larm (Sector) är inkopplat i fastigheten.

Alla bilder

Trädgård

Trevlig, lättskött och skyddad trädgård med gott om plats för lek och spring, solning och dyl. Prydlig och skyddande häck runt om, flera stenlagda uteplatser i olika väderstreck. Gräsmattor och lättskötta, vintergröna växtarrangemang. På baksidan även utsmyckat med stensättningar och mur med belysning.

Alla bilder

Uteplats

Stensättningar runt om huset som på baksidan bildar flera fina uteplatser att välja på och alla har egna utgångar från huset. Här finns gott om plats för grillning, utemöblemang, solstolar osv - mycket lyckat!

Alla bilder

Entré

Huvudentré från framsidan in till en ljus och rymlig hall med stilrent grått klinkergolv med vattenburen golvvärme. Ytterdörr med sidoljus, gott om plats plats för avhägning dessutom en stor garderob med skjutbara spegeldörrar och trappa till övre plan. Från hallen finns också access till en rymlig gästtoalett.

Redan när man kliver över tröskeln känner man att detta är något utöver det vanliga, utrymmena är större brukligt och från hallen öppar två valv ut mot de stora och ljusa sällskapsutrymmena på entréplanet. Man har när man kommer in i hallen direkt genomblick genom bostaden och ut mot den grönskande och skyddade trädgårdsidan via matsalsdelens stora fönsterparti rakt fram. Välkommen hem!

 

Alla bilder

Vardagsrum

Från hallen leder två valv ut mot de stora härliga sällskapsutrymmena på entréplanet. Vardagsrum i vinkel, mycket väl tilltagen matsal och kök i öppen planlösning som präglas av ljus och rymd. Överallt, var man än vistas, så har man härliga genomblickar ut genom många stora fönsterpartier som är glasade ner till golvnivå och man har en underbar kontakt med utemiljön och den skyddade trädgården utanför. Bilder kan inte på ett rättvisande sätt beskriva känslan här men den är påtaglig - vad stort och ljust det känns! Planlösningen, fönstersättningen med de stora burspråken är riktigt lyckad och skapar en supertrivsam boendemiljö - högsta betyg! Tycker man att det blir för ljust så finns solskyddslameller och persienner i samtliga fönster.

Utgångar till trädgården och flera olika stenlagda uteplatser via glasade altandörrar i både vardagsrum och busrpråket i matsalsdelen.

Ljust askparkettgolv med skön vattenburen golvvärme som möter ett ljusgrått klinkergolv (likadant som i hallen) i köksdelen. 

Alla bilder

Matsal

Underbar matsalsdel i öppen planlösning med kök och vardagsrum med härlig närvaro till trädgården via stora fönsterpartier och dubbla glasade altandörrar till uteplatserna på baksidan. Likadan askparkett med vattenburen golvvärme som i vardagsrummet. Infällda takspotlights vid matplatsen.

Alla bilder

Kök

Den öppna planlösningen och de många och stora fönstren ger en härlig och luft känsla även i det rymliga och stilrena köket. Köket är också synnerligen lyckat i sin layout och allt känns väl genomtänkt, köksinredning i tidlös stil med vita kökssnickerier och bänkskivor i massivt trä. Rejäla arbetsytor och gott om plats för förvaring i hyllor, skåp och lådor och hela köksmiljön är luftig med mycket ljus. Mörkt kakel som stänkskydd, belysning under överskåpen. Stor köksö med bänkskiva i ek med massor av förvaring och plats för barstolar framför - passar för de lite snabbare måltiderna och ger möjlighet för kocken att ha fin kontakt med gästerna när såsen ska smakas av inför middagsbjudningen. Eluttag vid köksön. I köksavdelningen ligger likadant klinkergolv med golvvärme som i hallen - snyggt och praktiskt.

Utrustning:

Samtliga vitvaror i rostfritt: Glaskeramikhäll (Bosch), spisfläkt, diskmaskin, inbyggnadsugn och microvågnsugn i bekväm arbetshöjd samt fullhöjdsfrys och fullhöjdskyl. 

Alla bilder

Gästtoalett

Rymlig, stilren gästtoalett med access från hallen. Klinkergolv med vattenburen värme, vita väggar och svart kaklad fondvägg.

Utrustning: 

Wc, stilren badrumskommod med snyggt tvättställ och skiva i granit, väggspegel med belysning.

Alla bilder

Grovkök

Även det välplanerat och trevliga grovköket, som nås från köket, är lite extra tillaget och har både separat utgång till trädgården på baksidan och genomgång till det stora integrerade dubbelgaraget. Praktiskt och funktionellt även här med väl tilltagen arbetsbänk i kompositmaterial med vask och plats för förvaring och fint ljusinsläpp. En trevlig arbetsplats för klädvård med ljusgrått klinkergolv med vattenburen golvvärme.

Utrustning:

Tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Extra side-by-side kyl/frys i fullhöjd med ismaskin.

Här finns också huset värme och ventilationsanläggning; IVT 490 TWIN, ett energisparande ventilation- och värmesystem med både frånluftvärmepump och jordvärmeslinga. Frånluftsvärmen laddar även jordslingan med ny värme när huset inte har något värmebehov. 

Alla bilder

Allrum

Trappan från entréplanet leder upp till ett stort och ljust allrum/TV-rum på övre plan. Även här känns utrymmena slösande generösa. Stor takkupa med tre fullstora fönster, vita väggar, snyggt askparkettgolv, inbyggda takspotlights i taket. Lucka till vindsutrymme. Luft/luftvärmepump i trappuppgången som används som airconditioner. Den vattenburna värmen går på övre plan till radiatorer.

Alla bilder

Badrum 1

Helkaklat badrum på övre plan med access från det stora allrummet. Ljusgrått klinkergolv med elgolvvärme.

