Kävlinge - Löddeköpinge - Mellanvången

Helgas väg 12

Visa på karta

TRIVSAM FAMILJEVILLA - MYSIG TRÄDGÅRD - LOFT

Trivsam fräsch och relativt ny familjevilla på barnvänligt läge i Löddeköpinge. NYTT REDUCERAT PRIS: 3.980.000KR. Tilltalande villa om ca 161m² med fina sällskapsytor, 4-5 sovrum och dessutom extra loft för kompishäng eller gästrum. Härlig trädgård med skyddad uteplats och lekstuga. Förråd. TOPPENLÄGE FÖR EN BARNFAMILJ! SUPERVÄNLIGT FAMILJEOMRÅDE! Fasaden är sk. enstegstätad fasad. Efter en besiktning gjord av Anticimex i april 2019 konstaterades det att det finns inget behov av att byta fasaden i dagsläget. Utgångspriset lämnar bra utrymme för dig som i framtiden vill byta fasaden. Husets placering i Löddeköpinge är toppen för barnfamiljen med gång och cykelväg till skola, förskola, idrottshall och Center Syd. Välkomna!

I korthet

Utgångspris 3 980 000 kr
Rum 7
Boarea 161 Kvm
Tomtarea 636 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 2005
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Anna Kajrup

Direkt:
Mobil: 070-263 02 60

Ansvarig mäklare: Anna Kajrup
Kontakta

Visning

Välkomna att boka privata visningar. Visa alla

Välkommen

Välkomna till Helgas Väg 12, en stilfull familjevilla placerad en bit in på tomten. Ett boende ritat av LB hus med familjens bekvämligheter i fokus. Här finns lagom stora ytor i vardagsrum och kök, fint matrum och dessutom fyra sovrum. Allrum och extra loft, bra förvaringsytor, tvättstuga, dubbla helkaklade badrum och en härlig trädgård med fin uteplats i syd-västläge. Perfekt upplägg för en aktiv barnfamilj!

Stenbelagd uppfart med plats för två bilar. Förråd ca 12m² och ytterligare plats i förlängningen av förrådet, ca 6m² för förvaring av cyklar, ved och trädgårdsredskap.

En gång med sten leder fram till ytterdörren som är väl skyddad under tak. Utanför ytterdörren ligger prydnadssten och en yta ger plats för studsmattan. Längs häcken mot grannen växer flera klematis på klättertorn. I hörnet finns en berså som ramas in av bambubuskar.

Löddeköpinge är en ort belägen inom 10 min pendlingsavstånd till Lund, inom 20 min till Malmö och inom 30 min till Hesingborg. Är man en aktiv familj som gillar att vara ute så finns närhet till Järavallens strövområde, Lödde Sandskog med upplysta slingor och havet. Den som gillar att träna har kan se fram emot sportcenter Syd med bl.a  padel, klättring, bowling och i området finns flera andra träningsmöjligheter. Fina grönområden och lekplatser i närheten gör Löddeköpinge till en perfekt plats för barnfamiljen!

 

Alla bilder

Trädgård

Arkitektritad trädgård, prydlig och väl genomtänkt, med härlig blomsterprakt från tidig vår till sen höst. På framsidan gränsar träd av mot gatan. Rabatter omgärdade med sten ger en stilren inramning. Buxbom, jordgubbar, lavendel, rabarber m.m. frodas här. Fruktträd med päron och plommon. Vindruvor och björnbär. Mycket gott av välja bland!

På baksidan vid entrén till tvättstugan finns plats att hänga tvätt på tork. Där finns även en söt lekstuga målad i lila, gedigen med tak av betongpannor. Helt klart en favoritplats för barnen!

Alla bilder

Uteplats

Rejäl uteplats med trätrall om ca 50m² och i skönt sydväst läge. Ca 20m² ligger skyddat av husets takutsprång vilket ger en perfekt vindskyddad vrå. Infälld belysning gör att man gärna sitter kvar långt in på kvällen. Längs staketet vid uteplatsen växer rosor som doftar underbart.

Alla bilder

Entré

Vi stiger in i hallen med plats att hänga kläder. På golvet ligger ett slitstarkt klinkergolv i antracitgrå som fortsätter in i köket. Väggarna är målade i vitt med en fondvägg i läcker röd nyans. Längre fram finns en klädkammare.
Trappan upp till ovanvåningen har infälld belysning.

Alla bilder

Kök

Stort och luftigt kök med ljus matplats vid burspråket. Kök från Ballingslöv med vita luckor, tålig bänkskiva av granit och matchande mosaik i svart grå nyans. Vitmålade väggar och spotlight i tak.

Utrustning:
Kyl/frys- side by side 2018.
Spishäll Siemens 2005
Fläkt Siemens 2005
Ugn Siemens 2005
Micro Siemens 2015
Diskmaskin Asko 2011.
(Vinkyl tar säljaren med sig. Extra skåp finns som ersättning.

Dörren leder in till tvättstugan och grovingången. Här är väggarna vitmålade och på golvet ligger ljusgrå klinker. 
Tvättmaskin 2018 och torktumlare 2005. Torkskåp 2005. Vask och fyra garderober.
Värmepanna IVT 490.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger i en vinkel ut från huset och har en härlig yta. Stora fönster åt tre väderstreck och utgång till uteplatsen som delvis är under tak.
Fin täljstenskamin som gör ruggiga kvällar extra mysiga.
På golvet ligger parkett och väggarna är målade i ljus nyans.

Alla bilder

Matrum/sovrum

Ett ljust och luftigt rum som med fördel kan användas som matrum med plats för stort matbord eller sovrum för den som behöver det. (Rummet har en extra stor öppning mot hallen.) På golvet ligger ett parkettgolv och väggen är målad i ljus nyans. Taket är extra ljudisolerat.
Dörr ut till uteplats.

