Lomma - Flädie

Flädie Kyrkväg 7G

Visa på karta

TOMT - BYGGLOV FINNS FÖR VILLA + CARPORT OCH FÖRRÅD - TILLFÄLLE!

Fantastisk möjlighet att förvärva en tomt belägen i den lugna och pittoreska byn Flädie. Fastigheten är 740m². Bygglov finns beviljat för 1,5 plans bostad med carport och förråd. Boarea ca 120m² på entréplan + ca 60m² på ovanvåningen. Förråd ca 13m² + carport för en bil.

I korthet

Utgångspris 1 600 000 kr
Tomtarea 740 Kvm
Typ Tomt
Ägandeform Friköpt - Tomt
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Anna Kajrup

Direkt:
Mobil: 070-263 02 60

Ansvarig mäklare: Anna Kajrup
Kontakta

Visning

Personliga visningar - ring 0702-630260 och boka in en tid! Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 410 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Tillfälle! Drömmer ni om att bygga eget?

Nu har ni chansen att förvärva fastighet i Flädie där bygglov redan är beviljat för en 1,5 plans villa.

Flädie med sin mysig bymiljö och lantliga läge är en attraktiv boendeort. Kort pendlingsavstånd till Malmö och Lund! I framtiden planeras för tågstation så om ca 6-7år kan man ta tåget till Malmö. Redan i slutet av nästa år kommer Circle K att öppna en drivmedelsstation strax utanför byn.

Var med där det händer! 

 

 

Alla bilder

Huset

Bygglovet avser villa i lättbetong med putsad fasad, tak med svart papp och trekantsläkt. Röda fönster och dörrar.
Förråd och carport med stående träpanel i röd kulör och tak av svart papp med trekantsläkt.

Konstruktionsritningar finns.

Bygglovet beviljades 2018-01-30 och enligt plan- och bygglagen ska byggnation påbörjas inom två år och färdigställas inom fem år för att bygglovet ska gälla

Se bygglovshandlingar.

Alla bilder

Tomten

Tomten ligger med utfart mot Flädie Kyrkväg. Se dokument från Trafikverket vad som gäller angående utfartsväg.
I fastighetens västra gräns växer en tujahäck. På fastigheten växer flera träd. Säljaren kommer att placera ett plank längs den östra fastighetsgränsen.

Vatten och avlopp finns i tomtgränsen. Kostnad för anslutning enligt kommunen 57.000kr.
Anslutning el från 27.625kr beroende på avstånd.
Fiber finns i området via Landnet AB, nyinstallation mellan 16.300kr-20.000kr.

Säljaren kommer att grovstäda tomten och ta bort flaggstång, förråd, stenbeläggning, lekstuga och gungor.

Alla bilder

Omgivningar

Flädie är beläget på den bördiga lundaslätten, norr om Lomma, mellan Bjärred och Lund. Byn tillhör Lomma kommun och är den minsta tätorten i kommunen. Det lugna lantliga läget och det korta pendlingsavståndet till storstadens arbetsplatser gör byn till en attraktiv boendeort.

Flädie har ett bra geografiskt läge med närheten till väg E6 där närmaste anslutning är trafikplats Flädie, dryga kilometern öster om byn, vilken nås med bil på fem minuter. Malmö och Lund ligger på ett avstånd av 15 respektive fem kilometer från Flädie. Öresundsbron nås med bil på ca 20 minuter.

Genom Flädie går Lommabanan, järnvägen som går från Malmö via Lomma, Flädie och Kävlinge vidare upp till Åstorp. Lommabanan kommer att öppnas för trafik i slutet av 2020. Tågen är tänkta att gå sträckan Kävlinge–Lomma–Malmö C och sedan genom Citytunneln och trafikera den nya Malmöringen, det vill säga den nuvarande kontinentalbanan. Under 2024-25 planeras fler stationer, bl.a i Flädie där stationen planeras ligga i södra delen av byn, i nära anslutning till väg 913. Det medför också att boende i Bjärred har en Pågatågsstation inom räckhåll.

I Flädie by finns flera verksamheter såsom lantmannaaffär, mat & vingård, plantskola, hobbyaffär, fotograf, galleri, dataföretag, VVS-företag, bil- verkstad etc.

I Flädie finns Montessoriförskolan Gunghästen. För mer information om skolor och förskolor, se kommunens hemsida www.lomma.se

Flädie har en egen äpplesort uppkallad efter byns och sockens namn: Flädieäpplet. Det var trädgårdsmästare Nils Nilsson som på sin gård under slutet av 1800-taleten startade en handelsträdgård. På gården fanns en äppelplanta som växte upp till ett stort träd med granna frukter. Sorten förökades och spriddes såväl i Skåne som andra trakter.

 

 

Alla bilder

Mäklaren informerar

Det är en fantastisk upplevelse att få vara med om att bygga sitt eget hus!

Att få möjlighet att köpa just den här fastigheten där det redan finns ett bygglov innebär att man redan tagit ett stort steg framåt. Jag har sammanställt så mycket information som möjligt om fastigheten och huset men har du ytterligare frågor som du vill få svar på så hjälper jag och säljaren dig gärna!

Skulle man vilja bygga ett annat hus så behöver man söka nytt bygglov hos kommunen.

Jag åker gärna ut på plats och visar dig var tomtgränsen går och var det planerade huset är tänkt att ligga.

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 1 600 000 kr
Adress Flädie Kyrkväg 7G
Kommun Lomma
Område Flädie
Typ Tomt
Ägandeform Friköpt - Tomt
Tomtarea 740 Kvm (Fastighetsregistret)
Pantsatt Nej
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten och avlopp finns i tomtgränsen. Kostnad för anslutning ligger enligt kommunen på 57.000kr. Kontrollera gärna med Lomma kommun. 040-6411000
TV/Internet Fiber finns i området via Landnet AB. Nyinstallation ligger mellan 16.300-20.000kr. För mer info se www.landnetab.se.se

Boka en kostnadsfri värdering här!

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 410 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
1 410 000 kr Budgivare 2 2019-04-09 15:34