Malmö - Högaholm - Almvik - Tillfälle

Serenadgatan 24

Visa på karta

13:e våningen med fantastisk utsikt - Välplanerad - Fint skick

Fin lägenhet på 13:e våningen med fri och fantastisk utsikt. Lägenheten är renoverad med bland annat; smakfullt kök i stilrent vitt med rymlig matplats, snyggt helkaklat badrum. Trivsamt vardagsrum och två bra sovrum. Inglasad balkong med milsvid och underbar utsikt. Prisvärt boende med närhet till Emporia och tågstationen som tar en vidare till Köpenhamn. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 895 000 kr
Månadsavg. 5 507 kr
Rum 3
Boarea 72 Kvm
Våning 13
Hiss Ja
Balkong Inglasad balkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1973
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Beatrice Paulsson
Bitr. mäklare

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
Visa alla

Utsikt

Från lägenhetens alla fönster har man en fantastisk och milsvid utsikt.

Alla bilder

Balkong

Härlig inglasad balkong där man njuter av den fantastiska utsikten året om. Här kan man följa båtarna på Öresund och se när flygplanen landar på Kastrup.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet.

Alla bilder

Kök

Smakfullt kök med inredning i stilrent och klassiskt vitt. Snygg mosaik och kakel ovanför diskbänken. Bra med skåp och arbetsytor. Köket är utrustat med: kyl/frys, spishäll, fläkt, diskmaskin, ugn och mikrovågsugn - alla maskiner är rostfria. Generöst tilltagen matplats för minst 8 personer där man njuter av både god mat och vacker utsikt. 

Alla bilder

Badrum

Snyggt badrum med helkaklade väggar och klinker på golvet. Det vita kaklet kontrasterar snyggt mot den mörkare klinkern. Badrummet är utrustat med dusch med vikbara duschväggar, wc, handfat med kommod, spegelskåp och väggskåp. 

Alla bilder

Sovrum 1

Trevligt sovrum med vita väggar och laminatgolv. Sovrummet är bra i storlek och rymmer både dubbelsäng och förvaring. Här sover man gott och vaknar med en fri utsikt över Malmö och sundet. Utgång till den inglasade balkongen.

Alla bilder

Sovrum 2

Mysigt sovrum med utrymme för säng och förvaring.

Alla bilder

Hall

Ni välkomnas in i en inbjudande hall med laminatgolv och vita väggar. De inbyggda garderoberna erbjuder gott om förvaringsutrymme.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

I föreningen, som bildades 1967, finns det 590 st lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Marken upplåts med tomträtt som löper till 2023-01-01. Riksbyggen är sköter den ekonomiska förvaltningen.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var 2019-01-01 då den höjdes med 4%.
Gemensam El  infördes under första halvåret 2014. Boende betalar i efterskott via avgiftsavin.

TV & INTERNET
Kabel-tv, via ComHem, ingår i månadsavgiften. Föreningen har kollektivt bredband och avtal med ViaEuropa/A3, (1000/1000 Mbit/sek) 99 kr/mån. Kostnaden för detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på avin. Föreningen står inte för router, detta får varje medlem själv köpa.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Renoverat sedan tidigare är bl a taket, fasaden på höghusen, hissrenovering, passersystem, överbyggnad av trappor till garagetak, undercentralerna, tvättstugorna -05, vattenstammarna i höghusen är bytta -12, fönster balkongdörrar -14/15, fasader -14/17, tak 15/17, nya miljöhus -18 och  hissar -18/19. 

Det kommer eventuellt ske en marksanering, föreningen inväntar beslut.

PARKERING
Föreningen har 473 P-platser och 287 garageplatser till uthyrning, kostnad 50 kr resp. 200 kr/mån. Eventuell kötid finns.
Avgiftbelagd gästparkeringar finns på 3 platser inom föreningen, vid Serenadgatan 22, Serenadgatan 28 & Kvartettgatan 3, kostnad 3kr/tim max 3 tim.

GEMENSAMT
Det finns gott om aktiviteter inom föreningen t ex styrketräningslokal och nyrenoverad boulebana m.m. Information till medlemmarna sker via medlemstidningen som utkommer 3-4 ggr/år. 

Föreningen har en mycket informativ hemsida som är väl värd ett besök: www.mhus22.se

Alla bilder

Område

Här bor man i en barnvänlig och grönskande idyll nära bra bussförbindelser. Att man bor på ett av de bästa lägena i området gör det knappast sämre. Läget är fritt mot både grönska och utsikt mot de betande djuren på 4-H gården vilket gör att man undrar om man verkligen befinner sig i Malmö. Med endast 10 minuters cykelavstånd så når man Emporia med alla affärer och restauranger samt tågen till Köpenhamn. Med bil når man snabbt både yttre och inre Ringvägen. Skola och förskola finns i närheten.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 895 000 kr
Månadsavg. 5 507 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
Adress Serenadgatan 24
Kommun Malmö
Område Högaholm - Almvik - Tillfälle
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 72 Kvm (Fastighetsregistret)
Våning 13
Hiss Ja
Balkong Inglasad balkong
Byggår 1973
Förening Riksbyggens Brf Malmöhus nr 22
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Kabel-tv via Comhem, Internet via Via europa/A3
Driftskostnad 6 000 kr/år varav:
El: 4 200 kr
Försäkring: 1 800 kr
Energiprestanda 105 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning