Lund - Centralt

Brunnsgatan 6

Visa på karta

CENTRALT - BALKONG I SÖDERLÄGE - STABIL FÖRENING

Välkommen till denna trevliga lägenhet i centrala Lund. Ytan är väldisponerad över kök, vardagsrum och tre sovrum. Därtill finns två badrum och en hall med god förvaring som binder samman lägenhetens samtliga rum. 2015 uppdaterades ytskikten då nytt trägolv lades in, väggar tapetserades, platsbyggd förvaring sattes in och belysningen moderniserades. Samma år fick lägenheten även ett nytt kök. Här är genomgående planlösning med balkong in mot den välskötta gården som ligger i önskvärt söderläge. Helt enkelt en bostad med hög standard och många fördelar!

I korthet

Utgångspris 3 395 000 kr
Månadsavg. 6 048 kr
Rum 4
Boarea 103 Kvm
Våning 2
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1988
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
 • Söndag 24 februari 12:00 - 12:45
  • Vänligen boka tid för visningen!
Visa alla

Hall

Vi välkomnas av en ljus och välplanerad hall. Nuvarande ägare lät lägga in nytt parkettgolv 2015 då även taket sänktes för infällda spotlights. För att ta tillvara på ytan i hallen har det satts in platsbyggd förvaring som är både smart och snygg. 2015 renoverades i stort sett alla ytskikt i lägenheten. Samtliga arbeten utfördes av hantverkare.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet har ett fantastiskt ljusinsläpp från fönster i burspråk mot gatan. Ytan rymmer både soffgrupp och matplats om så önskas. Parkettgolvet löper vidare från hallen och skapar en snygg kontrast mot de ljusa väggarna och fondväggen med blommig tapet från Sandbergs.

Alla bilder

Kök

Köket renoverades 2015 och är från IKEA. Då sattes även in ny spishäll, fläkt, ugn och diskmaskin av varumärket Miele. Kyl och frys är från 2005. På golvet valde man att lägga in en snygg och slitsäker linoleummatta. Köket är bra till ytan med utrymme för större matgrupp. Inredningen är stilsäkert grå med vitt kakel ovanför diskbänken. Från köket kommer man vidare ut på den inglasdae balkongen som vätter mot innergården. Ett funktionellt, snyggt och hemtrevligt kök med plats för hela familjen!

Alla bilder

Balkong

Den inglasade balkongen vätter mot innergården och ligger i härligt söderläge. Här finns plats för möblemang och tack vare att det är inglasat så blir säsongen lång. På golvet ligger en skön filtmatta i grå ton.

Alla bilder

Badrum 1

Badrummet intill köket renoverades 2014 av tidigare ägare. Arbetet utfördes av fackman och intyg finns. Detta badrum är utrustat med wc, dusch och handfat med kommod + spegelskåp. Här är det helkaklat med vitt kakel och beige klinkers. Om man önskar att tillföra extra förvaring så finns utrymme.

Alla bilder

Sovrum 1

I samband med renoveringen 2015 byttes golvet till samma parkett som övriga rum. Sovrummet ligger på rofyllt läge in mot gården och har plats för säng, skrivbord, garderober mm. Väggarna är ljusa med undantag för en fondvägg som har tapet med växtmotiv från Sandberg.

Alla bilder

Sovrum 2

Längst ner i lägenheten finner vi ett större sovrum som har vinklat fönster mot innergården. Här låg redan parkettgolv som behandlades 2015 för att matcha övriga rum. Väggarna är ljusa och här är en fondvägg med stadsmotiv i grå toner. Rummet kan inredas som sovrum, kontor, gästrum eller vad som önskas. Garderobsförvaring finns.

Alla bilder

Badrum 2

Detta badrum är i originalutförande med våtrumstapet och våtrumsmatta. Nuvarande ägare har tillfört tvättmaskin och torktumlare för att få ut bästa möjliga användning av utrymmet. Badrummet är även utrustat med wc, handfat med överskåp och dusch.

Alla bilder

Sovrum 3

I anslutning till vardagsrummet finner vi bostadens tredje sovrum som avskiljs med skjutdörrar. Här finns praktisk och generös garderobsförvaring. Rummet upplevs ljust och luftigt tack vara fint ljusinsläpp från fönster mot gatan och de vita väggarna. Här finns plats för dubbelsäng och skrivbordshörna om så önskas. Parkettgolvet löper vidare från vardagsrummet in i detta utrymme.

Alla bilder

Förening

Brf Dammgården i Lund är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1988.
Föreningen består av en byggnad med totalt 10 lägenheter.

2017 installerades luft-vatten värmepump som ersatte fjärrvärmen.
2017 fick trädgården en ny stenlagd uteplats.

2018 nyplanteringar och utökning av gräsmattan.

Föreningen har en löpande underhållsplan.

Garageplats finns i parkeringshuset Dammgården för 775kr/månad.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösningar

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 395 000 kr
Månadsavg. 6 048 kr
Ingår i avgift vatten värme, Kabel-TV
Adress Brunnsgatan 6
Kommun Lund
Område Centralt
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 103 Kvm (Föreningens information)
Våning 2
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 1988
Förening Brf Dammgården i Lund
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Luft/vatten värmepump
Fönster 3-glas
TV/Internet Internet - Kraftringen, TV - Com Hem
Driftskostnad 7 308 kr/år varav:
El: 7 308 kr
Kostnaden för EL är ett obligatoriskt tillägg utöver månadsavgiften.
Energiprestanda 108 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

 • Söndag 24 februari 12:00 - 12:45
  • Vänligen boka tid för visningen!
  • 12:00 FULLBOKAD
  • 12:15 FULLBOKAD
  • 12:30 FULLBOKAD
 • Tisdag 26 februari 17:00 - 17:30
  • Välkommen på öppen visning!