Utrustning:

Wc, badrumskommod, väggspegel med belysning, duschhörna med vikbara och platsbesparande glasdörrar.

 

Alla bilder

Master bedroom

Sovrum 1 som är husets master bedroom är extra stort och härifrån har man access både till ett härligt helkaklat badrum och till en stor walk-in-closet - perfekt. Ljusa väggar, snygg askparkett på golvet. 

Alla bilder

Badrum 2

Stort helkaklat badrum på övre plan som bara nås från master bedroom. Vita väggar, ljusgrått klinkergolv med elektriska golvärmeslingor.

Utrustning:

Wc, extra stor badrumskommod med tvättställ och bänkskiva i granit, väggspegel med belysning, duschhörna med vikbara glasdörrar och ett stort hörnbadkar. 

Alla bilder

Sovrum 2

Alla sovrummen erbjuder gott om plats, är ljusa och luftiga och har likadan askparkett som resten av huset. Här sovrum 2.

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum 3 med askparkettgolv och rymlig spegelgarderob med skjutdörr.

Alla bilder

Sovrum 4

Sovrum 4 med askparkettgolv och rymlig spegelgarderob med skjutdörr.

 

 

Klicka på "ALLA BILDER" för att se fler bilder i hög upplösning på denna fina villa!

Alla bilder

Område

Välkommen till Käglinge!

Här har vi nära till allt, vackra naturområden med promenadstråk, golfbanor och idrottsanläggningar och bekväm närhet till skola och barnomsorg. Samtidigt bara ett stenkast till city med bra och lätta anslutningar till Malmö och över sundet!

Med flera golfbanor i närheten, natursköna reakreationsområden, ridhus m.m så är Käglinge ett paradis för den som gillar att röra på sig. Här bor man lugnt och mycket barnvänligt med bekväm närhet till allt.

Endast några få minuters bilväg in till Malmö - på 5 minuter är man på Jägersros köpcentrum, 40 minuter till centrala Köpenhamn och under 10 minuter till Hyllie tågstation. Med buss tar det ca. 25 minuter in till Malmö.

I Oxie finns tillgång till allt man kan önska sig; simhall, pågatågsstation, sportanläggning, gym, apotek, affärer, bageri, bibliotek, barnavårdscentral, vårdcentral och matställen.

Käglinge Naturområde:

Närbelägna Käglinge naturområde är ett härligt utflyktsmål för alla åldrar. Till ytan är det lika stort som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken tillsammans - naturområdet är uppbyggt enligt sk naturlika principer. Av en gammal grustäkt har ett stycke skånsk natur återskapats med mjuka kullar, skog, vattenytor, ängs- och hagmarker.

Här finns bland annat den sällsynta och fridlysta orkidén kärrknipprot. Botanikern finner en mångfald växter att studera och zoologen kan bl.a. glädja sig åt att inte mindre än nio av Sveriges totalt fjorton grodarter finns representerade. Ornitologen kan studera backsvala, kärrhök, glada, sånglärka, näktergal, lövsångare och koltrast under sommaren. På vintern ser man ormvråk, tornfalk, sparvhök och diverse arter av gäss.

I Käglinge naturområde kan du ha picknick i det gröna, njuta av lugnet, promenera i ett variationsrikt stigsystem, upptäcka naturen och låta barnen leka i backarna. Att rida och cykla går också bra.

I denna gröna oas, som är hemvist för en stor mängd växter och djur, är det viktigt att vara rädd om naturen och visa hänsyn till varandra.

Läs mer:

http://www.kaglinge.com/

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Malmö ANANASÄPPLET 7

Taxeringsuppgifter:

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 3 247 000 kr
Mark, värde: 681 000 kr
Summavärde: 3 928 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 2004
Värdeår: 2004

Uttagna pantbrev:

3 100 000 kronor

Servitut/Gemensamhetsanläggningar:

Gemensamhetsanläggning Malmö KÄGLINGE GA:9
fnr_121094913

Gemensamhetsanläggning Malmö KÄGLINGE GA:5
fnr_121069488

Alla bilder

Tänk efter, före

Tveka inte att kontakta mig för råd och tips om fastighetsaffären, även när det gäller er egen försäljning!

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

Läs gärna igenom alla bilagor till denna beskrivning, där återfinns även kvalitetsdokument för badrummen, konstruktionsritning och övrig teknisk information kring huset samt allmän information om husaffären.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss Entréplan

Med reservation för avvikelser

Planskiss Övre plan

Med reservation för avvikelser

Planskiss båda plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 6 495 000 kr
Adress Ida Nilssons gata 14
Kommun Malmö
Område Käglinge
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 7
Boarea 233 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 45 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 843 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 2004
Grundläggning Gjuten isolerad betongplatta
Stomme Trä
Fasad Puts
Tak Svarta betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Frånluftsvärmepump IVT 495 TWIN med jordvärmeslinga. Frånluftsvärmen laddar jordslingan när huset inte har värmebehov. Vattenburet system - golvvärme på BV samt radiatorer på OV.
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster Aluminiumklädda isolerglasfönster
TV/Internet Fiber inkopplats i fastigheten (Ownit). Läs mer: http://101net.se Larm finns installerat.
Driftskostnad 37 918 kr/år varav:
El: 31 849 kr
Vatten/Avlopp: 4 569 kr
Renhållning: 1 500 kr
Elförbrukning 14629 kwh/år inklusive hushållsel och uppvärmning.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 928 000 kr
Summa pantbrev 3 100 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning Malmö KÄGLINGE GA:5
Gemensamhetsanläggning Malmö KÄGLINGE GA:9

Boka en kostnadsfri värdering här!