Alla bilder

Sovrum - Entréplan

Fint sovrum med målade väggar i vit och blå med en läcker fondtapet. Perfekt tonårsrum. På golvet ligger parkett.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Helkaklat badrum med klinker i ljusgrå nyans och vit kakel. Stort hörnbadkar, toalett, kommod med skåp under (Aspen ek) och spegel med hylla och spotlight. Extra väggskåp, spotlight i tak, fönster och handukstork-el.

Alla bilder

Ovanvåning

Vi välkomnas av en ljus öppen yta med plats för soffa eller skrivbord. Vitmålade väggar och ljust laminatgolv som fortsätter in i alla sovrum. På ovanvåningen finns helkaklat badrum med dusch och tre sovrum varav ett har en rymlig klädkammare.

Trappan leder upp till loftet som säljarna lät inreda 2012. Här ligger laminat på golvet och väggarna är vitmålade. Fönster ger ljus. Mysigt utrymme för barnen att hänga med kompisar eller perfekt för gäster när de ska sova över.
På andra gaveln finns ett stängt utrymme med ytor förvaring. Loftet är isolerat men har ingen permanent uppvärmning.

Alla bilder

Sovrummen

De båda sovrummen på gaveln är identiska i storlek, ca 9,5m² och har härliga färgval på väggen. Det första med vita väggar och rosa fondvägg med matchande fondtapet prydd med fina fåglar. Det andra med vita väggar och läcker blågrön fondvägg med flamingomönstrad tapet.

Alla bilder

Master bedroom

Det större sovrummen upptar en hel gavel och här finns gott om garderober och även en klädkammare.
Målade väggar i svart och vitt samt en smakfull matchande fondtapet.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Läckert badrum med svart klinkergolv och vit kakel på väggen. Takfönster, duschhörna med glasdörrar, toalett och handfat med skåp under och spegelskåp med spotlight över. (Aspen ek) Handukstork - el. 

Alla bilder

Säljaren berättar

Vi älskar verkligen vårt hus, det passar vår familj så bra. Vi har tre barn och ofta gäster så husets storlek gör att alla får plats. När vi byggde loftet så fick barnen en ny mysplats och om vi har övernattande gäster så sover de där. Det är även toppen med det extra förrådet.

Trädgården är så fin och de som lät göra den har tänkt till ordentligt för det finns växter som blommar någonstans i trädgården hela säsongen. Uteplatsen under tak har gett oss många fina kvällar. Vi funderade på att bygga ett uterum och sökte även bygglov för det. Lekstugan är populär bland barnen!

Grannarna är trevliga och barnen har många lekkompisar i området!

Alla bilder

Mäklaren informerar

- Tillträde diskuteras.
- Ett äppleträd i trädgården tar säljarna med.
-Fasaden är sk. enstegstätad fasad. Efter en besiktning gjord av Anticimex i april 2019 konstaterades det att i dagsläget finns inga anmärkningar. Utgångspriset på 3,980.000kr är dock satt betydligt mycket lägre än husets värde. Detta för att ge dig som köpare lite extra utrymme att i framtiden kunna byta ut fasaden om det skulle behövas.
- Centraldammsugare ur funktion.

Alla bilder

Omgivningar

Mellanvången är ett lugnt och trevligt område i Löddeköpinge.
Omgivningarna är mycket barnvänliga med gott om gångvägar, flera lekplatser på gångavstånd samt närhet till fritidshem, skola, badhus och idrottsplats.

Kommunikationen är bra, från Löddeköpinge går det bussar mot Malmö, Lund, Landskrona samt Kävlinge Pågatågstation.

Flera förskolor och skolor upp till och med högstadium finns i området. Se Kävlinge kommuns hemsida: www.kavlinge.se

I Löddeköpinge centrum finns vårdcentral, tandläkare, bibliotek, affärer och restauranger. Vid Center Syd köpcentrum finns dessutom apotek, systembolag, banker och div andra affärer. 

Alla bilder

Planritning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planritning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Planritning loft

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 980 000 kr
Adress Helgas väg 12
Kommun Kävlinge
Område Löddeköpinge - Mellanvången
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 7
Boarea 161 Kvm (Enligt uppmätning)
Tomtarea 636 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarea är taxerad till 155m². Enligt uppmätning från energiteknikern är huset 161m². Säljaren uppmanar slutgiltiga köpare att kontrollmäta arean om behov anses finnas.
Byggår 2005
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Puts på frigolit, enstegstätad fasad
Tak Takpannor - betong svart
Ventilation Frånluft
Uppvärmning Frånluftsåtervinning med vattenburen golvvärme på entréplan. (Direkt el ovanvåning) Luft/luft värmepump, finns på entréplan från 2018. Säljaren använder mest luft/luftvärmepumpen.
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber via TV-Net (Blivande Telia)
Driftskostnad 37 171 kr/år varav:
El: 28 000 kr
Vatten/Avlopp: 5 871 kr
Sotning: 300 kr
Renhållning: 3 000 kr
Total driftskostnad 37.171kr/år. I driftskostnaden ingår värme och hushållsel, vatten och avlopp, sotning och renhållning. Det som tillkommer är:fastighetsavgift om 8049kr för 2019 samt försäkring. Total elförbrukning under 2018: 14.148kWh (Säljaren har installerat två luft/luft värmepumpar som de upplever gör elförbrukningen lägre.) Energiprestanda: 68kWh/m² och år.
Beräknat på 5 person(er)
Energiprestanda 68 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 745 000 kr
Summa pantbrev 2 635 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!